11 Декември, 2018 07:35 2 370 15

Гърция ще бъде мост между Русия и Запада

  • гърция-
  • ес-
  • русия

Страната подкрепя споразумението с Македония

Гърция ще бъде мост между Русия и Запада - 1
Снимка: БТА/AP

Гърция иска да се превърне в мост за диалог между ЕС и Русия. Това заяви гръцкият заместник – министър на външните работи Йоргос Картунгалос, цитиран от Катимерини.

Той заяви, че страната му твърдо стои зад споразумението с Македония.

„Ние винаги ще подкрепяме европейската перспектива за Западните Балкани за стабилност на региона и перспектива за демокрация“, заяви Картунгалос.

През миналата седмица гръцкият премиер Алексис Ципрас беше на посещение в Русия. Той се опитва да договори нови икономически проекти с руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все тая

    31 5 Отговор
    А можеше ,да бъде България например ;)
  • 2 ха ха ха

    30 1 Отговор
    НаЩе дорде се наумуват, византийците мазно, верни на своите обичаи ни изплющяха.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 12345

    37 1 Отговор
    Защо ние не можем да сме такъв мост? Ааа сетих се. Защото от едно посолство няма да ни разрешат и ще ни дърпат ушите ако направим такъв опит. Византийците си гледат интереса, а ние сме защитници на "демокрацията".
  • 5 Българин

    3 20 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Русофилите може да сте такива, ние българите не сме!

    Коментиран от #9, #10

  • 6 ГосТ

    12 4 Отговор
    Ама чакайте,кой ни е виновен за мазните продажници у нас. Друг е въпросът, че гърците наистина както винаги въртят гнусни номера и точно сега, когато всички осъждат агресията на Русия,те се мазнят и на двете страни. Мост щели да бъдат. Няма да бъде Австрия или Германия,те щели да бъдат 😂. Е са,ако има политици,казват че ако има газопровод той ще минава от Турция директно,а не през Гърция и готово. И най вероятно "българолюбеца" путин е забравил вече, че не изгонихме никой когато отровиха скрипталчо на английска земя
  • 7 Приказките

    1 9 Отговор
    как Гърция да бъдела мост между Русия и ЕС и пр. замазват позорното за Путин обстоятелство, че гърците пак го отрязаха за потока. Преди му казаха, да не се надява да мине през Гърция, защото не отговаря на европейските правила. Сега Путин пак се натисна, но Ципрас вежливо му каза - нали се разбрахме да е според правилата. И успоредно е поискал неизпълними за изтънелия джоб на руснаците бонуси /инвестиции и пр./. това гърците могат да си го позволят. Имат работещи и ефективни служби, можещи да пресекат всяка руска интрига, комплот и пр. Изгониха някакви шпиони наскоро. В България нещата са по-зле. Тук руснаците могат да изкарат хиляда мутри от ход и да затворят важните пътища, примерно.

    Коментиран от #12

  • 8 1234

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Не , вие родоотстъпниците сте нещо много по-отблъскващо. Вие служите на всички, които са против България!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мдаа

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Сволоч!
  • 11 Тръмп

    2 6 Отговор
    Идеално,Гръцкия мост е мястото където Путин може да се удави!!!:):):)Тогава Путин ще разбере Кой се е сетил пръв за Троянския кон!!!:):):)Гърците смазаха с интелект Персия,та не е проблем да подчинят и Русия с ум и сърце!!!:):):)
  • 12 Румяна Костова

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Приказките":

    Според мен трябва да осведомите онези хора ,които излязоха на спонтанни протести у нас ,че всъщност не алчността и безумието на нашите управници са ги изкараха на улицата, а всеможещата ръка на Кремъл.
  • 13 Путин е дребно злобно страхливо говедо

    2 3 Отговор
    Време е и Борисов да му излюска един як шамар зад врата. Явно джуджето сваля гащите веднага щом го изпердашат. Така олигави Ердоган след свалянето на самолета и разпорването на пилота. Така сега се мазни на Ципрас, като му нарита "дипломатите" и поповете. Руснакът обича да го мачкат.
  • 14 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Нерде Гърция , нерде запад , нерде Русия ? Любителите на мъжки ласки , си излагат пак дупето на пусия , белким некой го боцне . Такива си бяха преди , такива са и днес . Подмолни , коварни и хитри дребни душици .
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    "Картунгалос" Въпреки че изглежда като картун, се нарича КаТРунгалос.
Новини по държави: