29 Ноември, 2018 07:05 2 865 10

САЩ: Няма доказателства, че принцът е поръчал Хашоги

  • джамал хашоги-
  • принц-
  • убийство-
  • сащ-
  • турция-
  • майк помпео-
  • мохамед бин салман

Администрацията на Тръмп продължава да защитава принца

САЩ: Няма доказателства, че принцът е поръчал Хашоги - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза, че няма преки доказателства, свързващи саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман с убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде Ройтерс.

Помпео говори пред репортери, след като той и министърът на отбраната Джим Матис заявиха на закрито заседание пред сенатори, че влошаването на отношенията между Вашингтон и Рияд ще навреди на националната сигурност на САЩ. "Няма преки доказателства, които свързват престолонаследника с разпореждането Джамал Хашоги да бъде убит", заяви Помпео.

Но мнозина сенатори твърдяха друго на излизане от заседанието. "Не мисля, че в тази стая има някой, който да не вярва, че той е отговорен за това", каза сенаторът републиканец Боб Коркър, който оглавява сенатската комисия по външни отношения. Сенаторът Линдзи Греъм, също републиканец, каза, че докато не получи информация от ЦРУ, ще се въздържа от ключови гласувания, включително по закона за правителствените разходи. Водещи демократи казаха, че от предоставените им разузнавателни данни са се убедили в ролята на принца в убийството на журналиста. ЦРУ излезе преди дни със заключението, че Мохамед бин Салман е заповядал Хашоги да бъде ликвидиран.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барбуков

    16 2 Отговор
    Абе обесете го тоа принц бе - там в Рияд на площада както правят там и ще си изчистите имиджа пред цял свят бе, па си сложете ваш човек от "опозицията" с който ще сключите нови договори за милиарди, ще изтискате саудитската пара . . .
  • 2 Румяна Костова

    30 2 Отговор
    За Путин има доказателства,че е направлявал руската ръка,мажеща бравата на Скрипал.А саудитският принц няма нищо общо с убийството на журналиста.Не сме изненадани от това изявление.
  • 3 Даниел

    21 1 Отговор
    Няма по големи лицемери от тези жидо масонски демони, още от първия ден на отравянето на скрипала ореваха света че Путин е порачителя без абсолютно никакви доказателства , но когато става въпрос за техен съюзник си заравят главите в пясъка , макар и на бебетата да е ясно че принца е дал поръчка да се разфасова на парчета и хвърли в канализацията като животно един достоен журналист който им разкрива далаверте . Но ползата във цялата тази амерска мръсотия , е че света разбра къде се намира престола на лукавия , върхът на пирамидата от където получават заповеди сатанистите които управляват света . Но скоро Ще ги достигне Божия гняв и няма да има къде да се скрият от Него, ще молят пещирите и скалите да паднат върху тях за да се скрият от Него .Откровение 6:14-17
    14 и небето се дръпна и се нави като свитък, и всяка планина и остров се отместиха от местата си;
    15 и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,
    16 казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца,
    17 защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?
  • 4 qwerty

    16 1 Отговор
    Новата им сделка с арабите за ракетни системи за 15 милиарда долара тотално оневинява принца. Такъв хубав и достоен човек! Той от къде да знае какво правят в посолствата? А и нали перуката така казва!
  • 5 koпа

    14 3 Отговор
    Двуличноста на краварите и ЕС се доказа за пореден път.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Даниел

    2 0 Отговор
    Бог ги предопреждава постоянно със знамения - торнада , цунамита , невиждани жеги,земетресения и наводнения ,но те продължават в същия сатанински дух, да тласкат света към трета световна война , война която ще бъде последна за човечеството, според писанията. Затова бъдете защото - (2 Петрово 3:10) .Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.” 9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние .
  • 8 CIA

    6 0 Отговор
    За принца няма доказателстно, но сме сигурни, че Путин е бил в посолството с моторна резачка!
  • 9 zonk

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "koпа":

    Турция най-накрая трябва да го разбере. Тя не притежава същата стойност, каквато някога е имала за Америка. Днес Саудитска Арабия, Израел, Кюрдистан, Кипър, имат по-висока стойност.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.