28 Ноември, 2018 11:02 5 336 32

Руската атака е равна на война

  • русия-
  • атака-
  • естония

Президентът на Естония иска мерки срещу руските действия

Руската атака е равна на война - 1
Снимка: Shutterstock

Руската атака срещу украински кораби е равнозначна на война. Това заяви президентът на Естония Керсти Калюлайд, цитирана от РИА Новости.

В неделя руската брегова охрана иззе украински кораби край Крим. ЕС и НАТО вече осъдиха руските действия.

„Това не може да бъде приемано повече като нещо обичайно. Мълчаливото признание означава фактическо признание на окупацията в Крим. Такива действия са равнозначни на война в Европа. Украйна е въвлечена във война през последните четири години“, заяви Калюлайд.

В Естония има опасения, че Русия може да прояви агресия и към други републики в региона. Те са споделяни от Литва и Латвия.

Русия вече обяви, че действията й са предизвикани от нелегално навлизане на корабите в нейните териториални води. Част от екипажа на корабите вече беше задържан за 60 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    46 25 Отговор
    Всеки ,който нападне Русия ще претърпи анална агресия. Само ние на границата сме разположили бидони с вазелин .Такаче Турците като дойдат да ни смазват нежно.

    Коментиран от #5, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1234

    44 16 Отговор
    И тоя мишок дърпа мечката за опашката, а после ще се чуди, как се е присъединил към РФ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коминочистач

    22 8 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Ти ,като гледам си я нападал към 15тина пъти . За това си толкова отворен

    Коментиран от #13

  • 6 Kcaniba

    26 19 Отговор
    Русофобията е в истерия!!
    Само памперсите да им стигнат!!!
  • 7 любопитен

    43 8 Отговор
    Що така няма вой за руските риболовни кораби-пет на брой, арестувани от украинските власти?
  • 8 СеСеСере

    12 50 Отговор
    Руснаците ще лапат к..ра ми се струва, спешно приемане на Украйна в НАТО и путлерастите сами ще се заврат в кочината си. А нашите русофилчета на влака и в Русия да им ближат гъ....те. Слава Украинец!

    Коментиран от #26, #28

  • 9 hmhmhm

    1 8 Отговор
    Я да видим кой не е ял ХУРКА кат' малък!
  • 10 Възмутен

    27 2 Отговор
    Че като искате........нападайте де!!! Глеайте ги тия подкукуросници!!!
  • 11 някой си

    36 9 Отговор
    Няма как да мине, без Прибалтийските помиярчета на Вашингтон да не се обадят. Иначе Естония вече е паднала под 1 милион по население и ще бъде първата държавица и народ в Европа, който ще изчезне от прекалено слугуване на Запада. Следващите по ред са Латвия, Литва, България и тн.

    Коментиран от #25

  • 12 Ушанков

    10 31 Отговор
    Украйна в НАТО! Незабавно! Там живеят и българи, за разлика от тукашните путлерасти, които не са!

    Коментиран от #15

  • 13 бббббб

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коминочистач":

    И затова имам опит в отварянето на такива като теб предатели и лизачи .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kcaniba

    22 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ушанков":

    Република Крим си е върнала свобода посредством референдум!! Ще си трупа, колкото си иска!!! Свобода на Новоросия!! 200 000 българи са станали заложници в обявено Воено Положение от киивската хунта в Одеска, Николаевска, Запорожска и Донецки земи!!!
  • 16 Барчо

    35 4 Отговор
    Тази лъжа може да си я повтарят и да си вярват колкото си искат. Само че новините, които се тиражират са само от едната страна. Другата страна не се споменава. Като гестапо съд. Без защита и направо излизаме със съдебно решение. Показват се само постъпките на руснаците, а не от какво са продиктувани. Когато стане нещо си се пише какво е казал Лавров и още един двама руски политици. И така се получава само две три изказвания за едно събитие от едната страна. В това време обаче се публикуват изказвания на стотици ответни политици, които се тиражират непрекъснато и по този начин от една страна се чуват максимум три еднакви мнения, а то антируска страна се чуват стотици. Тук ситуацията е повече от кристално ясна. Украйна разтурва договора за взаимно сътрудничество с Русия и всички договори подписани въз основа на него отпадат, включително и за ползването на териториалните руски води от украинците. Самите украинци конфискуваха /присвоиха/ месец преди това незаконно руски рибарски съдове. Бойни военни бронирани катери с пълно бойно въоръжение отиват към руския мост без разрешение в руски териториални води. А и да се има в предвид колко украински политици заплашваха, че моста трябва да бъде взривен и унищожен. Как да постъпят руснаците??? Ако аналогичен случай се случеше да речем в района на Гуантанамо тези корита на момента щяха да бъдат потопени без никакви обяснения. Двойния стандарт е ясен.
  • 17 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "El comandante":

    Ейййййй! Пак ли ти върнаха правата да пишеш? Даваш го нежно сега. Езика ти е шантав, но си прав и единия плюс е от мен. Отговарям набързо докато не са ти изтрили писанието. Успех!
  • 18 ХанкоБрат

    14 3 Отговор
    Колкото по малка и незначителна е дадена държавица, толкова по-гръмки изявления от вожда и.
  • 19 Барчо

    16 4 Отговор
    Срам и позор е за украинците че превърнаха най-голямата европейска държава по територия до подобие на кенеф. Дали руснаците са прави или не, това не е толкова важно. Фактите обаче говорят сами по себе си. В какво състояние икономическо, политическо и т.н. се намира Крим и в какво Украйна, Логанск и Донбас. Едните за само 4 години имат над 12 000 убити от военните, независимо от коя страна, а другите 0. За друго даже няма да гововоря.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бачо Киро

    8 1 Отговор
    Дрън дрън, Гърция тогава обяви война на Турция, като им нашари товарния кораб поради абсолютно същите причини - отказ да комуникират и игнориране на команди. Хем турците дори нямаха оръдия с които демонстративно да заплашват...
  • 23 Uiu

    6 1 Отговор
    Как, как се нарича тази държавица....????
  • 24 Румяна Костова

    12 3 Отговор
    Естонците да нямат никакви илюзии,Русия ще прояви агресия към тях ,ако повторят опита на украинците да преминат без разрешение руска граница.Докато само си четат речите,написани им от американците,няма страшно .Не чух да са вдигнали пара ,когато украинците конфискуваха руски рибарски кораб без никакви оръжия и по-късно един танкер.
  • 25 Марин Колаксъзов

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "някой си":

    Много станаха помиярите бе Мунчо . Целият свят го обявихте за помияри. Имяш ли връзка с главния мозък или просто той няма гънки.
    Целият свят крив ,само неандерталците от Путлеристан прави. Вече никой не им вярва ,само Венци Стефанов , оная бушменка от Банка Славяни женена за нафтаджията мародер и още някои маргинали в този блог.

    Коментиран от #27

  • 26 Мммм

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "СеСеСере":

    Хайде де откога чакам да видя това спешно приемане и как дрисливото НАТО ще накаже Русия. Този комедиен сериал ми се иска да го гледам,ама нещо не им стиска на гейовете от НАТО да излезнат на двубой,ами искат с украински ръчички да се бият.
  • 27 Мммм

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Марин Колаксъзов":

    Точно това е еднополярният модел на управление,който Русия и много други държави искат да разбият на многополярен,и моля те не слагай страните от плана Маршал под общ знаменател с целият Свят,просто не е честно да не казвам лъжливо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 UKR

    3 4 Отговор
    Кремълските орки освен война друго не знаят. Това племе е дълбинно неспособно да живее мирно и нормално. а войната му е естественото състояние. За цялата си история не спряха да тормозят държавите около тях, че в апогея си след ВСВ бяха оср.ли половината свят, който още тегли последствията от това.

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бомбата

    2 1 Отговор
    Леле тия първи се на@каа !!! Нали НАТО, де море тояга ....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания