Last news in Fakti

10 Декември, 2018 12:00 1 872 5

ЕП обсъжда България и Румъния в Шенген

  • ес-
  • шенген-
  • българия

Специална резолюция на Сергей Станишев

ЕП обсъжда България и Румъния в Шенген - 1
Снимка: Shuttersdtock

В Европейския парламент днес ще обсъдят нова резолюция, с която призовават България и Румъния да бъдат приети в Шенгенското пространство, съобщи Eu Observer.

Докладът е на лидера на европейските социалисти Сергей Станишев. В него се посочва, че през последните 7 години и двете страни отговарят на изискванията приемане в зоната.

Това ще бъде пета поредна резолюция по този въпрос.

Очаква се резолюцията да бъде одобрена през утрешния ден. Посочва се, че запазването на проверките по вътрешните граници на България и Румъния има отрицателно въздействие върху износа и вноса и на двете страни. Това затруднява и превозите до някои от най-големите пристанища в Южна Европа. Така се оказва ефект върху икономиките и на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От немско

    3 4 Отговор
    Абе лакво ще ме сгрее мен шенген като съм 12 години в Германия ?

    Коментиран от #5

  • 2 живко

    3 1 Отговор
    Това ще бъде успех за всички Българи, но все още е ЩЕ.
  • 3 Пак ще гризнем дръвцето

    2 1 Отговор
    Бля-бля глупости................ся ши измислят нещо друго за което да чакаме..............
  • 4 Хайл

    0 0 Отговор
    Да им акам,ама много на СЕ и шенген...ще продължът да ни грабят не само за простотиите за ЕС ами и че пак не сме спазвали шенгенски простотии...то шенген да беше поне град,а то село в люксембург
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.