Last news in Fakti

11 Декември, 2018 08:32 3 410 37

Македония с атака срещу Каракачанов

  • македония-
  • зоран заев-
  • красимир каракачанов

Зоран Заев защити македонския

Да бъда македонец и да говоря македонски език е мое право, това е европейска ценност. Такъв бе отговорът на премиера на югозападната ни съседка Зоран Заев на острите атаки от последните дни на българския вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и на изявленията на първия дипломат на София Екатерина Захариева, предава македонската информационна агенция "Мета“, цитирана от Канал 3.

В рамките на публичния дебат в Щип за конституционните промени, Заев все пак увери, че ще продължи с усилията си за изграждане на приятелство с България. "Очаквам европейските ценности да бъдат приети от всички, защото подадох ръка и приех, че споделяме обща история. Ще продължа да говоря в дух на приятелство и ще продължа да изграждам приятелство, независимо от причините, поради които някой е основал изявленията си. Вярвам, че както г-н Каракачанов, така и министър Захариева и премиерът Борисов, но преди всичко българският народ е приятелски народ на нашия“, коментира македонският премиер.

В изявлението се намеси професор Георги Спасов, който заяви, че изявлението на Каракачанов е реакция на страха, че с влизането на Македония в ЕС той може да остане без парите от продажбата на българските паспорти.

Лидерът на опозицията Християн Мицковски също разкритикува изявлението на Каракачанов."В Македония и България все още има сили, които не мислят добро за отношенията между съседите“, коментира председателят на ВМРО-ДПМНЕ.

В същото време в България бе съобщено за журналистическо разследване, което показва, че и Каракачанов като министър на отбраната е продължил практиката на двамата му предшественици да набавя храна за армията без прозрачна процедура за обществена поръчка. За това през последните три години бяха изразходвани около 31 млн. лв., подчертава македонската агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dedo ti pras

    73 5 Отговор
    заев ако искаш можеш да говориш на македонски на австралийски на американски ако щеш ти си свободен човек, но ако искате да имате собствен език си измислете нов щот тоя сегашния е развален български....
  • 2 Българин

    45 4 Отговор
    Разбира се, че е твое право да си "македонец" и да говориш на югозападен диалект на българския език. Но го прави у вас и в кръчмата.
  • 3 Някой

    35 3 Отговор
    А колко много се хвалихме, че подписахме договор за приятелство, неразбиращи че приятелство не се създава с договори или си мислят че това е брак по сметка.

    Коментиран от #17

  • 4 Вечер Вълчов

    39 5 Отговор
    Няма такава държава Македония и такъв народ македонци.Все едно държава Тракия, Мизия, Анадола, Тесалия и Пелопонес.

    Коментиран от #25

  • 5 анализатор

    9 12 Отговор
    Такива като Каракачанов си играят на война иначе нямаше да има партия само че ще духа масура за следващия парламент а се га време за оставка
  • 6 Тръмп

    6 24 Отговор
    Това са селски скандали!!!:):):)Не е важно цар Самуил какъв се е чувствал,щот само той си знае и не може да реши тъпия спор!!!:):):)В ЕС няма значение кой-какъв е,граници няма!!!:):):)Македония е дете с двама родители,Гърция и България!!!:):):)

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Ссссс

    14 2 Отговор
    "Македония " става държава с Филип и приключва с Александър.

    Коментиран от #33

  • 8 Измислен

    24 2 Отговор
    Няма ли кой да им набие в гумените им глави, че такава държава и народ НЯМА!
  • 9 Ристе

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Родителите са двама, нормално, майката е България а за съжаление бащата са пияните руски тарамбуки и по точно чичко сатрапов сифилистиков сталин.
  • 10 vvvvv

    11 1 Отговор
    BTV е поръчкова телевизия. Не мислете, че има нещо друго, освен да се защити поръчката. Никой, не гледа, че се харчат много по-малко пари, отколкото са били уж заложени. Там е истината. В пъти по-малко разход.
    А то Захариева си е соросов придатък и възпитаник. Тя отдавна е на хранилката и не очаквайте да защитава България.
  • 11 синя трева

    13 1 Отговор
    ПРИЯТЕЛСТВО С МАКЕДОНИЯ ... КАУЗА ПЕРДУТА!
  • 12 дедко

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Не си спомням Гърция да е проливала кръв за свободата на Македония.

    Коментиран от #20

  • 13 яне

    19 1 Отговор
    По вероятно е да научите езика на Филип и Александър, отколкото да изкарате че Българския език е македонски.
  • 14 Боне крайненеца

    22 1 Отговор
    Що го дондуркаме това племе вардарско(варварско) , я да им затворим границите на исток , да им резнем мераците за EU и НАТО, и да ги оставим на шиптарите за 10 години да ги претопят! То бива ,бива , ама всяко нещо си има предел!
  • 15 ШОП

    19 1 Отговор
    Сегашния мак език е различен защото го промениха по титово време. Макетата требва да признаят че техната нация и език са създадени след 1945г. АКО ТОВА НЕ СЕ ПРИЗНАЕ,...... БОРИСОВ И УПРАВЛЕНИЕТО ТРЕБВА ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ И ДА ОТТЕГЛИ ВСЯКАКВА ПОДКРЕПА ЗА МАКАРОНИЯ.

    Коментиран от #16

  • 16 Шопов

    15 0 Отговор

    До коментар #15 от "ШОП":

    Само да допълня че дори езика за "македонците" създаден след 1944 г. пак е измислен в България - София от специално назначена комисия в ПОЛИТБЮРО
  • 17 куку руку ку

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Кеворкян много добре обрисува деянията на шкембе-войводата и калинките покрай подписването на този антибългарски договор.
  • 18 Иван

    6 3 Отговор
    Македончето е умен политик, за разлика от нашите борсуци

    Коментиран от #19

  • 19 Що е маке се е

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Един път Велика Македония да влезне у Европата. Стой та гледай разтеж и цъфтеж. Разни там периферни българи не мой ни дват акъл.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 чичо

    0 7 Отговор
    Да напомня, не само на Каракачанов,че към момента, Македония е суверенна държава,която ние първи признахме.Кой е Каракачанов и всички останали,че да предявяват претенции към г-н Заев и Македония.Това е простичката истина,която трябва да осъзнаем-там,както и на всяко друго място,всеки има право да се САМООПРЕДЕЛЯ.От друга страна,не ни ли стига,че завлякохме България на дъното,че да повлечем и Македония.
  • 22 Факт

    2 3 Отговор
    Защо в България няма македонски вестници, радио и телевизия!?

    Коментиран от #34

  • 23 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    македония трябва да бъде спряна за нато и ес докато не стане надежден български съсед.в македония се извършва антибългарска деиност в последните 30 години въпреки сувернитета на страната.в македония и до днес са разрушени българските гробища и до днес в македонските учебници се учи че българите са татаромонголски изроди и грабители,и до днес в македония са на почит убииците и мъчителите на тамошните българи.за македонците българин е дума описваща човек с расова непълноценост или наи-малкото националет предател.акобългария не обърне внимание на тези македонски особености и позволим на македонците да влязат в ес и нато тези техни изкривявания ще работят изключително зле в нашите отношения.

    Коментиран от #24

  • 24 Хер Отто Флик

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Де да беше само последните 30 г! От 74г в българска Македония, сърбите, заедно с москалските сатрапи извършват антибългарски геноцид! Вечна слава на българските герои- Мара Бунева, Менча Крънчева, Георги Делчев, Иван (Ванче) Михайлов и мн. д-р.... "Ден денувам кътища потайни, нощ нощуваме пътища незнайни! Нямам братец, ни сестри а ..."

    Коментиран от #26

  • 25 Solaris

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вечер Вълчов":

    Те тия са в каменния век.Нищо не разбират нито от история,нито от геополитика.Бил съм там веднъж,изключително изостанало и примитивно население.Като ги подпукат албанците,ще се сетят за нас.
  • 26 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хер Отто Флик":

    ако трябва да завърша обаче твоя пост.с брат братувам вера зарад вера с враг врагувам мера според мера!!!!та това трябва да се спазва !!!!
  • 27 Шоо

    1 1 Отговор
    Май прекалено внимание им обръщаме. Да говорят на какъвто си език искат и могат и да му казват ако искат новозеландски. Голям праз. Аман от комплексари и там, и тук. Ясно е че е български диалект, на който те му казват македонски език, щото на него си говорят. Ама пък и да се казва че това което говорели си било чист български, ами не е чист български

    Коментиран от #29

  • 28 бай СТАВРИ

    0 1 Отговор
    ВИДЯХТЕЛИ КАК СЕ ИЗРАЗЯВА УМЕН ЧОВЕК???
    Нашият да закрие фирмата си и дим да го нема, срам и позор.
    Ние ще се разберем със съседите си, няма да ползвам за диалог и бизнес каракачани и смешници.
    Добре е че има и разумни хора и мирът съществува, но все ще се намери някой идиот да разваля постигнатото.
    Трябва дани е ясно че не можеш да постигнеш положитени резултати , с отрицателни действия. Стига с балкански маниери и пошлости
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 nrntt

    5 0 Отговор
    Ако на макетата дядовците им станат от гробовете със сопи ще ги претрепят. Първо няма да се разберат с тях защото те са говори чист български, а не този бъркоч наречен македонски език. Голяма част от тях са били войници в 11-та Македонска дивизия на Българската армия и са мрели по бойните полета от Булаир до Охрид, а сега ще видят родоотстъпници и продажници. Даже и имената на внуците си няма да познаят, те са едни Зоран, Предраг, Протогер и...........все сръбски мекерета.
  • 31 Само истина

    1 1 Отговор
    "Да бъда македонец и да говоря македонски език е мое право, това е европейска ценност." Въпросът е, колко в България могат да разберат това изречение. Да не забряваме че нашите властодържци са по-склонни да подкрепят ЛГБТ общността, отколко нашите братя македонци.
  • 32 Самата истина

    0 0 Отговор
    ЛГБТ =,,на нашите братя македонци"
  • 33 Фил

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ссссс":

    Каква е разлика между Заев и щраус
    Съща и разлика между Български и измисления език на Скопие
  • 34 Бати Злати

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Факт":

    Защото в днешно време не се четат вестници. Има македонски сайтове....
    А от към телевизия, Македония е гола вода. Телевизиите ретранслират сръбски програми, а по сателит няма нито една свободна телевизия.... Аааа....има само една, ТВ СОНЦЕ , и то на такъв спътник, че трудно се хваща и която поддържа античката (античната) теза
  • 35 чичо

    3 0 Отговор
    Г-н Заев разбира се,че имате право да говорите на Македонски.Тогава,защо все на Български говорите?
  • 36 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ей а стига с тази злоба и агресия.каквито искат такива ще се определят.ако бяхме народ свестен 240 гълфона нямаше да ни правят 30 години на овце...зад клавиатурите сте огън ама вън няма никой...погледнете се в огледалото и тогава с агресията напред...помнете Левски и Ботев кой ги уби -подсказвам-Не са турчолята....
  • 37 чичо

    0 0 Отговор
    Де да бяха само 30.А за Левски и Ботев-прав си.
Новини по държави: