Last news in Fakti

30 Ноември, 2018 08:29 2 968 24

САЩ осъдиха действията на Русия

  • сащ-
  • конгрес-
  • русия

Сенатът на САЩ прие специална резолюция

Сенатът на САЩ прие резолюция, с която осъжда действията на Русия в Керченския пролив, съобщи ТАСС.

През миналата седмица руската брегова охрана задържа украински кораби край Крим.

„Приетата от Сената на САЩ резолюция 709 осъжда провокативните действия на Русия в Керченския пролив спрямо украински кораби“, се казва в изявление на Сената.

Резолюцията призовава Русия да върне корабите на украинските власти. Тя обявява и подкрепата на САЩ към украинското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жребец

    34 11 Отговор
    Боли ги руснаците, кой кво "съди"
  • 2 боцмана

    38 9 Отговор
    С какви очи и на какво основание САЩ и сенаторите му могат да съдят когото и да било?
  • 3 Да го кажем направо

    29 9 Отговор
    САЩ осъдиха действията на Русия.....--И какво от това? Какво се променя-ами нищо....Просто приказки за прах в очите на балъците и огън в очите на соросоидните подлоги...
  • 4 факт

    30 7 Отговор
    Как си представяте хунтата в Киев да направи тази провокация без подкрепата на сащ?що ни правят на луди?
  • 5 гост

    25 5 Отговор
    И с урките ще стане като с грузинците. То и Саакашвили всички го подкрепяха, докато рашките не му напукаха кофата и никой не си мръдна пръста за тях само осъждаха и недоволстваха докато им комбеха кратуните. Сега няма да е по различно

    Коментиран от #10

  • 6 Иванов

    8 32 Отговор
    Другарки и другари, въжето около шията на руските окупатори се навива и скоро ще дойде мигът, когато миризливите им чизми ще се отлепят от земята!

    Коментиран от #14

  • 7 Джигит

    26 4 Отговор
    Поръчителят на инсинуацията осъжда! Изобщо кой ги отразява тия вече?
  • 8 Zaz

    24 3 Отговор
    А кой ще осъди действиятана сащ, всички звертсва, геноцоди и посеви на "демокрация" по света...?
  • 9 Барчо

    26 3 Отговор
    Ето пак. Повтарят едно и също, та на човек да му втръсне. Ма и аз ще напиша. Три украински военни катери с пълно бойно снаражение навлизат в руски териториални води, които са чисто руски дори когато Укрия беше в рамките на СССР. Това се случва след като Потрошенко скъса договора между двете страни за взаимно сътрудничество и добросъседски взаимоотношение. Това се случва след като правителствени хора от Укрия заплашваха, че Керченския мост трябва да бъде унищжен. Украинските бойни кораби са изключили опознаветелните сигнали свой-чужд. Не отговарят на запитванията на бреговата охрана, не отговарят на предложените и руски лоцмани да и бъдат предоставени. На практика коритата извършват демонстрационно нещо, което никой не знае как може да завърши. Руснаците от своя страна произвеждат предупредителни изстрели, вместо да ги потопят и арестуват коритата. Ето и другата истина, която в нашия "свободен" печат никой не пише. А нека сега си представим как е можела да се развие тази "провокация"!!! Руснаците оставят руските военни бронирани катери и те унищожават част от моста!!! Какво би трябвало да последва първо за тези гранични военни части, които са допуснали това и какво би последвало да Укрия???? Така че това, което е станало е най-малкото зло и в случая Русия е победител.

    Коментиран от #16

  • 10 Барчо

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не знам дали някъде другаде са го излъчвали, ама гледах Саакашвилито какво правеше след като руснаците реагираха на нападението на грузинците над Южна Осетия. Седнал на бюро, говореше с някого от стационарен телефон. Не знам с кой точно е разговаряше в момента, но с едната ръка държеше слушалката до ухото си, а с другата беше си напъхал вратовръзката в устата и я дъвчеше.

    Коментиран от #13, #18

  • 11 Барчо

    16 4 Отговор
    Краварите имат в Сирия военен контингент за контрол. Не са поканени там. Използват дупката, че сирийската армия е изцяло заета да опази целостта на държавата си. Никой не ги съди, освен руснаците разбира се. Все по-често се чува руски политици, че в един момент ще трябва огледално по американски лиценз да се направи това и в Украйна и в Домбас и в Логанск. Чудно ми е че до сега не са го направили, но както укрите са я подкарали, може и това да стане.

    Коментиран от #21

  • 12 Сатаната

    3 2 Отговор
    И тези на Саудитска арабия.
  • 13 Барчо

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Не се изразих абсолютно точно. Не говореше, а някой му говореше на него. Сигурно от рода на "Оправяй се сам". Та слушайки го, си ядеше вратовръзката. Честно казано Кадафито като го убиваха пребивайки го се държеше по-мъжкарски и достойно от него.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 robur

    10 2 Отговор
    Ха ха ха - краваря Тръмп от страх да се срещне с Путин накарал Поросенка да извърши провокация а Меркел въобще голям смях дефектира самолета си
  • 16 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Да не забравяме, че МОСТЪТ бе построен след ВЗРИВЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРО ПРОВОДИ,ГАЗОПРОВОДИ И БЛОКИРАНИ ИЗЦЯЛО!!!!ПЪТНИ ВРЪЗКИ КЪМ Крим...Използваха ТАТАРИТЕ .....
  • 17 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    Това на снимката е КАПИТОЛИЯТ/ИМПЕРСКИ Римски символ...прекопиран после от Англия,германия,САЩ....
  • 18 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Говореше с МАК,КЕЙН...Той ,,отговаряше,, за ,,обръча,, около Русия тогава.
  • 19 стоян

    3 1 Отговор
    Само декларация ли -Защо няма допълнителни санкции
  • 20 Драндар

    3 5 Отговор
    Путин тика Света към война ,а жалката паплач се радва! Дали някой си мисли ,че ще оживее! Жалки неграмотни твари!
  • 21 Груз 200

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Да и буквално изпариха в Сирия над 200 смешни руски зелени човечета вагнеровци, които си помислиха, че могат да се базикат с американската професионална армия. 2 броя Ф 22 Раптор блокираха небето и после с артилерия, дронове ги помляха и накрая и с 4 хеликоптера Апачи ги доразстреляха. Мъка, мъка... Цар Пуря къси 10 дни мълча. Така не шукна и като една кадъна им свали самолет, и когато израелците ги направиха за смях. Това е вашия прехвален Вова. Дай му да праща там крепостните за пушечно месо...

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Админ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Груз 200":

    Модератор е добър и хубав човек.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.