10 Декември, 2018 20:51 2 692 3

В Румъния готвят секира за правителството

  • румъния-
  • вот на недоверие-
  • виорика дънчила

Опозицията ще внесе вот на недоверие срещу кабинета в близките дни

В Румъния готвят секира за правителството - 1
Снимки: БТА/АР

Румънската опозиция планира да внесе вот на недоверие срещу правителството в близките дни, съобщава информационният сайт Зиаре.

"Утре или вдругиден ще внесем вот на недоверие. Продължаваме разговорите с всички парламентаристи и от управляващите кръгове, и от опозицията. В момента, в който имаме нови данни, ще ви ги съобщим", заяви Дан Барна, лидер на опозиционния Съюз за спасение на Румъния.

Той добави, че не иска да говори за броя на гласовете, докато преговорите не бъдат завършени. "Както казах, имам умерен оптимизъм по отношение на този вот на недоверие", отбеляза Барна.

Най-голямата опозиционна формация - Национално-либералната партия (НЛП), ще проведе заседание по темата.

В Румъния готвят секира за правителството

Лидерът на групата на депутатите от НЛП Ралука Туркан заяви, че по време на заседание на Изпълнителното бюро ще бъде обсъден календарът на бъдещия вот на недоверие срещу правителството на премиера Виорика Дънчила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: