Last news in Fakti

8 Декември, 2018 13:25 3 654 1

Мей да си ходи, ако Брекзит не бъде одобрен

  • брекзит-
  • мей-
  • премиер-
  • правителство-
  • предупреждение

Министри с предупреждение към британския премиер

Мей да си ходи, ако Брекзит не бъде одобрен - 1
Снимка: АР/БТА

Излизането на Великобритания от ЕС е планирано за 29 март 2019 г., след което трябва да настъпи преходен период, който да продължи до края на 2020 г. Тереза Май обаче ще трябва да подаде оставка, ако парламентът на страната не одобри наличния проект за споразумение с ЕС, предупредиха членове на кабинета. През идната седмица последните ще се опитат да я убедят да постигне най-добрите условия по споразумението Брекзит. Ако на 11 декември британският парламент гласува „против” проекта за документ, одобрен на срещата на върха на ЕС, а Мей не може да постигне отстъпки от ЕС, тя най-вероятно ще трябва да подаде оставка.

На 25 ноември лидерите от ЕС одобриха споразумение с Великобритания за Брекзит и декларация за бъдещите отношения с Лондон. За да влезе в сила, споразумението трябва да получи одобрение от европейския парламент и британските законодатели.

Камарата на общините ще гласува „за” или „против” сделката на 11 декември. Според местни наблюдатели, правителството ще претърпи поражение при гласуването, тъй като крилото на евроскептиците в управляващата консервативна партия, както и депутатите от северноирландската Демократична юнионистка партия се противопоставят на разпоредбите на настоящето споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: