29 Ноември, 2018 13:00 5 467 38

Гърция изригна срещу Турция

  • гърция-
  • стабилност-
  • турция

Упреци за нарушаване на регионалната сигурност

Реториката на Турция за нейните права в Егейско море и Източното средиземноморие подкопават регионалната стабилност. Това пише в изявление на гръцкото външно министерство, цитирано от Катимерини.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган предупреди Гърция и Кипър да не се бъркат в програмата на Никозия за разработване на природните ресурси в региона.

„Турските провокации подкопават стабилността на региона в критичен момент и демонстрират недостатъците на турските правни аргументи се казва в изявлението“, се казва в изявлението.

Турция твърди, че има права в региона, които й позволяват разработване на природни ресурси. От Гърция обявиха, че агресивната реторика на страната няма да повлияе на тяхната политика.

Гръцките власти обявиха, че ще продължат сътрудничеството със своите партньори, за да защитят стабилността в региона. От там призовават Турция да се придържа към позиция, водеща до стабилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    29 10 Отговор
    анадолските фесове с/у етиопските цигани
  • 2 Osman

    34 23 Отговор
    гърците ще ядат дървото скоро

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Льо Джендер

    17 6 Отговор
    НАТО да изпрати кораби в Средиземно море,белким се разберат!И санкции вършат работа!Например бойкот на локума и узото!
  • 4 Ххххх

    40 7 Отговор
    Въпреки, че сме православни , гърците имат срещу българите и България изключително гадна политика за последните 600г. Антибългарщината им е основна политика. Кланета на българи , по-големи от албанския башибузук. Логично, след като 80% от античната им история е българо-тракийска

    Коментиран от #27

  • 5 ganio

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Кои, от отявлените в този сайт, туркофили ще се запишат в аскера при евентуална война срещу Гърция?

    Коментиран от #14, #15

  • 6 cactus

    10 18 Отговор
    Турция има сериозни проблеми за решаване. Тя не признава международното морско право. Тя не признава международните съдилища. Тя не признава концепцията за ИИЗ, въпреки че тя постигна споразумение с всички черноморски държави за ИИЗ. Не признава правото на островите, като Кипър, да експлоатират своето море. Това се сблъсква с държави като Великобритания, Австралия, Япония и много други с острови. Тя застрашава европейски държави, но иска търговия с Европейския Съюз. Тя иска да се ангажира с Европейския Съюз, но не иска да прилага условията, които всеки признава в Европейския Съюз. Тя има лоши отношения с всички в Средиземноморието, Израел, Египет, Либия. Тя има лоши отношения с Америка, Франция, Италия, които имат компании за добив на газ в района. Тя има лоша икономика, която ще се влоши. Турция има сериозни проблеми за решаване. Тя остава извън енергийната игра от собствените си грешки.

    Коментиран от #9, #21, #29, #34

  • 7 гост

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Ти Ексон Мобил чувал ли си , знаеш ли чия е и смяташ ли , че дрипавите фесове могат да и пречат ?? И собствениците и ще стоят и ще гледат , при положение , че разработват находище , което може да захрани с газ цяла Европа ?? Хахахаххах !!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ivan4o

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "cactus":

    Aко признаваше, до сеа на много места щеше да се повтори ГЕНОЦИДА над мюсюлманите в Югославия. Както нямаше да остане жив турчин в Кипър!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ма как пък не , ти май не си чувал , че гръцкото лоби в Америка е второ след еврейското , а пък за последните заигравки на "султана" със Жужи да не говорим !! И Дони ще пропусне такъв повод да им го върне ?? Да не говорим , че още нищо със санкциите не е свършило , а тепърва започва , гледай напролет какво ще се случи , хахах !!!

    Коментиран от #38

  • 12 ОБЕКТИВЕН РЕАЛИСТ

    17 3 Отговор
    Трябваше оттдавна да ги присъидини островчетата около турската територия, някои са на около километър от турския бряг. А как бихме реагирали ние ако се обяви 12 милна зона от континенталния шелф ?
    Това е бъзик и ясно посламие за конфронтация с туркия.
    Нека пробват гърците ако им стиска .
    Тъкмо ще улеснят аскера и да се реши веднъж за винаги спора им за морските граници.
    Колкото по на далеко и ясни територийи толково по устойчив мир в региона .
  • 13 гост

    6 12 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    "Ша копат с Турция" , ама в шестък , хахахх !! Турция да си копа в нейното море , това вече е "ангаже" !!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Yavuz

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "ganio":

    Гърция е една фалирала държава която е говорител на Франция, където арменското лоби дирижира нещата.
  • 15 Yavuz

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "ganio":

    Турция ще го довърши за кратко време, няма да има време за записване,а иначе всеки турчин е готов да се бие за Турция.

    Коментиран от #17

  • 16 ivan4o

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ем такива балъци ще гледат кът теб отстрани и ше умират от яд ,кът почнат да вадят!

