5 Декември, 2018 11:53 5 791 29

Москва: Ще отговорим на американците в Кипър

  • русия-
  • сащ-
  • кипър-
  • база-
  • сирия

Делегация от Пентагона е инспектирала обекти от военно-стратегическо значение на острова

Москва: Ще отговорим на американците в Кипър - 1
Снимки: БТА/АР

Руската федерация ще бъде принудена да предприеме ответни мерки в случай на засилване на военното присъствие на САЩ в Кипър. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

По думите й от различни източници постъпва информация за активни проучвания от страна на Вашингтон за възможности за засилване на военното присъствие в Кипър с цел "противодействие на увеличаването на руското влияние в региона в светлината на успешния ход на операцията на руските военно-космически сили в Сирия".

Има информация, че преди известно време делегация от американски експерти е инспектирала на острова обекти от военно-стратегическо значение от гледна точка на перспективите за базиране на въоръжените сили на САЩ, посочи Захарова.

Вашингтон също така води интензивни консултации с Никозия по различни аспекти във връзка с разширяването на военно-техническото сътрудничество, добави тя.

Москва: Ще отговорим на американците в Кипър

По-нататъшната милитаризация на острова, включването му в реализацията на американските и натовските планове, неизбежно ще доведе до опасни и дестабилизиращи последици за самия Кипър, каза още Захарова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    11 29 Отговор
    Охо...йохохо.Пазиме си парите.Ето къде било сърцето на дракона.Там боли .Начи...там е
  • 2 Диди

    17 58 Отговор
    Руснаците пак заплашват,.А те защо са в Либия?От голяма обич ли? РУСКА ПРОСТОТИЯ.

    Коментиран от #19, #28

  • 3 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    17 38 Отговор
    Ред сълзи, ред сополи от изсушената скумрия, секс символ на изкуфялите фуражки. Сгромолясват се митовете за величие и няма надежда за изолираната, гноясала проказа.
    Сирийските гробища ихтамнет ги очакват.
  • 4 гост

    9 12 Отговор
    В продължение на 50 години Америка беше с Турция и Русия с Кипър. Резултати; Турска инвазия, окупация, геноцид в Кипър. През следващите 50 години Америка ще бъде с Кипър и Русия с Турция. Резултати;

    Коментиран от #7

  • 5 патриотъ

    29 11 Отговор
    Оооо,усмивката,диди и кочината-смръдливите проамерикански пропагандатори пак се опитват да бъдат умни,но нещо много вонят!

    Коментиран от #16

  • 6 патриотъ

    13 6 Отговор
    Аха и госта се показа,очаквано!
  • 7 hip-hop & rap & house

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    освобождаване на Кипър, премахване на заселници, извинения и компенсации от Турция

    Коментиран от #15

  • 8 Румяна Костова

    34 5 Отговор
    Диди ,обич и омраза има в сапунките,които гледаш.В политиката има интереси и сътрудничество,временно ири постоянно.Не руснаците убиха Кадафи и не руснаците унищожиха държавата Либия.

    Коментиран от #17

  • 9 Руските свине

    10 28 Отговор
    Отново са се разквичали от злоба и простотия и отново се опитват да плашат с "ответни мерки". големи клоуни са станали, особено дежурното плашило Маша Захарова.
  • 10 НКВД

    9 7 Отговор
    Тука много не знаят за Кипърскатакриза обаче византийците са виновни че турците окупираха половината Кипър 1974г.в Гърция се случва преврат и един византийски генерал тръгва да завладява Кипър и да го приобщавакъм Гърция и това принождава Турция да защити турците на осърова като праща военни части които дебаркират там!

    Коментиран от #12

  • 11 alc

    11 4 Отговор
    Захарова сега видя че островът е в опасност да падне в ръцете на НАТО? Половин Кипър е в Турските ръце-НАТО, Англия-НАТО има две огромни бази, свободния Кипър е в ЕС и с Гърция-НАТО....руснаците, сляпи бяха за десетилетия ?

    Коментиран от #13

  • 12 555

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Всичко това се прави с проектирането и изпълнението на НАТО и Европа. Бе предварително решено и затова не атакуваха гръцки самолети и подводници турския флот. СССР знаеше плана и нереагира. И руснаците искаха и искат островът разделен.

    Коментиран от #18

  • 13 555

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "alc":

    Сега страхуват конкуренция за газта. Изпозват и Турция за това.
  • 14 стоян

    7 8 Отговор
    Проблема на руснаците е че около Кипър американска компания разработва голямо газово находище което скоро ще е конкурент на руския газ А и кипърците сами са поканили американците като защитник от Ердуган и неговите заплахи
  • 15 истината

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "hip-hop & rap & house":

    Ами да се опитат да махнат турците и ще видят как бързо острова се освобождава от гръцко присъствие !!!!

    Коментиран от #21, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Усмивката

    3 11 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Руми.Руснаците създадоха Кадафи.Който стана за трепане

    Коментиран от #20, #29

  • 18 ЗАПОЗНАТ

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "555":

    В голяма заблуда си пич води се жестока война на острова между редовни гръцки войници и турски десантчици !!! Но турските десантчици унищожават гръцките военни !!!Гърците се опитват да присъединят острова към Гърция и започват да изтребват турското население !!! Турция като страна гарант се намесва и окупира северната част в резултат на това в ГЪРЦИЯ ПАДА И ВОЕННИЯ РЕЖИМ !!!

    Коментиран от #22

  • 19 ....

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Възстановяват е!
    ЕС ги разчушка, после се оплакват от миграционна вълна и искат от Либия да я одържи, но нищо не прави!
    Трябва да си плащат на Русия сега!
  • 20 Хихихихи

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Усмивката":

    Аха, даже руснаците измислиха и зимата, нихната...
  • 21 Майкъл Флин

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "истината":

    Най-накрая свободен! Прокурорът Робърт Мюлер реши да не ме изпраща в затвора на основание че съм говорил за други сътрудници. Разбира се, г-н Мюлер много се интересуваше от плана за отвличане на Имам Гюлен, за което нещо щяха да ми платят 15 милиона долара. Предложението беше направено в хотел "Есекс" в Ню Йорк, от турския външен министър Мевлут Чавушоглу и зет на турския президент Берат Албайрак. Така че от самия Тайип Ердоган! Президент на чужда държава, в случая Ердоган, плати на американски гражданин, в случая мен Майкъл Флин, да отвлече постоянен и легитимен американски гражданин Имам Гюлен. Възможно ли е да не се отвори нос? Нека бъдем търпеливи, докато случаят не приключи...
  • 22 555

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЗАПОЗНАТ":

    Публикувано във факти.бг: води се жестока война на острова между редовни гръцки войници и турски десантчици. Нямаше такова нещо. Публикувано във факти.бг: Гърците се опитват да присъединят острова към Гърция и започват да изтребват турското население !!! Нито такова нещо имаше. Ти сигурно си турчин, научил си турска пропаганда и я възпроизвеждаш. Това обаче не е истината. Казах ти какво стана 1974. Всичко беше предварително договорено. Ето защо нямаше война между Гърция и Турция.
  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ОТДАВНА В КИПЪР ИМА РУСКА ВОЕННА БАЗА И НЕ МАЛКА !!!
  • 24 Готин ама не съвсем

    2 5 Отговор
    Ще докараме кораби и десантни войски и ще ви биеме блядовете като за световното в САЩ 1994 а ние смелите български натовски воини ще получиме една трета от територията на крим след неутронния апокалипсис. Нали се сещате как красивите ви руски женички /а те ще останат живи защото има и генни биологични бомби/ как ще изглеждат с водка сельодка и хайвер усмихнати и посрещащи ни/ нас българите много ни харесват/ и последвалата секс вакханалия:):)Не че и тука в България биват пропускани /всяка е строшила поне по 150 български ку.а от началото на семейния си живот тук в България/!!! Никак не искат да се връщат обратно в Русия доминират над българските си съпрузи даже правят секс пред тях така че млъкнете пубери смотани а се постарайте да доведете коооолкото се може повече рускини за секс и разплод):)После ще се уточняваме от кого са децата:):)

    Коментиран от #27

  • 25 инфо

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "истината":

    Турция не се интересува от кипърските турци. Тя се интересува само от газ. Зад кулисите, Ердоган, чрез Чавушоглу, казал на кипърците: "Споделете с нас газта, донесете тръбопровода към Европа от Турция и напълно ще оттеглим окупационната армия и няма да имаме никаква роля в управлението и гаранциите на острова". Но други играчи в района не го искат. Русия, Израел, Египет, Америка, Франция. Защото никой няма доверие на Турция тя да държи ключовете на всички газопроводи към Европа и някои понеже не искат тя да е независима от техния газ, богата, и да се превърне във велика сила.
  • 26 Бачо Илчо

    1 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Руските кравари са пълен въздух. Едно време те въведоха педерастията с тия целувки по устата на вождовете на Червените кхмери. Така ,че джендър идеологията е създадена първо от Сифилистика Ленин , после от всички съветски ръководители и тяхните подлоги в Източна Европа.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кативо Рагацо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Те са в Либия защото там се намират огромни количества газ, повече и от Саут Парс на Катар.
  • 29 алллооо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Усмивката":

    Почети малко и не се излагай
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания