Last news in Fakti

5 Декември, 2018 13:49 3 246 26

Белград: Оръжие на ЦРУ пътува към Косово

  • косово-
  • албания-
  • сърбия-
  • цру-
  • кейфор

Контейнерите били предназначени за нуждите на армията на Прищина

Белград: Оръжие на ЦРУ пътува към Косово - 1
Снимки: БТА/АР

Кораб, пълен с най-ново оръжие за нуждите на армията на Косово, е на път през Атлантическия океан към пристанището Дуръс в Албания, откъдето опасният товар ще бъде откаран до базите на косовските сили за сигурност, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Тази информация била получена от сръбските служби за сигурност, а конспиративната сделка е част от мрачния сценарий на Прищина да поеме контрол над северната част на областта, пише медията.

Освен това сръбски оперативни служители са стигнали до информации, че косовската тайна служба в Южна Митровица е раздала автоматични пушки на някои от своите бивши сътрудници, както и на други лица от държавни институции, които са обучени да ги използват.

Тази пъклена игра, която зад завесите води към Америка, съвпада с плановете на властите в Прищина, които възнамеряват на 14 декември, нарушавайки всички споразумения, да основат "армия на Косово", пише белградският вестник.

Медията твърди, че идеята за въвеждане на допълнителни мита за стоките от Сърбия е дошла именно от Вашингтон. САЩ, чрез Хашим Тачи и неговия министър Ендрит Шаля, предложиха въвеждането на мита, за да провокират Рамуш Харадинай да предприеме още по-радикални мерки. Това би трябвало да предизвика реакция от страна на Белград и да доведе до ограничен сблъсък в Северно Косово, пише още изданието.

Белград: Оръжие на ЦРУ пътува към Косово

Заради това Прищина иска силите КейФОР да засилят присъствието си на север и херметически да затворят границата към Централна Сърбия, уж с цел да се предотврати контрабанда на стоки, обяснява източник на "Новости".

В случай на евентуално влошаване на ситуацията, заради отпора на сърбите, Прищина възнамерява да извърши цялостна блокада на Северно Косово и с помощта на КейФОР да затвори граничните пунктове Бърняк и Ярине.

Освен това Прищина иска КейФОР, в случай че Сърбия като контрамярка прекъсне водоснабдяването от Газивода, да поеме контрол над това стратегически важно езеро. Така те биха осъществили целта си - контрол над цялата територия на Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    34 6 Отговор
    Кскво чакат още събите? Руснаците са с тяхдаги почват тия изметски косовари

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 Иванов

    3 16 Отговор
    Глупости на търкалаци! Косовската армия ще бъде въоръжена със съвсем друго оръжие.

    Коментиран от #3

  • 3 НКВД

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    С кремъклийки на цената на М16!! Руснаците пристигат за 6 часа със самолетите

    Коментиран от #23

  • 4 Иванов

    8 27 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Албаните са част от коренното население на Балканите и Европа, а сърбите са довлечени тук от Византия незнайно и за тях самите откъде. Разбира се албанската история също е списвана от НКВД, но кръвта на вода не става!!!
    А руснаците явно ще дойдат като дядо Коледа през комина, щото нито България, нитоРумъния ще ги пуснат и да припарят тъдява!

    Коментиран от #13, #19

  • 5 CrossFire

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    И как точно руснаците биха могли да стигнат до Сърбия? Това да не ти е Червената Армия след 1945, която може да си обикаля из Европа когато ѝ скимне.

    Коментиран от #12

  • 6 среднощен

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Не е толкова лесно..! СССР веднъж "изтъргува "сателитите си" от Вършавския договор" през 89-90-та година, така че е нормално Сърбия да бъде много внимателна днес..!? Конфликтът Сърбия - Косово може да "скара" истински Русия и САЩ..!! Има предание, че от Далмация ще започне "последната война"..!!?

    Коментиран от #8, #20

  • 7 стоян

    4 6 Отговор
    Тия Сърби голям шпионаж имали а пък ние .Или от кгб са им подсказали какво да говорят
  • 8 Иванов

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Горбачов и Елцин ни продадоха бан бадева на янките да ни геноцидират в полза на Турция, а днес пискат като ощипани оруспии, че ние сме били предатели! Пфу! И това което го пиша е чистата Истина.
  • 9 Усмивката

    7 6 Отговор
    Хайде сега оплаквайте се от България на чичко Путин.Само че чичо си има проблеми със своите си„пъклени планове” по Азовието.
  • 10 Иванов

    2 1 Отговор
    Извинявам се за грешката, да се чете Уроспии!

    Коментиран от #14

  • 11 Кор за Израел Ротшилдите и Jewmerica

    6 0 Отговор
    Мама ви еврейска
  • 12 Усмивката

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "CrossFire":

    Най вероятно през България.И това ще им е последната грешка.С бат Динко вече сме поръчали сто кашона с миши опашки.Макър Боко да ни конфискува закупеното оръжие ,ние народното опълчение не се отказваме
  • 13 НКВД

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    И как точно ще спрем руснаците с комшите от север? Никой няма да ни питата!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иванов

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    Постоянно задаваш един и същ въпрос. Това прави впечатление. И отново няма да получиш огговор. За какво според теб тук има ПЕТ ХАМЕРСКИ БАЗИ? ЗА ДА СИ ЧЕШАТ ХАМЕРИТЕ МАКАРИТЕ ЛИ? Според мен едва ли е заради това. Ще ви направят дармадан и даже няма и да ни питат. Затова си озаптете Вучич, щото няма да ви мине номерът.

    Коментиран от #16

  • 16 НКВД

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Ти нещо не си на ясно! тия бази са празни има само леглова база 5 Хамъра и 10 войника за карул има и кухня е туй са твойте хамерикански бази в България!!
  • 17 Башибозук

    7 5 Отговор
    Заминавам за Сърбия ще се включа към тяхната войска те са ни братя

    Коментиран от #21

  • 18 ПФФ

    2 8 Отговор
    измислици от ревли съседи
  • 19 дрилон

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    прав си, но с НКВД некадърници ли имаш предвид? Щото между истрориците има и способни,но тяхното писане се заглушава от ожесточената антиалбанска пропаганда
  • 20 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    .. "Варшавския договор"...
  • 21 ДГД

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Башибозук":

    заминавай, но кажи по каква линия са ти братя сърбите, по майчина ли? майчината линия е важна за детето и се дължи на X-хромозамата, тоест на женския. иди, но пази прясното ти дупе, щото братята ти са готови на всичко!
  • 22 ГОСТ

    6 0 Отговор
    Да потопят контейнера и аз се чудя кво чакат още ???
  • 23 асът на асовете

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Не за 6, за 2 часа са там, директно си минават над България без да питат никой.......просто ще ни съобщят че минават, че наште глупаци да не напраят грешката да стрелят с ракетите дето ги нямаме........или да вдигнат изтребители дето също нямаме........пък те хората ще си минат на 20км височина и тука никой барем няма да разбере........чак като замирише на печено шиптърско откъм косово тогава наште смешници ще се усетят че се е случило нещо дето за пореден път не са разбрали!

    Коментиран от #24

  • 24 херодот

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "асът на асовете":

    Забравяш , че американците прелитат отгоре а немците кацат на площада . А, сещаш ли се ?
  • 25 истинко

    1 3 Отговор
    Писна ми вече! Крайно време е САЩ и Русия да спретнат една война па макар и ядрена и който остане -остане! Той ще вземе останалото от света!

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: