Last news in Fakti

4 Декември, 2018 10:49 2 064 9

Косово бе принудено да наложи мита на Сърбия

  • косово-
  • мита-
  • сърбия

Рамуш Харадинай с обвинения за сръбските власти

Косово е принудено да наложи за сръбските стоки. Това заяви косовският премиер Рамуш Харадинай, цитиран от Gazzeta Express.

Харадинай разговаря с еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан. По-рано Косово наложи мита от 100% срещу сръбските стоки.

„На Косово не му беше оставен друг избор, освен да наложи тези мита върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина“, заяви Харадинай.

Според него Сърбия постоянно поставя бариери пред неговата страна. Харадинай е обсъдил с Хан и преговорите със Сърбия и процесът по присъединяване в ЕС.

Той е заявил решимостта на Косово да продължи по пътя на евроинтеграцията. Харадинай отбеляза, че страната му е изпълнила всички критерии и очаква да паднат визите за нейните граждани.

В момента страна преговаря със Сърбия за признаването на своя статут. При споразумение Косово и Сърбия ще могат да станат членове на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Принудена

    19 1 Отговор
    Принудена ... да, но ние знаем, че ЕС и САЩ обичат да помагат на държави, като ги карат сами да се отдалечават от държави на изток. Така че сега 101% знаем, чие решение изпълнява Косово )
  • 2 Пешо

    16 1 Отговор
    Поредните мюслита, които евроджендарите ще пуснат в Европа.
  • 3 Гост

    15 1 Отговор
    Този международен престъпник Харадинай ли трябва да ни поучава и да дава морални оценки Мюсулмански бандит на свобода под протекцията на Сащ

    Коментиран от #9

  • 4 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    ТАКА говорят и учителите и менторите ти...ТЕ ВСЕ БИЛИ ПРИНУДЕНИ!!!ДА ОТГОВОРЯТ!!!!...Съгласно принципа,,...ОТГОВОРА трябва да е пропорционален на ВЕРОЯТНО ПОТЕНЦИАЛНАТА ЗАПЛАХА,,!!!!която застрашава НАЦИОНАЛНАТА!!!сигурност на САЩ....Тоест ДРУГИЯТ е виновен ,даже и да няма нищо.
  • 5 Барчо

    6 1 Отговор
    Тези преговори ако са успешни, следващите огледанли ще бъдат за признаването на Донбас от Украйна за независима държава, както и на Логанск. Така че америте трябва да внимават точно какво подкрепят и за какво дават зор. Щото така стана покрай тия неща и случката с Крим. Сериала още не е свършил и края може да е неочакван.
  • 6 джагала

    4 0 Отговор
    за каква евроинтеграция мечтае,като дори нямат статут на държава???тоест- не членуват в нито една държавна международна организация!Тук не се включват МВФ и СБ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 па и Македониа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Томе":

    ги призна,пък и прие 250 000 джагала и сега ще трябва да учат 2 официален език!А оново нещо-ЗаюБаю/Заев де/ ще ви доведе до по голям погром на държавността,националността и културата ви,отколкото нас ни доведе Драгалевският Циганин и наследниците му!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.