    Коментиран от #18, #24

  • 17 guest

    9 13 Отговор

    До коментар #15 от "Yavuz":

    Ако Турция можеше и смееше да смаже Гърция, то щеше отдавна да го е направила. Второ, вие българските турци освен за общи работници, за друго не ставате и не би ви стискало да се биете за Турция.

    Коментиран от #19

  • 18 guest

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "ivan4o":

    А ромите като теб ще ги е яд защото не могат да си берат железо от сондите.

    Коментиран от #20

  • 19 ivan4o

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "guest":

    Турция не е агресивна бре мой и не иска конфликти,но тва не означава че нема си оспорва правата!

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Turgut

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "cactus":

    Очевидно Турция е една разрушена държава, която все още живее с манталитета на Средновековието. Τя не може да бъде част от съвременния свят и да си сътрудничи с цивилизования свят. Турците на сайта, вътре в тях, го разбират много добре, се чувстват в неравностойно положение и затова се опитват да го преодолеят с псувни, заплахи, вицове и лъжи.

    Коментиран от #36

  • 22 guest

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    Ти вероятно наистина си ром. От твоя правопис си личи притежанието на нисък образователен ценз, който е характерен за ромската малцинствена група.

    Коментиран от #23

  • 23 ivan4o

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "guest":

    И на теб ли да се обеснявам! Къде съм живял,живея,учил,колко езика владея,дали въобще съм учил български! Ти кът си го учил сиг правиш,колкото мен грешки! Радвайсе че толкова мога!
  • 24 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "ivan4o":

    Еми хайде първо да извадят , ама от тяхното си , ама нещо само с чуждата паница гледат , ама с гледането ще си останат !! А пък аз за твое учудване искам още на десет места поне около България да намерят , пък да видим после кой ще се прави на велик "снабдител" , като тебе и подобните ти !!!
  • 25 1-ви Април

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "ivan4o":

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  • 26 622

    1 4 Отговор
    Турция увеличи реториката си. Предлага лоши услуги в района. Турците са изложени, че не са в съответствие с международното право. Няма начин да се избегне пълното му прилагане.

    Коментиран от #33

  • 27 Гинчо Минков

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ххххх":

    Незнам защо си Ххх, но това което казваш е историческа истина. За жалоз тези които са начело на държавата с години са като мишоци... всеки народ си заслужава управниците...

    Коментиран от #28

  • 28 JPower

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гинчо Минков":

    Гърция и турци вече няколко века се опитват да унищожат българина духовно и физически.... Вече никой не се Гърчеее, скоро и никой няма да се турчее !!!! Махне ли се двойното гражданство, и всички български мюсюлмани ще забравят за туркия!!! Аз да питам, има ли поне 1 помак записал се в ислямска държава??? Помаците са само БАЧКАТОР....

    Коментиран от #30

  • 29 koпа

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "cactus":

    Сам си признаваш че не си дава задника на квартира както България.Това е пътя който намерил българина за своето светло бъдеще с 200 лева пенсия и 400лева заплата,пътя на подмазването пред ЕС и краварите.

    Коментиран от #32

  • 30 Помак

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "JPower":

    Всички ще се запишем, като гледам аскера как оправя козите, ми става много готино, и завиждам на козите! А пък ако сме и ние в аскера, няма да има нужда да се водят кози!
  • 31 Помощ малките реват

    6 6 Отговор
    Значи султанът удря силно и точно...;)
  • 32 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "koпа":

    Искате да се възползвате от настоящето по отношение на миналото. Не може да бъде направено. Другите са изчезнали. Трябва да координирате. Ти загуби. Не е възможно заплахите и изнудването да участват в енергийната игра. Това не се случва никъде по света. Само в кооперативно и финансово отношение. Само със стабилност и надеждност можете да участвате. Дори Египет го разбира ...
  • 33 Истината

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "622":

    Реториката на Анкара не е знак на мощност, а на слабост. Турция е по-изолирана от всякога. За разлика от Гърция, която постоянно усъвършенства дипломатическата си сила.

    Коментиран от #35

  • 34 свободно мислещ

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "cactus":

    Cactus?.Г-ако.ти недей да мислиш за Турция.помисли как ще плащаш отоплението.Как ще изкараш месеца.ядеш боклуците на запада.картофи от Египет.лук от Полша.лимони.портокали.Г-я-Т-я.ябълки Унгария.да изброявам ли Г-АКО.но я си стой в кочината
  • 35 свободно мислещ

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Истината?ти си Г-ак.стой си в кочината
  • 36 свободно мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Turgut":

    Turgut😈kurdin.Защо си против Турция?имате 7 тв.24.часа.12радиа.тургут юзал беше кюрд.имате министри.какво искаш повече.
  • 37 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Това е уморително. Всеки път, когато се появява коментар, разказвайки истината за Турция, нейното поведение, нейната политика, икономиката и Ердоган, има незабавни коментари от туркофили с псувни, ирония, лъжи. Наистина глупаво, защото никой не убеждава така или иначе, но преди всичко, всеки който чете, се ядосва и Турция губи два пъти.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: