Last news in Fakti

1 Декември, 2018 15:12 4 974 18

Париж се превърна в бойна зона

  • париж-
  • протести-
  • франция

Протести и сблъсъци с полицията във Франция

Париж се превърна в бойна зона - 1
Снимка: БТА/AP

Масови протести се проведоха в Париж през днешния ден, съобщи France 24.

Демонстрантите недоволстват срещу високите цените на горивата. Протестите се проведоха в района на „Шанз Елизе“.

Протестиращите са част от движението на „Жълтите жилетки“. Техният протест се проведе под надслов: „По пътя към оставката на Макрон“.

В района на протестите имаше засилено полицейско присъствие. В един момент избухнаха сблъсъци, като полицаите използваха сълзотворен газ срещу протестиращите.

Самите протестиращи хвърлиха димни гранати срещу полицаите. Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви, че са били задържани 39 души.

Според него е имало голяма група хора, която е дошла, за да предизвика сблъсъци с полицията. На протестите е имало над 1000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    18 21 Отговор
    Аз пък тъкмо почнах да го харесвам Макрон и то глей кво стана ;) Затова Франция е велика и Париж е столицата на Европа.
  • 2 ****

    58 7 Отговор
    Давайте,разцентровайте я тази смрадлива Европа, която с малоумните си решения и действия,ако продължи все така, ще предизвика безредици навсякъде в целия ЕС,не само във Франция.
  • 3 пишете бе

    41 8 Отговор
    путин е виновен
  • 4 Айдееее

    43 3 Отговор
    Удрииии..нали е демокрация...
  • 5 а сега де

    19 2 Отговор
    не бай дончо перчема е виновен
  • 6 ванката

    17 4 Отговор
    да но това е в париж а останалата част от франция е блокирана от мирни протестиращи с жилетки пашещи огньове по кръговите движения на които се пресичат важни артерии но няма затворена нито една магистрала а полиция няма никъде покрай протестиращите единствено в и окло париж има полиция при стачкуващите казавм го защото съм го видял с очите си последните 3 седмици спират се камионите и се пропускат колите всеки може да види онлайн блокадите по пътищата в цяла феанция
  • 7 СссереМ

    8 16 Отговор
    Поне жандармерията не им е заспала като нашата и върши работа,а къв кеф ще е сега и пожарната да ги окъпе,да замязат на снежни човеци.
  • 8 ivan4o

    14 2 Отговор
    Макрон каза, ще напраим европейска армия , и вижте натовците как плащат за протести!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 не зна ма

    22 2 Отговор
    един черен не можеш да видиш край тях ))) всички са се скрили и вече се чудят дали няма да са следващите ;)))
  • 12 onq s konq

    5 14 Отговор
    Също както в БГ и във Франция се провеждат протести против високите цени на горивата.Част от ПРИКРИТИТЕ РУСОФИЛИ съвсем "логично" поставиха въпроса:"Ако аз вземам ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ/западните/,не ме бърка цената нито на тока,нито на горивата,нито на водата.Изведнъж обаче -ПРОТЕСТИ ВЪВ ФАНЦИЯ...и то несравнимо по-ожесточени и решителни /ва банк/ от нашите!И възникват въпросите:1/Колко е ПО-БЕДЕН БЪЛГАРИНЪТ от своя СЪБРАТ НА ЗАПАД и какво е СЪОТНОШЕНИЕТО ЗАПЛАТА.ДАНЪЦИ,НАЕМ/там болшинството нямат собствени жилища като у нас/ И ЦЕНИ "НА ВСИЧКО" при нас и тях?2/Защо ПРИНЦИПНО всички българи предпочитат да отидат на работа НА ЗАПАД независимо от скъпотията им,а не предпочитат РУСИЯ,КЪДЕТО ГОРИВАТА СА НА ПОЛОВИНА ОТ КАТО ЦЕНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ/ЗА ЗАПАДНИТЕ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ/?

    Коментиран от #16

  • 13 Kcaniba

    15 2 Отговор
    А много ми трайка евопа за там..
    С гумени куршуми са иежко ранили стотици протестери, при това и журналтсти!!
    Ноо, няма и гък!!
    През 2014, когато спретваха Майдаун на Янукович в Украина, имаше силен европейски мониторинг и пресинг - да немало насилие от врастта, репресивнаст и блабла ;)
    Опсаааааааа

    Коментиран от #15

  • 14 Барчо

    14 2 Отговор
    Значи кво се получава??? Щом Нахални организира в Русия протести с тупалки и прибират "мирните" е потъпкване на демокрацията. Ако същото обаче стане във Франция, Англия, Кравария, то се казва че там специално са отишли нарочни биткаджии, които не били мирни и нямали нищо общо с демокрацията, а нарочно създавали хаос.
  • 15 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    За Майдана президента на кравондерия се е обадил специално на Путин с молба да не се намесва, пък и ако може ония от Беркут да не са с огнестрелно оръжие. И така грузинските снайперисти отсрелваха като патки въоръжените с щитове и палки униформени. Жалка работа. Гладиаторите на Рим са били по-добре въоръжени. На едно интервю едни украински тинейджъри заявиха, че едни хора са и плащали по 50 гущера да палят гуми и т.н. на смени денонощно. Тогава преврата беше "победа на демокрацията" според западняците. За мен това беше една невероятна грешка на Путин, че го допусна, вярвайки на ковбойски обещания, че ще бъдат някакви мирни протести и да не се леело кръв излишно. От друга страна пък състоянието на руската армия и въоръжение през 2014 г няма нищо общо на това сега и това може да е била причината. Да няма кьор фишеци. Такива неща няма да се повторят изобщо за в бъдеще.
  • 16 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Време е да смениш коня...Осен катър друго не може да управляваш....
  • 17 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Неолиберализма разсипа и цветущи страни с неговата глобализация и тотално оскубване и опростачване на СОБСТВЕНИТЕ СИ ХОРА...А реве , че ПОПУЛИЗМЪТ БИЛ голямата заплаха.....
  • 18 Джентълменът русофил

    1 0 Отговор
    Аз не разбирам, как така французите със заплати по 2-3 хиляди евро подпалиха Франция заради някаква смешна цена на горивото според техните стандарти. Ако съпоставим нещата, ще осъзнаем, че горивото в България е "десетки" пъти по-скъпо от горивото във Франция. Неможете да разберете, как така десет пъти по-скъпо, като са почти на една цена, нали? Там ви е проблема, че неножете да мислите. Докаро олигарси, като Валентин Златев, Гриша Ганчев и останалите български олигарси ви водят за носа, така, ще е мили сънародници.
Новини по държави: