Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 16:39 7 533 25

Турция беснее срещу САЩ

  • турция-
  • близък изток-
  • сащ

Обвинения към САЩ, че искат да създадат кюрдска държава

Турция беснее срещу САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар заяви, че е притеснен от плановете на САЩ да създадат верига от наблюдателни точки в сирийска територия, намираща се край границата на страната, съобщи Хюриет.

Според Турция тази идея подкрепа американската политика за подпомагане на кюрдските части в Сирия. Турската страна не одобрява турските отряди.

„Ние не трябва да имаме съмнения в турската армия и в нашата страна. Ние ще предприемем необходимите мерки за всички заплахи, възникващи по нашата граница“, заяви Акар.

Има мнения, че американската политика цели да създаде дългосрочен плацдарм в Близкия Изток. По този начин региона окончателно ще може да премине под контрола на Вашингтон.

Турските кюрди подкрепят създаването на независим Кюрдистан. Подобна държава би помогнала на САЩ да овладеят гранична точка между четири държави

По-рано американски представители заявиха, че липсата на комуникация между турските власти и кюрдите затруднява борбата с тероризма. Акар призова САЩ да прекратят връзките с Кюрдския демократичен съюз, който действа в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рев

    19 36 Отговор
    Олеле турция не може да си присвои северна Сирия от Ефрат на Изток рееев. Олееее Тръмп не се надупи като Путин и им даде Африн и Идлиб реееев.
  • 2 goni

    27 14 Отговор
    Интересно! Какво ще направи САЩ, ако Турция реши да ги ликвидира?! Ще им наложи санкции?!:)

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Я виж

    16 1 Отговор
    Турската страна не одобрява турските отряди?????Какво послание ли се крие под това изречение???

    Коментиран от #4

  • 4 Orthodox

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Я виж":

    В главата на редактора са се пообъркали малко "турските" и "кюрдските", но карай да върви - това са дребни подробности и не променят смисъла...
  • 5 Въпросче

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Там патрулират Американски войници. Ти ми кажи какво ще стане ако убият 10 американчета а????

    Коментиран от #21

  • 6 Чичо Дони

    18 22 Отговор
    Скоро ще прочетем, че искаме да създадем независим Константинопол и свободен Кипър. И това ще бъде вярно! Междувременно турската лира ще остава една много слаба валута.
  • 7 Не понасям пуйки

    11 18 Отговор
    Опааа аз като говорих преди няколко месеца, че пуйките ще настъпят мотиката като обърнаха гръб на америте никой не вярваше. Ето обаче, че се задават интересни времена. Май ще има пролет в пуйкистан и изгряваща нова държава на небосклона естествено с активното съдействие на ФАЩ. Знаех си, че америте няма да оставят работата така и ще скроят шапка на пуйките и ето, че вече се подочува това онова. Просто нещата бяха въпрос на време.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 То такива постове имаше

    16 8 Отговор
    И в Африн. Видяхте какво стана с тях за нула време. Тъкмо ще има повод за нова офанзива. Горките кюрди...лъжат ги като камилчета.

    Коментиран от #15

  • 10 ТОЧКАТА

    11 8 Отговор

    До коментар #7 от "Не понасям пуйки":

    И ТОВА ти харесва!!!!????...МММ ,нищо чудно, щом не харесваш ПУЙКИТЕ И ПАТКИТЕ....изключителни птици,ГРИЖОВНИ И САМОСТОЯТЕЛНИ....Даже си спомням че и пиленца люпят и отглеждат......ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПТИЦИ за разлика от теб,боклук...

    Коментиран от #25

  • 11 Yavuz

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Ще им се скарат от Twitter
  • 12 Бай Киро

    10 7 Отговор
    Няма как да съществува там анклав, ще бъдат изолирани по въздух и суша ( блокирани)
    Пореден губещ ход на ошашевените и заблудени кюрди , залъгалка и капан за наивници .
    Въпрос на време е бай Ердо да ги подгони и прочисти района от тези терористи наречени ПКК .

    Коментиран от #14

  • 13 Наско

    7 14 Отговор
    Щом фесовете реват значи работата е добре. В Африн руснаците ги пуснаха но явно тук не им се отваря парашута. Сега ще се молят на чичо Дони за милост. Няма страшно оня мустакат маймун е свикнал да ближе задни части дали на Путин дали на Тръмп все му е тая.
  • 14 Хасан ибрикчията

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Киро":

    Хасане викаш Ердо си влиза в Сирия, Ирак като в задният си двор а???
    А след 20 години Хасане ако стане обратното Турците да са слабите понеже щатите ги нарочат за черната овца. Това границите за нищо ги нямате цялата вселена е ваша.
  • 15 Пуйка рошава

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "То такива постове имаше":

    Стига лъга разрешението за Африн дойде от Путин който го спазари за Турски поток. САЩ кръв повръща, но земя за ценни бази не дава.
  • 16 това е истината

    8 9 Отговор
    Почти е сигурно създаването на Кюрдистан...както се вижда , ако краварите ги подкрепят, за Иран и Турция настават лоши времена...за хамерите ще е добре дошла една държава,проамерикански настроена ,,отхапала''огромни територий от Иран,Ирак иТурция която да е мощен съюзник и разцепващ фактор в Близкия Изток.....Честито на кюрдите...

    Коментиран от #17

  • 17 още една истина

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "това е истината":

    Всеки, който знае история, знае, че ако Турция загуби Кюрдистан, нейният край започва. Както Турция така и Византия, през вековете са загубили много територии на Балканите, Африка, Близкия изток, но са останали силни. Веднага след като Византия загуби източната си дълбочина, започва свиването и в крайна сметка само Константинопол остава ...

    Коментиран от #18

  • 18 Така е

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "още една истина":

    Много си прав ,но проблема на всички политици е ,че изобщо не взимат поука от историята...това важи в пълна сила за Ердоган...тоя ще си затрие зорлем уредената държава с напъните си да прави велика сила от Турция,,,да,ама не - световната баница отдавна е разпределена и никой няма да го пусне тоя маймун на готово....колкото и да се мъчи,дните му са преброени ..и то от външни фактори.Като го гледаш как се мъчи да настъпи нефтеното коте по опашката...как го виждаш!!!!!!!
  • 19 Айде

    2 0 Отговор
    Скоро ги чакаме

    Коментиран от #20

  • 20 чакаш ги казваш

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Айде":

    ...И ще ги дочакаш май...както са тръгнали нещата ,щом и военния министър пожълти потурките,значи -пече се яйцето...по-интересно е какво ще следва ,след като дойдат...а??????????
  • 21 Барчо

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Въпросче":

    И какво ще стане???? Америте ще обявят война на Турция ли??? Така ли виждаш ти нещата? Ще си ги приберат и погребат и няма да и продадът самолетите, пък турците ще си ги купят от руснаците. Ердо си защитава интересите и много много не се съобразява. Само че няма да се стигне до там, защото десетината джендърчета ще си вземат пушкалата и ще си бегат. Те са свикнали да гърмят по камилари, а не по равностойна армия. А и ще е голям майтап да се пуцат войски от съюзнически армии.

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 22 Въпросче

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Хасане ти си безнадежден случай. Ще стане това което стана със Садам. Американците няма как да позволят някой малоумен диктатор да им избива войниците. Колко самолета ще купят от Руснаците като нямат един сателит както и читава противовъздушна отбрана. Промяната е факт, въздушното пространство на Изток от Ефрат е затворено, гарнизоните се строят и няма кой да прпари там. Да ходи Ердоган да се моли на Путин да му даде Алепо, Путин поне е ларж да раздава чужда територия предател, Асад му даде това което винаги е мечтал излаз на Средиземно море а той го предава по такъв недостоен начин.
  • 23 НАТО

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Какви съюзници бе чалма, Гърция нали ви беше съюзнк какво направихте с Кипър. А нали Руснаците са от противниковият лагер що ходите да му целувате д-то на Путин да ви даде още малко територия щото си нямате сякаш. Турция първа предаде НАТО вече никой не я брои за съюзник.
  • 24 НАТО

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Какви съюзници бе чалма, Гърция нали ви беше съюзнк какво направихте с Кипър. А нали Руснаците са от противниковият лагер що ходите да му целувате д-то на Путин да ви даде още малко територия щото си нямате сякаш. Турция първа предаде НАТО вече никой не я брои за съюзник.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: