30 Ноември, 2018 17:10 1 578 2

Сблъсъци между полицията и "жълтите жилетки" в Брюксел

  • белгия-
  • брюксел-
  • полиция-
  • сблъсъци-
  • арестувани-
  • жълти жилетки

Протест срещу бедността

Сблъсъци между полицията и "жълтите жилетки" в Брюксел - 1
Снимка: БТА/ AP

Полицията в Брюксел използва водно оръдие и сълзотворен газ срещу няколко стотици "жълти жилетки", събрали се в протест срещу бедността. Местни медии уточняват от мястото на събитието, че протестиращите първи са проявили агресия, като са замервали служителите по сигурността с камъни, пиратки и димки. Досега са задържани около 60 души - заради носенето на забранени предмети, но и на очила за ски.

Засега мащабът на протеста е скромен. Мнозина от поддръжниците на "жълтите жилетки" се въздържаха да пътуват днес до столицата от опасения, че в него може да се намесят анархисти.
Говорител на полицията днес съобщи, че премиерът Шарл Мишел е готов да приеме представители на протестиращите. Час по-късно това бе опровергано от кабинета на премиера.

Репортери съобщават, че протестиращите се движат из центъра на града сякаш безцелно. В предните дни бе изяснено, че първоначално един от организаторите на протестите на "жълтите жилетки" в страната е поискал разрешение от властите за шествие днес. По-късно той оттегли заявката си, а властите отмениха издаденото разрешение. По силата на закона днешният протест в Брюксел е неразрешен.

Сблъсъци между полицията и "жълтите жилетки" в Брюксел
Снимка: БТА/ AP

Сблъсъци между полицията и "жълтите жилетки" в Брюксел
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    9 0 Отговор
    Заиграе ли мечката у комшиите, гответе се и вие...
  • 2 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    Мизерия в Бръксел????Неолиберализмът навсякъде това произвежда....А какво да кажем ние,с гайдите???
Новини по държави: