6 Декември, 2018 18:10 3 803 20

Руснаците искат сближаване със Запада

  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • владимир путин

Броят на руснаците, които се обявяват за подобряване на отношенията с ЕС и САЩ, се е увеличил за година от 24 на 36%

Руснаците искат сближаване със Запада - 1
Снимка: БТА/АР

Броят на руснаците, които се обявяват за подобряване на отношенията на страната им с Европейския съюз и САЩ, се е увеличил за година от 24 на 36%. Това показват резултатите от социологическо проучване на „Левада център“.

Само 16% са отговорили отрицателно на въпроса дали Русия трябва да подобри отношенията си със САЩ и другите западни държави. 43 на сто са избрали отговор „по-скоро да“.

Същевременно тенденцията на негативно отношение на руснаците към Запада като цяло се запазва. 57 на сто от респондентите имат лошо или много лошо отношение към Съединените щати, а 49 на сто – към страните от Европейския съюз.

Западните икономически и политически санкции безпокоят все повече руснаци, показва още проучването. Докато преди година 40% са заявявали, че не се притесняват особено от санкциите, сега на такова мнение са 33 на сто. Онези, които много се притесняват са се увеличили тройно – от 7 на 20%. Изобщо не се притесняват 23 на сто.

„Заради влошаването на икономическото положение хората започнаха ежедневно да изпитват да гърба си санкциите и контрасанкциите“, обяснява генералният директор на „Левада център“ Лев Гудков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    24 5 Отговор
    Напълно естествено искане-никой от руснаците не иска война...Още помнят огромният брой жертви от Втората Световна--затова и руснаците воюват само в краен случай..Така че тук няма никаква сензация.

    Коментиран от #8

  • 2 Meganoob BG

    14 4 Отговор
    Добрите отношения със запада изискват много езици... доста лизане на задници.
  • 3 Borislav Popov

    12 13 Отговор
    Щом и братушките залитнаха по Запада спукана ни е работата - да се запасяваме с вазелин докато има по аптеките че тия с лонгурите ако налазят сме дотам братя русофили:):):)
  • 4 някой си там

    12 6 Отговор
    Не само тези 36% ами всички останали са за добри отношения бе идиоти. Това защо по-голямата част от руснаците са отговорили негативно, трябва да попитате западните политици и техните медии с русофобската пропаганда.
  • 5 Хк+йххххйххх

    3 2 Отговор
    Глупости.
  • 6 СссереМ

    7 9 Отговор
    Напролет ще има референдум за 53-ти щат,какъв ли ще е резултата?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Hhhhhhh

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Като дадът и американците толкова жертви и те няма да искат война.
  • 9 Димитър

    12 4 Отговор
    Левада е регистрирана като чудж агент, финансира се от сащ, затова е абсолютно сигурно, че всичките им изказвания и така наречени проучвания са фалшиви и не отразяват нищо реално.
    Всъщност е тъкмо напротив, рязко се е увеличил броят на руснаците, които искат правителството да подходи по-твърдо и радикално спрямо западната агресия.

    Коментиран от #13

  • 10 Borislav Popov

    6 2 Отговор
    Никакво сближавне със запада не търсят русняцити ! Просто си търсят собствения интерес в смисъл да им свалят санкциите и да има по вече газови поточета към богатия запад, за да могат руските олигарси да си понапълнят гушките, че се поизпразниха покрай тез пусти санкциики.
  • 11 Румяна Костова

    6 4 Отговор
    Нормално е обикновените хора да искат подобряване на отношенията с ЕС и САЩ.Въпросът е на каква цена?Ако ,,Левада център "формулира въпросът си по друг начин,например,,Съгласни ли сте Русия да върне Крим на украинците ,с цел подобряване на отношенията със Запада?" ,процентите на положителен отговор ще бъдат по-малко от 5.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Да,наистина ,,Левада център" е от чуждестранните агенти,но за процентите на Путин преди изборите почти познаха.Но по въпроса за отношението към Европа и САЩ,никой няма да вземе да прави паралелно допитване,така че няма как да хванат ,,Левада център " в лъжа.Моите наблюдения като човек ,който много чете руски коментари под всякакви материали в интернет ,се различават от тяхните .Особено пък сега след случката в Керчен,когато се прозират американските мераци да плуват в Азовско море и да направят своя база там.
  • 14 Распутин

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ооо!":

    Има и още нещо.
    Почти няма интерес от страна на руснаци към западни продукти.И да се изощрява запад-например,всички популярни авто вече се произвеждат в Русия,-купуват японски и корейски.Напук
    Странно,че няква агенция агенция твърди,че руснаци ИСКАТ сближаване.Направо за виц!
  • 15 mitaka

    4 2 Отговор
    мдаа руснаците нямат никакви интереси към западното като например автомобили айфони кока кола макдоналдс и тем подобни.
    В европа,Сащ и др Западни държ е пълно с руснаци
  • 16 Джентълменът русофул

    4 4 Отговор
    ".... обяснява генералният директор на „Левада център“ Лев Гудков"
    Чиста проба пропаганда. А иначе няма нищо лошо в това да се подобрят отношенията между Русия и Запада. И защо не...нужно е толкова малко, а именно агресорите да спрат да обвиняват миролюбивата Русия в агресия и да престанат я заграждат, както ловна дружина загражда беззащитна кошута. Когато и Тръмп започне да се обръща към Русия с думите "Нашите партньори", тогава ще повярвам, че САЩ се стреми към добри отношения с Русия.
  • 17 ГосТ

    4 5 Отговор
    Хаха Тея 37% са руснаците в Русия, един не малък процент вече са се сближили и никога няма да се върнат при путя.останалите наистина са мужиците, които са добре описани от някои руски автори.
  • 18 Марони

    2 8 Отговор
    Руснаците искат,искат и да живеят по-добре,но Путя не дава!Той иска Запада да страда,защото още го е яд,че комунистическата му подтисническа империя се разпадна.
  • 19 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    ТЕ ИСКАТ
    АМА ТЯХ НЕ ГИ ИСКАТ
    ДА СИ ЖИВЕЯТ СЪС САНКЦИИТЕ

    Коментиран от #20

  • 20 Е като

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "vasik atanasova":

    Е като не ги искат ще требва да не искат и ресурсите им ...или викаш не искат хората , но виж ресурсите могат да ги откраднат нъл тъй.
    Е затова Славейков още в 1877г. е написал за западняците : Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания