1 712 3

Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставаме

Премиерът Тереза Мей пропусна въпросите дали ще отложи гласуването в парламента

Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставаме
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей заяви, че депутатите в Камарата на общините трябва да избират между одобряване на постигнатото от нея споразумение за Брекзит, напускане на ЕС без споразумение или оставане в съюза, предаде Reuters.

Май заяви, че е говорила пред депутатите за засилване на ролята на парламента в прилагането на предпазния механизъм за Северна Ирландия, макар че не съобщи подробности. Премиерът добави, че някои депутати се опитват да попречат на Брекзита. Тя самата обаче не смята, че втори референдум за Брекзит е правилната стъпка.

"Има три варианта: едната е да се напусне Европейския съюз със споразумение. Другите са да напуснем без споразумение или да няма Брекзит", подчерта Мей пред радио BBC. "Очевидно в Камарата на общините има хора, които искат да възпрепятстват Брекзита и да отхвърлят вота на британския народ, а това просто не е правилно".

Мей неведнъж отбягна въпросите дали ще отложи гласуването за Брекзит в парламента, насрочено за 11 декември. Тя обаче намекна за възможни отстъпки по въпроса за споразумението за Северна Ирландия. "Има някои въпроси как ще се взема решението дали да задействаме предпазния механизъм? Дали да удължим това, което аз наричам преходен период?".

Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставаме

Британският премиер обаче не отговори пряко на въпросите какъв ще бъде резервният й план, ако предложеното от нея споразумение бъде отхвърлено.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванов
  Отговор
  1 14:14  06.12.18
  Докога ще ни занимавате с това пакистанско островче, пълно с рептилии? Всъщност второто обиталище на тези влечуги е ... Крим.
 • Анонимен
  Отговор
  2 14:44  06.12.18
  Тереза, а какво ще кажеш за вариантите "ново споразумение" и "нов референдум"? Защото повечето хора искат едното от двете, а не да ти спасяват правителството.
 • АХахахахахахаха
  Отговор
  3 16:10  06.12.18
  Еййй тва препоръчвам всеки да го пробва - "Искам развод! Ама няма да е 100% по моите условия!? Ми тогава няма да се развеждаме!" То бива наглост британска, ама това на нищо не прилича вече. Айде да ги изритваме и да потъват по-бърже...

Напиши коментар:


Публикувай