Last news in Fakti

11 Декември, 2018 15:35 1 466 1

Зоват за оставката на Мей

  • тереза мей-
  • оставка-
  • великобритания

Според Джейкъб Рийс - Мог Борис Джонсън трябва да е следващият премиер

Зоват за оставката на Мей - 1
Снимка: БТА/AP

Влиятелен британски депутат призова британският премиер Тереза Мей да подаде оставка, съобщи The Telegraph.

Джейкъб Рийс - Мог е председател на Европейската изследователска група. От днес Мей започва срещи с европейски представители, за да постигне нови условия за излизането на страната от ЕС.

Тя вече отмени гласуването в британския парламент за споразумението, което успя да договори. Според депутатът обаче едва ли ще бъде постигнато споразумение, което да удовлетвори парламента.

„Тя ще се върне със споразумение и то пак няма да мине. Шансовете за промяна в споразумението за излизане от ЕС са малки. Мисля, че тя трябва да подаде оставка. Не виждам как споразумението й ще получи подкрепата на депутатите“, заяви Рийс – Мог.

Според него бившият британски външен министър Борис Джонсън е най-подходящ за заместник на Мей. Все пак добавя, че бившите министри по излизането на Великобритания от ЕС Дейвид Дейвис и Доминк Рааб също са подходящи за поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 RKI

    2 0 Отговор
    К....РА В П......ТА И ДУШАТА В РАЯ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ?
Новини по държави: