Last news in Fakti

12 Декември, 2018 17:20 1 594 3

Меркел: Няма да променяме нищо по Брекзит

  • ангела меркел-
  • ес-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • доналд туск

Високопоставени представители на ЕС подчертаха, че съюзът няма да предоговаря споразумението за изтегляне на Лондон

Меркел: Няма да променяме нищо по Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че срещата на върха на ЕС тази седмица няма да доведе до никакви поправки в споразумението за Брекзит между 27-те и британския премиер Тереза Мей, предаде DPА.

"Ние нямаме намерение да променяме споразумението за Брекзит - това е общата позиция на 27-те страни членки, каза Меркел в Бундестага. - В този смисъл не може да се очаква в резултат на нашите дискусии да се стигне до каквито и да са промени".

Очаква се в началото на срещата в Брюксел утре Тереза Мей да уведоми своите колеги от ЕС за последното развитие на нещата около Брекзит. Останалите 27 лидери ще излязат с обща декларация по-късно според председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Меркел: Няма да променяме нищо по Брекзит

Високопоставени представители на ЕС неведнъж през последните дни подчертаха, че съюзът няма да предоговаря споразумението за изтегляне на Великобритания от ЕС, за което настояват много британски политици и депутати като условие да го подкрепят. Но евролидерите изразиха желание на помогнат на Мей да убеди вътрешните си опоненти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сноу

    0 0 Отговор
    Гаргите щом одъртеят и грачат само на умряло.
  • 3 No Exit from Brexit

    0 0 Отговор
    Макрон е виновен. Когато всичко беше готово, той вкара искане за ирландската граница знаейки прекрасно че то ще провали Мей при гласуване в Лондон. Макрон - европатриотът мултикултуралист който гнявеше мокрите негри в Москва.
Новини по държави: