Last news in Fakti

4 Декември, 2018 17:37 2 345 21

Нова среща на върха за Сирия

  • сирия-
  • среща-
  • франция-
  • германия-
  • русия-
  • турция

Уточнява се място и време за нейното провеждане

Нова среща на върха за Сирия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обсъди с президента на Турция Реджеп Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел възможностите за провеждане на нова среща на върха относно ситуацията в Сирия във формата Русия-Турция-ФРГ-Франция.

„Договорихме се с Ердоган и Меркел, че е възможно провеждането на нов форум с участието на Путин, Меркел, Ердоган и Макрон”, каза помощник на руския президент по международните въпроси Юрий Ушаков.

Вероятно мястото на срещата няма да е Истанбул, тъй като досега разговорите са се провеждали там. Според Ушаков, мястото ще се уточнява паралелно с датата на провеждане на срещата. „Към момента съществува само предварителна готовност на лидерите на трите държави за подобна среща”, допълни Ушаков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    16 1 Отговор
    ФАЩ нещо никой не ги брои за живи? Тотално ги отсвирват!

    Коментиран от #5

  • 2 Сирийската армия

    4 3 Отговор
    Ултиматум: Чужденците трябва да преместят Ердоганското си куче от Сирия, защото ще направим пикник с много вкусни шишчета от него.
  • 3 SAAB

    3 0 Отговор
    Пазачът на пробитата ограда не е ли поканен ? .......той , като един
    "медиатор "
  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    8 4 Отговор
    А оня русият палячо ще дойде ли, или Мелания не го пуска?

    Коментиран от #7

  • 5 M. A. G. A.

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Без САЩ и Великобритания без Израел, само ще си загубят времето. Какво зависи от Меркел? Германия ли бомбардира Сирия или САЩ и Израел? Иран къде е?

    Коментиран от #8, #10

  • 6 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Затова ли Макрон се оказа в ,,ситуация,,....
  • 7 Тръмп

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Ще дойда да ти бия два чимбера и ще станеш 1,50 висок .
  • 8 Историк

    2 11 Отговор

    До коментар #5 от "M. A. G. A.":

    САЩ нямат работа там щото те си владеят източна Сирия с кюрдите и всичко е ОК. Проблемът е Идлиб където е пълно с терористи и Турция ги подкрепя. А разрешението е толкова просто но Путин се огъна на Султана и предаде Асад. А решението е ясно:
    1.Изчистване на Идлиб, 2.Иран вече няма работа там и хизбула което успокоява Израел,3.Турция също след премахване на терористите от Идлиб няма работа в Сирия и по конкретно в Африн и Албаб,4.След като Турците са наврени в Анадола Кюрдите започват да дишат по спокойно и се споразумяват с Асад за някаква Автономия.
    Обачееееее Путин е страхливец и стиска тръбата в ръцете и не смее да скръцне със зъби на султана какъв СРАМ само за Русия.

    Коментиран от #11

  • 9 РусоКочината е мръсен дребен агресор

    2 7 Отговор
    щещещещещещеще...х 1000 пъти на ден да лъжат пак говното няма да порасне. Само ще се спаружи от злоба, че навсякъде по света го наритват и пъдят. Русия е пропаднала държава и с откъсването на Беларус от смъртоносната азиатска окупаци Кочината на Злото и Лъжата окончателно ще потъне в монголо-болшевишката си клоака. Самотна и изолирана от белия свят, като прокажен и грозен труп.
  • 10 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "M. A. G. A.":

    Решението на проблема не може да стане от тези,които го причиняват....
  • 11 ХАСАН

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Сирия ще се разпадне на руска част,турска част и американска...Турция и Европа трябва да заселят някъде 4,5 милиона сирийски бежанци..1 милион в Европа ,3,5 в Турция!

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Предвиждам бъдещето

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Ще има бедност и мизерия в продължение на 10 години. Турците ще напуснат Сирия. И Кипър. Ще образуват конфедерация с кюрдите. Константинопол ще бъде независим.

    Коментиран от #15

  • 13 Историк

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Сега е така но това ще ескалира някой ден. Путин трябва да намери малко смелост някъде в панталоните си и да прочисти Идлиб после всичко ще си дойде на мястото си. Иначе историята ще се повтори като ВСВ в Европа, Арабите няма да простят на Турците. Вие вече им спретнахте един номер с Хатай вече идва ту мач. Вместо да крадете територии с Араби и кюрди и да си удряте главата в земята вземет измислете нещо полезно най-накрая след 700 годишно безсмислено съществуване.

    Коментиран от #17

  • 14 Поговорки

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Хасане след като не можете с кюрдите да се управите сега искате и Сирийците да управлявате а после какво и Българи ли???
    Българите имат една много хубава поговорка за това запомни я : Лакомо дупе кръв сере!!!!!!!! САЩ разрушиха силните Арабски държави Ирак,Сирия,Египет,Либия обаче Арабите ще намерят сили да се възродят и после ще ядете сопата. Ето ти още една Българска: Който гроб копае сам в него пада.

    Коментиран от #16, #21

  • 15 По-скоро сънуваш просо.....

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Предвиждам бъдещето":

    Събуди се!!!
  • 16 Ето ти и една турска

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Поговорки":

    магарето няма място там където атовете се ритат, та стой надалеч от неща които не разбираш.

    Коментиран от #20

  • 17 Е, то ти не си измислил

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Нищо за 1300 години пък искаш някой за 700 да измисли. Я се стегни малко...

    Коментиран от #19

  • 18 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    трябва спешна среща ,щото турция и русия са отново пред развод.в идлиб руснаците и асад реално подлагат на геноцид регионите до които стига артилерията им и тенденцията се засилва.турция пък тотално абдикира в ангажиментите си срещу ал каида в идлиб, ал баб и африн,а американците и кюрдите до дни ще унищожат последната голяма идилска групиркова.очакваите багдади в много скоро време заловен или вече със сигурност утрпан .та трябва нова среща и то скоро.
  • 19 Историк

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Е, то ти не си измислил":

    Не се учудвам на това което казваш. Всички сте необразовани и диви, ако беше ходил на училище щеше да знаеш някои неща, но вие нямате време за това от постоянно удряне на главата в земята.
  • 20 Историк

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ето ти и една турска":

    Какъв ат е Турция подковано магаре. Използва това че е близо до Израел и всичко се руши около тях за тяхно спокойствие и като мършояд яде залъците от убитите животни(държави).
  • 21 Бот

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Поговорки":

    Ейй смешка ела да видиш каде са крият кюрдите за разлика от някой диктатори турция избива само терористите от ПКК не и цивилното население ама ти с тоз пилешки мозак явно не можеш да го осъзнаеш ако избиваше цивилните още преди 2години нямаше да има и един кюрд в Турция а за арабските даржави да не говорим ако щат и сичките да са обединят пак са крагла 0 а да не говорим за бг просто няма такава даржава като ваща само лалате и туй то един протест неможате да направите както трябва дойдоха 10 полицая и са насрахте от сякаде иди виш. Украйна ко направи иди виш Франция как са прави протест не като вас да ми запушвате магистралите хоро да ми играете и Костана накрая старата песен на нов глас искат са дела и действия не говорене кога шего осъзнаете това спрете да завиждате пак знаеш ли може да заприличате на хора
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания