12 Декември, 2018 11:05 2 496 9

Вдигнаха мерника на Тереза Мей

  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания-
  • недоверие-
  • вот-
  • лидер

Съвсем скоро Великобритания може да има нов премиер

Вдигнаха мерника на Тереза Мей - 1
Снимка: БТА/ AP

Процедурата за гласуване на недоверие на лидерката на британската Консервативна партия и британски премиер Тереза Мей бе задействана и гласуването ще е тази вечер, предаде Би Би Си.

Вот за оспорване на лидерството се организира, ако най-малко 15 процента от депутатите от партията сезират специалната парламентарна комисия. В случая с Мей прагът е бил от 48 депутати и той е бил преодолян вчера, след като в комисията са били получени писма от 48 депутати, оспорващи лидерството й.

В Лондон има несъгласие с политиките на Тереза Мей и сделката, която тя иска да осигури на Великобритания за излизане от Европейския съюз. През 2016 година близо 52% от британските гласоподаватели, взели участие в референдума, избраха излизане от ЕС. Тереза Мей се нуждае от мнозинството гласове, за да си запази лидерското място.

Ако тя спечели вота на недоверие срещу себе си, в рамките на една година след това не може да бъде правен нов такъв. Ако обаче го загуби, то Консерваторите ще изберат нов лидер. Има и трета вероятност, при която Тереза Мей печели с малка разлика вота, но въпреки това тя може да реши да се оттегли от лидерската позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    6 4 Отговор
    Брекзита се превръща усилено в Брекин,защото вървенето назад е глупаво!!!:):):)

    Коментиран от #5

  • 2 Икономист

    5 2 Отговор
    Човек когато не е желан трябва да си отиде. Абсолютна грешка и простотия беше отлагане на вота за сделката защото това беше и своебразен вот на доверие. Сега Тереза се изправя пред един вот ,който дори и да спечели няма да и донесе нищо. От самото начало всички знаят(и Тереза) че тази сделка е фалшива понеже не след 2 години когато свършва преходният период а след 100 години няма да има решение на въпроса за С.И. Корбин поне има план оставане на УК в митническият съюз което автоматично решава всички проблеми. Иначе излизане без сделка означава ИРА на терен.
  • 3 God Save the Queen

    20 4 Отговор
    Англосаксите въобще не знаят какво точно искат, но иначе са твърдо убедени, че Путин е виновен за това...
  • 4 Еее

    2 13 Отговор
    Англия е най-добрата демокрация в света.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емил

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Еее":

    Трябваше да добавиш "която може да се купи с пари!" и щеше да уцелиш десятката!
  • 7 Nadin

    4 0 Отговор
    крайно време е това недоразумение на природата и политиката да си отиде и да не се връща, предвид че провежданата от нея политика е крайно несъстоятелна, неприлична и некомпетентна, предвид премиерите преди нея, тази е срам и позор за кралството, да си ходи с мир веднага, ама веднага... щото излагацията е несравнима,да не говорим за танцувалните й способности и мераци - още по-голям срам и смях
  • 8 среднощен

    0 0 Отговор
    Скъпата и добра стока има нужда не само от развит пазар, но и от скъпа и доказана "марка", чрез която да я разпознават на пазара..! "Марката" се дава в ЕС! Едва ли UK иска да се лиши от онова, което дава "марката"..!!? Брекзит вече е почти сигурно, че няма да има..!!
  • 9 Bubbles

    1 0 Отговор
    Айде дръто да си одиш, па ако щеш иди у Афганистан, те не са в ЕС!
Новини по държави: