Last news in Fakti

14 Декември, 2018 14:49 3 554 7

НАТО ще преразгледа ангажиментите си в Косово

  • косово-
  • ангажименти-
  • нато-
  • армия-
  • йенс столтенберг

НАТО съжалява за решението на Косово

НАТО ще преразгледа ангажиментите си в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази разочарование от днешното решение на Косово да продължи трансформацията на Косовските сили за сигурност в армия и каза, че Алиансът ще преразгледа равнището на сътрудничеството си с косовските сили, съобщава ДПА.

"Съжалявам, че това решение беше взето въпреки опасенията, които бяха изразени от НАТО", каза Столтенберг. "НАТО подкрепя развитието на Косовските сили за сигурност в рамките на настоящата им задача. С промяната на задачата, Северноатлантическият съвет сега ще трябва да преразгледа равнището на ангажираност на НАТО с Косовските сили за сигурност", добави генералният секретар.

Столтенберг подчерта, че НАТО "остава ангажирана чрез (миротворческите сили под негово ръководство) КейФОР за осигуряването на сигурна и безопасна среда в Косово". Парламентът на Косово одобри днес създаването на армия от 5000 души. Това стана седмица, след като сръбският премиер намекна, че такава стъпка може да провокира военна интервенция от страна на Белград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    22 7 Отговор
    А да видим СЯ ? Една напред и две назад ! Ко ш праим ся ?
  • 2 Българин

    17 6 Отговор
    Една голяма стъпка към Обединена Велика Албания. Сега чуите коминтерновците.
  • 3 НАТО ще го изкарат ли "големият"

    14 5 Отговор
    Дето уж го мяткат насам на там ? Или е мекушав , много мекушаФ !
  • 4 Бачо Киро

    17 5 Отговор
    Ко да преразглежда, оръжията от САЩ са получени вече... Столтенберг, бастуняк, нищо не става от теб, що си не ходиш у дома...
  • 5 сноу

    27 5 Отговор
    Йенсито пак се прави на умряла буболечка и на цапнат с мокър парцал .Че нали вие, начело с кравундерите го изтипосахте това косово, че да забиете кола на ислямската дъга.
  • 6 любопитен

    17 3 Отговор
    Я некой соросоид да каже -верно ли Сорос ви плащал само по 122 лв на месец тва ако е верно вие сте за оплакване братя компютърджийчета):):) хахахах):)
  • 7 Цар Вул

    4 1 Отговор
    Ех!!!Защо краварите и натовците не си заминат на п.тката си майна!
    Да видите к,ви ша ги дъвчат косовските албанчета!!Сръбски голям и ръбат!!Армия ще правят!Те държава нямат - сега армия!!Докато краварите ги има и тях ще ги има!После "Духат супата"!И после:К,в е тоя министър председател?Най големият наркотрафикант пак според кау-тата!!!!