1 906 1

Бутилка уиски за $1.5 милиона

Етикетът на шишето е нарисуван от ирландския художник Майкъл Дилън

Бутилка уиски за $1.5 милиона

Бутилка отлежало уиски "Макалън" беше продадена на търг на "Кристис" в Лондон за рекордната цена от 1,5 милиона долара, съобщи ТАСС.

Уискито е дестилирано през 1926 г. и е бутилирано след 60 години. Точната цена на бутилката е 1,2 милиона британски лири или 1 528 800 щатски долара.

Етикетът на бутилката, в която е налята напитката през 1986 г., е нарисуван на ръка от ирландския художник Майкъл Дилън.

"Тази продажба е епохален момент на пазара на уиски" - заяви директорът по продажба на вина и концентрати в "Кристис" Тим Триптри. Според него цената е доказателство за силния пазар.

Уискито от 1926 г. на "Макалън" е разлято и в бутилки с етикети от други класици на съвременната живопис, като италианеца Валерио Адами и англичанина Питър Блейк, който е автор на обложката на албума "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" на The Beatles.

Великобритания

Още по темата

 • Кой иска Рембранд в хола?

  Кой иска Рембранд в хола?

  Картина на Рембранд с предполагаеми отпечатъци на художника ще бъде предложена на търг на "Сотбис" в началото на декември, съобщи ...
  22.11.2018
  1 024
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сиромаха
  Отговор
  1 18:49  29.11.18
  Според тях цената е доказателство са силния пазар !!!! Според мен е поредното доказателство че само Астероида ще оправи нещата на тази планета

Напиши коментар:


Публикувай