11 Декември, 2018 12:25 1 542 4

ЕС няма да предоговаря споразумението с Великобритания

  • ес-
  • жан - клод юнкер-
  • великобритания

Жан - Клод Юнкер смята, че сегашното споразумение е добро

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкиер обяви, че ЕС не е отговорен за предоговаряне на споразумението с Великобритания, съобщи The Telegraph.

Днес британският парламент трябваше да гласува одобряването на споразумението с ЕС, договорено от премиера Тереза Мей. Мей обаче отложи гласуването, за да договори допълнителни условия за страната си.

„Няма възможност за предоговаряне. Всички трябва да знаят, че споразумението за излизане няма да бъде отваряно отново“, заяви Юнкер.

Все пак той заяви, че ЕС ще се опита да убеди Тереза Мей, че сегашното споразумение е най-доброто възможно. Според него е важно на страната да бъдат предоставени допълнителни разяснения.

Мей планира срещи с германския канцлер Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сико

    11 1 Отговор
    Ако българи преговаряха за излизане на англия от ЕС ,споразумението щеше да е разписано много отдавна срещу определена сума на ръка!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тръмп

    4 0 Отговор
    Брекзит се помисли за камъчето,което ще катурне ЕС а се получи обратния ефект!!!:):):)Брекзит е да си гу туриш сам лютото чушле в боба!!!:):):)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: