30 Ноември, 2018 14:35 1 330 0

Арестуваха опозиционен лидер в Черна гора

  • черна гора-
  • полиция-
  • подкуп-
  • опозиция-
  • арест-
  • небойша медоевич

Обвинение в подкуп

Арестуваха опозиционен лидер в Черна гора - 1
Снимка: Shutterstock

Един от лидерите на опозиционната партия на Черна гора Демократичен фронт (ДФ) - Небойша Медоевич, е арестуван в Подгорица. Това се съобщава от полицията в страната. Опозиционерът е арестуван по заповед на Върховния съд на Черна гора. "Заповедта е издадена във връзка с обвинение за подкуп", съобщи полицията. Медоевич е задържан за два месеца "поради отказ да свидетелства в случай, разследван от специалната прокуратура".

Черногорските медии съобщиха, че по време на заседание на парламента в четвъртък Медоевич казал, че е бил преследван от неидентифицирани субекти в цивилни дрехи. По-късно вечерта колата, в която пътуваха депутатите, беше спряна от полицията на една от централните улици, след което Медоевич беше отведен с полицейска кола.

ДФ е коалиция от десет опозиционни партии, най-авторитетните от които са Нова сръбска демокрация на Андрия Мандич, Движение за промяна на Небойша Медоевич и Демократична народна партия на Черна гора на Милан Кнежевич.

Коалицията традиционно се застъпва за сътрудничество със Сърбия и Русия и категорично се противопоставя на прозападната политика на съвременните черногорски власти. В подготовката за влизането на Черна гора в НАТО ДФ проведе масови антинатовски действия, изискващи референдум за присъединяването на страната към Северноатлантическия алианс, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА