Last news in Fakti

13 Декември, 2018 13:57 1 368 3

Трета жертва на терора в Страсбург

  • шериф шекат-
  • страсбург-
  • стрелба-
  • франция-
  • сирия

Извършителят на атентата е искал да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти в Сирия

Трета жертва на терора в Страсбург - 1
Снимки: БТА/АР

Трима вече са загиналите след нападението с огнестрелно оръжие във френския град Страсбург, след като един от пострадалите почина от раните си. Това съобщи Reuters, като се позова на съобщение на парижката прокуратура.

Извършителят на атентата в Страсбург е заявил, че е искал да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти в Сирия.

Това съобщи френската телевизия BFM, като се позова на показанията на шофьор на такси, който твърди, че е бил принуден да откара заподозрения от мястото на атентата до квартал, където нападателят е възнамерявал да се скрие от полицията.

"Водачът твърди, че Шериф Шекат му е заявил, че със стрелбата по хора в центъра на Страсбург той е отмъстил за гибелта на свои ислямски братя, загинали в Сирия".

Трета жертва на терора в Страсбург

Във вторник 29-годишен жител на Страсбург откри огън на коледния базар в центъра на града. В резултат на атаката трима души загинаха, а 13 бяха ранени.

Говорителят на френското правителство Бенжамен Гриво заяви, че силите за сигурност опитват да заловят стрелеца жив или мъртъв. Общо 700 полицаи участват в издирването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    3 0 Отговор
    На този идиот му работи само 1% от мозъка!!!:):):)Алах,като му бие шута горе и остане без девици,ще гледа тъпо кат овца!!!:):):)Да ме извинят овцете за сравнението,но тоя е с едно око и ще търси вечно второто!!!:):):)
  • 2 човек от село

    5 0 Отговор
    Ок,м..галчето от Страсбург е искало да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти и веднага в Франия е въведено извънредно пол
    жение,а нашите м..гали какво трябва да ги правим , като всеки ден убиват и изнасилват,ограбват безащитни възрасни хора по обезлюделите села,какво трабва да въведе бате Бойко,че вече не се търпи!
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Какво хубаво е невинно момче , чист французин.
Новини по държави: