5 Декември, 2018 13:02 3 116 21

САЩ: Европа да се откаже от Северен поток -2

  • сащ-
  • северен поток - 2-
  • европа

Държавният департамент на САЩ смята проекта за рисков

Представители на САЩ призоваха ЕС да се откаже от проекта Северен поток – 2, съобщи РИА Новости.

Това обяви източник от Държавния департамент на САЩ.

„Мисля, че видяхме, че колкото повече руските енергийни проекти заобикалят Украйна, толкова по-трудно ще ни става да в спираме руската агресия. Мисля, че в Германия вече започнаха да се вслушват в призивите ни за този пакет“, заяви източникът.

Някои германски политици вече се обявиха срещу Северен поток – 2. Правителството обаче все още разглежда проекта като икономически.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    92 6 Отговор
    Русия ли била, дето се "месела"!?
  • 2 ....

    67 8 Отговор
    В Германия казват, че Северен поток- 2 е все по наложим след се ъвеждането на военното положение в Украйна!
    Газта може всеки момент да спре и така и немската икономика!
    Авто гол за Порошенко и САЩ!
  • 3 ****

    45 7 Отговор
    Ами нека го спре ЕС ако му стиска,а и той отива деректно в Германия,ако направят грешка да го спрът,тогава Русия ще завърти крана през Украйна,ще прекрати изграждането на втората тръба от турски поток,и всички в купом ще се озъбим.
  • 4 Kcaniba

    48 4 Отговор
    Ама лазбира се!!!
    Ца кащво и е ва Европа евтин и недемократичен руски газ!!!
    Скэп, но пък много демократичен ще ви пращат от фащ!!!
    А ако не желаете от газта, ще ви пратим от скъпите ни демократични бомби!!!!
    И не забравяйте за руска агресия!!!
  • 5 Kcaniba

    23 6 Отговор
    Ама разбира се!!! За какво и е на Европа евтин и недемократичен руски газ!!! Скъп, но пък много демократичен ще ви пращат от фащ!!! А ако не желаете от газта, ще ви пратим от скъпите ни демократични бомби!!!! И не забравяйте за руска агресия!!!
  • 6 Айде бе

    39 8 Отговор
    Значи САЩ? призовава ЕС?? да спре евро-руския проект Северен поток??? Моля?... Явно много са се загрижили за рисковете пред ЕС...

    Коментиран от #7

  • 7 евродебил

    37 4 Отговор

    До коментар #6 от "Айде бе":

    Добре, че са сащ да се грижат за мира, демокрацията, свободата и правата на човека по света и у нас. Затуй светът цАфти и върДжИ.
  • 8 Гост

    32 2 Отговор
    Не разбрах за кого е рисков Северен поток 2....За тези дето ще останат без газ или тези дето не могат да си продават шистов газ. Щото аз помня 2009 година, когато Уsрайна спря газа посред зима.
  • 9 Доналд Тъп

    25 5 Отговор
    германия е окупирана от нас държава и ще прави каквото и се каже включително да си продадат промишлените концерни на нашите
  • 10 Проблемът е принципен

    5 22 Отговор
    Ако се позволи прецакване на Украйна, от Русия, а това е прецедент, що има и други изнудени! България загуби химическата си промишленост, от руското цакане, изнудване!
  • 11 Въпросче

    27 1 Отговор
    Аз не можах да разбера нали в демократичните страни конкуренция беше хубава дума? Моля ви обърках се вече добре ли е да има конкуренция или не?
  • 12 Bubbles

    37 4 Отговор
    Руската агресия?
    АЛОООООООО ЧИФУТСТАН, ВИЕ СРИНАХТЕ ЦЕЛИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК ДО ОСНОВИ ЗАРАДИ ЕДИНИЯ ПЕТРОЛ, КОЙ Е АГРЕСОРА А!?
  • 13 Уа бе

    31 4 Отговор
    САЩ да спре да се бута навсякъде, не ви щем втечнения газ, заврете си го в гАза. YANKEE GO HOME.
  • 14 ЪРП

    27 2 Отговор
    САЩ КЪМ ЕВРОПА........"ОТНОСНО СЕВЕРЕН ПОТОК 2"
    ......НЕ, ЧЕ ВИ ЗАПОВЯДВАМЕ.., НИЕ ПРОСТО ВИ СЪВЕТВАМЕ УЧТИВО С НАСОЧЕН ПИЩОВ В СЛЕПООЧИЕТО НА ЕВРОПА!!!...ЗАЩОТО ВИЕ ШИБ*Н*ТЕ ЕВРОПЕЙЦИ СТЕ НИ КОЛОНИАЛНИ РОБИ, А НИЕ ВЕЛИКИТЕ ЯНКИ ИМАМЕ ВОЕННИ БАЗИ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!!!
    КРАТЪК И ЯСЕН ......МОНОЛОГ!!!
  • 15 стоян

    5 25 Отговор
    Само не разбрах защо горе плюещите по Америка са толкова загрижени за Германия и нейния газ =Нали путинофилите мразите и Германия оставете ги да мръзнат зимата и газа да си остане за вашия любим Путин
  • 16 боцмана

    21 2 Отговор
    По-голяма наглост не бях срещал. Дошло е време да Европа да им каже да си гледат обора краварски и да не се занимават с чуждите дела и намерения. Направете единна европейска войска , оставете ги караварите сами в НАТО , спри им вноса и износа и им гледай сеира.
  • 17 ПЕНКО

    13 1 Отговор
    КАКВО СТАВА С ПАЗАРНИЯТ МЕХАНИЗЪМ :" ИМАШ СТОКА ПРОДАВАШ "??? НАЛИ ТОВА Е ОСНОВАТА НА КАПИТАЛИЗМЪТ С АПОЛОГЕТ САЩ !!! ЦЕНАТА КОЙ Я ОПРЕДЕЛЯ ? РАЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ТЪРГОВСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ ПО СВЕТА -ЗАЩО ..."ИМАШ СТОКА ПРОДАВАШ " ПА ДОРИ И ЗАМРАЗЕНА ..."ИМАШ НУЖДА КУПУВАШ- НА УКАЗАНАТА ЦЕНА "!!! АЙДЕ НАТО -АЙДЕ... ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ !!!
  • 18 Румяна Костова

    14 0 Отговор
    Натискът е наистина голям, за да няма Северен поток 2.Провокацията в Керч не успя да го спре, но ще последва друга,с която да обясняват на зомбираните колко е агресивен руския газ.Агресивен,но евтин.
  • 19 Румяна Костова

    10 0 Отговор
    Масовите протести във Франция почнаха след като Микрон се обяви за европейска армия,независима от САЩ. Случайност?Може би да,може би и добре планирана акция.Както когато американски агенти вдигнаха студентите срещу Де Гол.Ако и Меркел настоява за европейска армия, ще се случи ли нещо и в Германия?
  • 20 сопата

    2 8 Отговор
    Прави са американците . Когато европейци купуват руски газ и нефт финансират агресивна РУСИЯ за да заплашват свободният свят и България ,да произвежда оръжия за масово поразяване и заплахи А РУСНАКА тъне в мизерия и глад
  • 21 Пъндж

    0 0 Отговор
    Да спрат потоците. Тогава ще получаваме втечнен руски газ чрез сащ. Всички са доволни.