Last news in Fakti

13 Декември, 2018 11:19 1 834 2

Расте броят на жертвите в Турция

  • турция-
  • влак-
  • катастрофа-
  • жертви-
  • машинисти-
  • джахит турхан

Трима от загиналите са машинисти

Расте броят на жертвите в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на жертвите на влаковата катастрофа в Турция продължава да расте, като по най-нови данни загиналите са нараснали на девет души, съобщи турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на министъра на транспорта Джахит Турхан.

Инцидентът стана тази сутрин в окръг Анкара, Централна Турция, скоро след потеглянето на скоростния влак, когато машината се сблъска с локомотив, извършващ инспекция на релсовия път.

Турхан уточни, че високоскоростният влак е потеглил от анкарската гара в 6.30 часа, а около шест минути по-късно се е блъснал челно в локомотива. По последни данни са загинали общо девет души, като трима от тях са машинисти, а останалите шестима пътници. Един от пътниците е издъхнал в болницата, каза още министърът.

В лечебни заведения към момента са настанени 47 пътници на високоскоростния влак, добави Турхан и пожела на всичките бързо оздравяване. Прокуратурата в Анкара е започнала разследване по случая. Министерството на транспорта и инфраструктурата съобщи по-рано днес, че локомотивът, извършващ контрол на релсите, не е трябвало да се намира на мястото на катастрофата. Възможно е проблемът да е резултат от сигнализационен или комуникационен проблем, посочва телевизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    3 1 Отговор
    За съжаление трагично.
  • 2 1234

    0 6 Отговор
    Циганска работа
Новини по държави: