8 Декември, 2018 17:56 3 289 39

Протести и в Белгия (ВИДЕО)

  • белгия-
  • франция-
  • жълти жилетки-
  • протести

Трудно се живее в „дивия капитализъм”

Протести и в Белгия (ВИДЕО) - 1
Сними: АР/БТА

Срещу цените на горивата и бедността днес протестираха няколкостотин „жълти жилетки” в Брюксел. Движението в Белгия беше създадено преди близо месец. След 2 часа на протести се стигна и до сблъсъци с полицията. Силите на реда използваха водни оръдия, за да отвърнат на хвърлените от протестиращите тежки предмети.

Участниците в протеста, независимо от възрастта им, са категорични, че с днешните доходи трудно се живее в „дивия капитализъм”, защитаван от управляващите. Голяма част от тях са пенсионери и хора от провинцията. Те обясняват, че с доходите си, трудно успяват да изкарат месеца.

Протестите бяха съпроводени от редица арести, тъй като властите не са дали разрешение за тях. Блокирани бяха няколко от централните булеварди на Брюксел. Властите са успели да отблъснат протестиращите извън района на сградата на Европейския Съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичам Майданчетата на Сорос

    62 1 Отговор
    Ще запали целият свят този Дявол от Ада ! Кай подпалва световните войни ? Баба Пена с козичките или банкерите ОКРАЛИ ни паричките ни всичките ? Рокъфелерите, Ротшелдърите, Вартбургите, УОЛ стриит.. ЩЕ горим момчета, не ви се вярва ? Долара е в реанимация и няма как да изхранят тази паплач

    Коментиран от #3, #32

  • 2 Антиелектрика

    63 2 Отговор
    Продължавайте да правите псевдо екология с високи акцизи на горивата и всевъзможни еко такси на гърба на обикновените бачкатори, мръсни еврогейци!

    Коментиран от #22

  • 3 Доктор Ох Боли

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Обичам Майданчетата на Сорос":

    .... пуимай ти курмилуту бате...... време е...... ха хахаха.....

    Коментиран от #6

  • 4 Кому е нужна тази измет

    60 3 Отговор
    Хомо, обратни и секс развратни, бежанци, беднотия, цигания, бордеи, болести, мръсотия, глад, немотия, разединени, непросфетени, заблудени че ще живеем в справедлив свят ? Каквото живяхме при Т. Живков ще ни бъде БЛЯН ! Не искате да го признаете ли ? ЩОТО ви е срам да си признаете че сме наивници и си ритнахме стопанката сами да ставаме капиталисти. УВИ. ЩЕ изчезне заедно с нашите фалшиви мечти. МИЗЕРИЯ И ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ИДВАТ ГОСПОДА !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вчера Франция

    38 1 Отговор
    Днес Белгия, кой е следващият ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Още не е назрял момента

    18 0 Отговор
    Когато кажат че им дължи парите обратно, дето даваха ни до сега ! КЬОР софра, пари бадева, кой ти дава днес фри ланч бе ? МАМА на тати не бута ако не носи пари или чужда валута а Ганю мисли че за сините му очи Брюксел ще ни отпуска непотени пари. Г
    ей ко ще става 2019, кога дръпнах калема.. А на здраве и за много трудни години !
  • 11 НАРОДА НЯМА ШАНС

    17 0 Отговор
    Той няма вяра, лидер и идея какво да прави. Отвън пише бе момчета, отвън на фасадата на Парламента - " Съединението прави силата !" а ние сме се разпръснали на 190 пазлични партии с вяра за плурализъм. Ние загиваме и е нужна Партия за спасяване на нацията и със съответните цели. Но НЯМАМЕ НИТО лидер, нито идея как да го сторим. А днешната ДЕРМОКРАЦИЯ е ЕНИЧАРИ и БАШИБУЗЕК вилнееше кандисват де що останало. Вярвате ли ми ? Или ще ме отречете ?
  • 12 Народа е пренебрегван с векове

    15 1 Отговор
    И не маже да го разбере. НАРОДА бе почетен с достойнство само при Соца.
  • 13 Тези протести не са случайни

    4 17 Отговор
    Това е работа на Путин!? Той обърка живота в САЩ, сега обърква живота и в ЕС. Станишев му е троянският кон в ЕС, ще го превземат отвътре. Англичаните се сифирясаха и се чупиха, ама дъртите в ЕС не могат да се усетят.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не е Станишев

    4 3 Отговор
    Аз съм човек на Путин и чакам това чичко да достави жилетките. Тогаз ще се срещнем и видим кой е крив и кой прав. Кажи бе м/йна ще излезеш ли на майдана ? Ще те търся, много ще те търся.
  • 17 Много сте зян дечковци

    11 1 Отговор
    наистина младите сте много зле, можете да четете, но не разбирате прочетеното! Затова България затъва, с такива задръстеняци не става свястна държава!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Отвори ни очите бе Данко

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Много сте зян дечковци":

    Дай ни искрата и ни огрей.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГаНгстербайтер

    12 6 Отговор
    Живея в Брюксел от края на 2000г.държа да ви кажа,скъпи сънародници,че цените станаха непосилни за тукашните хорица също,нищо че мин.заплата е 1200€,и соц.помощ е м/у 7-800€,началото на мин.месец дизела беше над 1,60€,в момента е 1,30-1.40€,благодарение на “жълтите жилетки”,каквото и да се случи,не бих се върнал в любимата си родина,и изгнилата до неузнаваемост чалгарско -корумпирана държавица,благодарение на мен родителите ми не ровят по кофите,доволен съм на вятъра който ме довя навремето тук където съм,едва ли щях да имам нещо,като нормално семейство примерно,ако не бях напуснал милата ми татковина...НИКОЙ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ МИ БЪЛГАРИ,които са тук вече нямат никакво намерение да се връщат в БГ,естествено и аз.Носталгията е нещо жестоко,но инстинкта за оцеляване също ...Децата ми говорят български,понеже аз ги,как да се изразя,притиснах до стената,но едва ли техните такива ще го говорят.Боли много,когато собственото ти 5год.дете ти каже”тате защо да го говря този език,в детската градина никой не говори български?!”Ще се опитам един ден да му обясня 20год.си житейски път в България,но едва ли ше ме разбере....

    Коментиран от #26, #30, #34

  • 21 Кметовете са за дране

    3 0 Отговор
    КМЕТА следва да пази и грижи за раята а не да получава заплата за тоя дето духа. Трудни времена и трудна и отговорна е работата на кмета. НАРОДА да спасява. Ако не знае - Ботев казва " МЛЪКНИ , МАХНИ СЕ !" Като не знаеш моми да любиш, недей ги мъгляви !" Х сплескан.
  • 22 ....

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антиелектрика":

    Тези акцизи, такси и таксички са да тъпчат търбуха на евродепутатите!
    Тази бюрокрация в Брюксел трябва да се премахне напълно и да остане само икономически съюз със свободна конкуренция на пазара на труда, а не да ми налагат от Брюксел какво и как!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мисляси

    7 0 Отговор
    Цяла Европа се надига срещу мизерията и беднотията, и несигурността. Това хранене и издръжка на африканите все някой трябва да го отработи и плати. Е, бачкаторите вече се разбунтуваха. Всякакъв вид цигания, цветнокожие и друговерство ще бъдат изринати насилствено от целия континент.
  • 26 Антиелектрика

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "ГаНгстербайтер":

    Като тънеш в нищета там, какво си седнал да ни обясняваш, че въпреки всичко никога няма да се върнеш? Аз пък такива като теб, не мога да ги оправдая в никакъв случай! Имал си къща и земя, но си тръгнал доброволно да слугуваш там! Има нещо, което ни различава от животните и това е интелектът ни. Този интелект, който ни кара да мислим и да изпитваме признателност към земята на предците ни, към държавата, която е дала възможност майките ни да ни родят без пари в болниците й и която ни е дала безплатно образование. Тази признателност са изпитвали нашите предци и са давали живота си за земята ни, вместо да емигрират, а вие отивате без война и се продавате за жълти стотинки. Хора без достойнство и чест не са хора и са срам и позор за предците си! Продължавай да робуваш на материалното и да си мислиш колко си добре в Белгия. Аз шапка свалям на белгийците, че са си оправили държавата, но такива като теб не ща и да ги чувам!

    Коментиран от #28, #36

  • 27 Оня с длетото

    1 1 Отговор
    Населението на земята трябва да намалее поне на половина, ако не измилят нови източници на енергия и храна!
  • 28 ГаНгстербайтер

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    Незнам защо въобще ти отговарям,предполагам че си от шепата които са финансово добре и са слепи за реалноста в БГ.Именно,защото тука се чувства пълноценен,взимам малко повече финансово възнаграждение от такива злобари,ТИПИЧНО ЗА БЪЛГАРИЯ,като тебе,и с гордост мога да кажа,че изхранвам повече гърла от теб,но като ти чета злобния коментар,предполагам че теб някой те храни,та в тоя ред на мисли,бъди жив и здрав..;)

    Коментиран от #29, #31, #33

  • 29 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "ГаНгстербайтер":

    Ти си този, който е неблагодарен и мразиш държавата си. Продал си се за жълти стотинки, така че не ми говори кой кого изхранва и кой е злобен.
  • 30 пу пу пу

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГаНгстербайтер":

    стой си там и децата си не влачи тука, че от това семе нищо хубаво не се е пръкнало... носталгия, мосталгия, ма алчност, меркантилност и некадърност ! Много хубаво стана така, страната ни се прочисти от продажници , нали знаеш как се отсяват кучетата? ;)
  • 31 слушай продажнико

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "ГаНгстербайтер":

    На нас тук останалите трябва да ни дадат медал, че си пазим държавата в тежки условия, а на теб трябва да ти бъде отнето БГ гражданство, че утре черните като почнат да опъват дечинята ти, да нямаш връщане обратно!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Luxembourg

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "ГаНгстербайтер":

    Брат, направил си своя избор. Семейството е най-важно. Разбирам те и те подкрепям.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    Ако обичаш Род и Родина,съвсем не е задължително и да храниш топли чувства към държавата ни.Две различни категории са това.Нещо напоследък нямаме много поводи да сме благодарни на държавата България.Значи при наличието на интелект автоматично да бъдем признателни на държавата,разбирай политиците ни.Е,категорично Не!

    Коментиран от #38, #39

  • 37 ГосТ

    4 0 Отговор
    Сега е времето ПЕС да кажат нещо по въпроса,ако наистина са социалисти,а не празнодумци. Сега е моментът всички в Европа да покажат че сме цивилизовани, трябва да го покажат обаче по най бруталният и безкомпромисен начин. Защото капиталистическите животни само от това разбират. Левите винаги са били интелектуалците и работната сила. Така че,левите са и по умните и по силните !Нека си дойдат нещата на мястото,дори от еволюционна гледна точка. Еволюцията е еднопосочна,не бива да се връщаме на клона
  • 38 глупава си

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Румяна Костова":

    Никой не харесва управляващите в тази страна! Никой! Вместо да си нарамиш куфара, което искат да направиш - излизаш като една жилетка на улицата и им чупиш тиквата! Следващите ще се замислят преди да ти се качи на главата... само безхарактерния става и си заминава!
  • 39 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Румяна Костова":

    Ами то по твоята логика, още след въстанието на Константин и Фружин през 1404 г. и последвалия геноцид от "законната" османска власт, е трябвало всички наши предци да емигрират!
Новини по държави: