30 Ноември, 2018 09:52 1 935 3

Мадрид и Лондон се разбраха за Гибралтар

  • гибралтар-
  • великобритания-
  • ес-
  • испания

Статутът на Гибралтар остава сред темите, които още не са уредени при преговорите за Брекзит

Мадрид и Лондон се разбраха за Гибралтар - 1
Снимка: БТА/АР

Испания и Великобритания подписаха двустранни съглашения по въпроса за Гибралтар, съобщи испанският външен министър Жозеп Борел, цитиран от ТАСС.

Подписани са "четири меморандума за тютюневите изделия и други продукти, за правата на гражданите, за околната среда и за сътрудничество по полицейски и митнически въпроси", обяви той.

По думите на Борел "има и споразумение за международен договор за данъчното облагане и защитата на финансовите интереси". "Ще започнем процедура по неговото парламентарно одобрение възможно най-скоро", добави той.

Статутът на Гибралтар - отвъдморска територия на Великобритания на Пиренейския полуостров - е един от основните въпроси, които още не са уредени при преговорите за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 2 Отговор
    Е и!??
    Какво подписаха, че нещо ми бега..

    Коментиран от #2

  • 2 УЖАС

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    подписаха, че в бъдеще ще подписват, а сега нищо не са подписали, освен това, че предстои да подпишат.
  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Велика Британия знае ли си всичките "отвъд морски територии" ?? Как, и защо, и за какво, и до колко Лондон и Мадрид са се разбрали, моля Ви ,четете коментар № 2 на УЖАС ! Много е точен !!!
Новини по държави: