8 Декември, 2018 11:16 2 056 1

Тежки преговори за мир в Йемен

  • йемен-
  • преговори-
  • мир-
  • швеция

Разговорите продължават трети ден

Тежки преговори за мир в Йемен - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Швеция продължават разговорите между представители на враждуващите страни в Йемен. Целта е да се стигне до прекратяване на гражданската война, която продължава вече 4 години. На думи и хусите, и международно признатото правителство, което има подкрепата на водена от Саудитска Арабия коалиция, заявяват, че искат мир.

Пет са основните теми на разговорите, според хусите. Тук влизат и обсъждане на рамка за политическо уреждане на конфликта и подновяване на работата на летището в столицата Сана, през което да се доставят хуманитарни помощи.

Началото на преговорите беше дадено на 6 декември, като тогава се стигна до споразумение за размяна на пленници. Според представители на ООН преговорите едва ли ще имат бърз напредък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 1 Отговор
    Краварите и СА какъв го дирят там ?