6 Декември, 2018 22:28 1 587 7

Орбан застана зад проправителствена медийна империя

  • виктор орбан-
  • медии-
  • унгария

В нея влизат близо 500 издания

Орбан застана зад проправителствена медийна империя - 1
Снимка: БТА/AP

Унгарският премиер Виктор Орбан разреши създаването на проправителствена медийна империя в страната, съобщи РИА Новости.

Собствениците на близо 500 национални и регионални медии, координирано прехвърлиха правата си на бившия депутат от управляващата партия ФИДЕС Габор Лискай.

Всички тези "подарени медии" ще бъдат управлявани от фондацията на Лискай. Подаряването и даренията, съгласно местното законодателство, не задължава при прехвърлянето на собствеността да има парични транзакции. И поради тази причина няма да бъде платен никакъв данък на държавата.

От "Централноевропейска фондация за печат и медии" съобщиха, че "тяхна основна цел ще бъде опазването на националните ценности".

Орбан заяви, че новата група е проект от национално и стратегическо значение. С неговото идване на власт, голяма част от обществените и частните медии започнаха да подкрепят политиката на правителството.

Смята се, че в момента в Унгария има близо 500 проправителствени медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    10 4 Отговор
    Браво на Орбан! Долу слугите на Сорос в България!
  • 2 Plovdiv

    8 4 Отговор
    Opбан е Великан!!!
  • 3 ЕВРОПЕЕЦ

    1 3 Отговор
    Лека полека , наприееет към комунизЪма и монополизЪма и ЕвРаЗия .
    Значит . Въпрос на време е за радио СВОБОДНА ЕВРОПА .
    В свободния свят няма да толерират диктатура на медийите и цензурата . И кво правят е ЕС ? Много интересно , ще получат пак ритник в задните си части .

    Коментиран от #4

  • 4 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЕВРОПЕЕЦ":

    В Украйна Порошенко си има собствен телевизиотнася медиа-канал номер 5.Не ,че на другите канали е по-различно.Преди да го сложат за президенти той обещава да се откаже от Рошен, но не и от Канал номер 5.Рошен още си е негов.В Европа ли е според Вас Украйна?

    Коментиран от #6

  • 5 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Местоположението няма никакво значение, за съжаление навсякъде медиите са проправителствени и тоеа е толкова жалко, но е типично за всички системи управлявали до момента. Надявам се хората скоро да променят това. Те могат не трябва да спират да се борят за промяна. И в Германия , в сащ , в Русия , тук и навсякъде е все същата трагедия.
  • 6 1234

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    Защо ми навираш в очите Украйна и Порошенко като някакъв пример? Ако тази държава бе в ред, щеше вече да е в ЕС, но не е! Всички знаят, че са още далеч! Тук става въпрос за УНГАРИЯ! Членка на ЕС, и с премиер на който от ден на ден все повече му се услажда тоталитаризма.

    Коментиран от #7

  • 7 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    То България като сме в ЕС сме цъфнали и вързали. 😂
Новини по държави: