Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 18:54 2 614 8

Бойко Борисов на посещение в Мароко (СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • мароко-
  • посещение

Премиерът поднесе цветя пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II

Бойко Борисов на посещение в Мароко (СНИМКИ) - 1

Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II по време на посещение му в мавзолея "Мохамед V" в мароканската столица Рабат, където министър-председателят е на двудневно официално посещение.

Мавзолеят "Мохамед V" е една от най-големите забележителности в Мароко и се смята за свято място за Рабат. Комплексът на султан Мохамед V, включва в себе си джамия и мемориален музей. Той е идеално запазен пример на архитектурния стил на Алауитската династия и е последният дом на трима значими членове на кралската фамилия. Гробницата и джамията на Мохамед V са едни от малкото свещени места в Мароко, които са отворени за обществеността.

Крал Хасан II поръчва строителството на мавзолея за покойния си баща, Мохамед V, през 1962 г. Строителството на мавзолея е завършено през 1971 г. Султан Мохамед V управлява Мароко на два пъти: от 1927 до 1953 г. и отново от 1957 до 1961 г. Мароканците го помнят и уважават заради усилията му в борбата за независимост на Мароко.

Бойко Борисов на посещение в Мароко (СНИМКИ)

Бойко Борисов на посещение в Мароко (СНИМКИ)

Строителството на мавзолея е осъществено от 400 мъже - те създават този архитектурен и исторически шедьовър на Мароко. Има особено впечатляващ интериор - кедров таван, украсен с резбовани и позлатени елементи, стена с традиционна мароканска мозайка. В гробна камера се намира тялото на Мохамед V.

Също така в мавзолея са гробниците на двамата сина на краля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mirko

    24 2 Отговор
    Пенсионерите студуват и гладуват. Децата все по неуки. Работа и пари няма. Цялата страна ти иска оставката. Ти обикаляш на наши разноски да си правиш кризисен ПР. ОСТАВКА МАФИОТ !!
  • 2 Жребец

    17 1 Отговор
    Ше прайм бизнес с африканци, браео тикво ти си супермен
  • 3 САМО

    17 1 Отговор
    ВИНЕТУ Е ЧЕЛ НАИСТИНА ! ОБИКАЛЯ ПО ОБРЯЗАНИТЕ СТРАНИ КАТ РАЗВИТА СВИНЯ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ибрик

    9 1 Отговор
    Отишъл тиквоча обмяна на опит мисли за собствен мавзолей
  • 6 Маркиз дьо Отзад

    6 0 Отговор
    Мечо - Турист. За наша сметка. Прост народ.
  • 7 11 тона

    5 0 Отговор
    Четете ли новини, колеги? За 11 тона хашиш нещо четохте ли? Ама ги заловили - е, от къде да знаят хората? Нищо. С фалкона е сигурна работа - носиш чувалите с парите, плащаш и товариш. Недейте така се оставяйте да ви баламосват с приказки за мавзолеи, поклонения и бла бла - човеко си има бизнес с Мароко.
  • 8 егати

    4 0 Отговор
    Плужека