14 Декември, 2018 15:10 8 337 29

Великобритания претърпя пълен провал

  • великобритания-
  • найджъл фараж-
  • ес

Найджъл Фараж с критики към британския премиер Тереза Мей

Великобритания претърпя пълен провал - 1
Снимка: БТА/AP

Дипломацията на Великобритания претърпя пълен провал в преговорите с ЕС. Това заяви бившият лидер на британските националисти Найджъл Фараж, цитиран от ITV.

Фараж отправи критики към британския премиер Тереза Мей. Според него тя не е успяла да извлече отстъпки от лидерите на ЕС.

„Мисля, че това, което видяхме вчера, представлява пълният провал на британската дипломация“, заяви Фараж.

Лидерите на срещата на върха на ЕС решиха, че няма вариант за предоговаряне на условията за излизането на Великобритания от Съюза.

Самата Мей отмени гласуването в британския парламент на споразумението, договорено от нея. Тя се надява, че ще може да предоговори някои от условията с лидерите на ЕС.

Очаква се самото гласуване да се проведе през следващия месец. От ЕС вече обявиха, че са готови да обсъдят възможностите за по-тясно сътрудничество с Великобритания.

Много британски депутати обаче искат излизане от ЕС без споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каква е драмата

    30 0 Отговор
    само аз ли не съм чул и разбрал аджеба
    КАКВИ СА условията за напускане с които едната и другата страна не са съгласни ?
    каква е драмата - никой не коментира????

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Евроскептик лунатик

    28 3 Отговор
    Много съм доволен от човека!
    Като трол от български форум - само плюе и никога нищо не прави.
    Искаше брекзит , случи се, а той отиде да консултира Доналдчо, вместо да проведе едни "перфектни" преговори за брекзит.
    Истински патриот, истински човек на действието …
  • 3 Антисоциалист

    9 17 Отговор
    Господа, в статията г-н Фараж е наречен "бившият лидер на британските националисти". "Лидер", т.е. "водач" на националисти той никога не е бил, а ръководител на Партията на Независимостта на Обединеното Кралство(UKIP). У нас е заслужил уважение с честната си и непоколебима борба срещу евроимперщината, с подкрепата си за българските патриоти.
  • 4 Икономист

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "каква е драмата":

    Явно да, ще ти кажа къде е проблемът. Има един остров наречен Ирландия част от който е СИ и е част от ГБ. В СИ имаше една организация ИРА която уби много хора и искаше обединение на острова обаче един петък се разбраха целият остров да е все едно е едно цяло нищо че са две различни държави. Това не беше проблем докато ГБ беше в ЕС сега обаче тази СИ е проблем. 1. Ако остане в митническият съюз на ЕС тогава в ГБ ще има част с едни правила основният остров и друга с други правила СИ. 2. Ако цяла ГБ е с едни правила тогава трябва границата да се възстанови и да започнат проверки което означава че ИРА е ВЪЗМОЖНО да се събуди отново.
  • 5 месара

    3 19 Отговор
    не им харесва на брюкселските милионери напускането на Великобритания от измисления ес, и се чудят как да и извиват ръцете!

    Коментиран от #11

  • 6 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "каква е драмата":

    Прав сте..! Ако се говори с цифри по-лесно ще разберем "езика" на дипломацията и по-малко ще се налага да лицемерим..!!
  • 7 Диди

    21 5 Отговор
    Спрямо Великобритания, ЕС са единни.Естествено че ЕС ще защитава нашите права,интереси. Англичаните сами избраха бъдещето си,не може да очакват ние да се лишаваме от интересите си,за да бъдат те добре.А фалшивият Фараш, който беше инициаторът на Брексита, след като разбра,че ЕС не отстъпва, взе да се крие в последно време. Фараш да го ,,духа,,. (С извинение за изразът).

    Коментиран от #9

  • 8 NikNay

    10 3 Отговор
    А може ли някой да си представи как нас ще ни разкостят и демонтират ако и ние решим да напуснем ЕС. . .
  • 9 NikNay

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Кои наши права и интересни точно защитава ЕС? По-скоро защитава интересите на едрия капитал който ги гуши с кинти за да лобират за тях.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Диди

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "NikNay":

    Под наши права,имам в предвид правата на страните от ЕС. Иначе тълкувай както си искаш,явно си от тези които искат да не сме в ЕС. Е на такива може само Русията ви да ви помогне.

    Коментиран от #14

  • 11 РЗС

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "месара":

    Нещо си се объркал, точно ЕС е на най-голям келепир от цялата работа, и въобще това, че точно УК иска извън съюза направо превъзбужда цялото ЕС ръководство, защо? Защото в лондоското сити бяха съсредоточени една камара централи на всякакви международни институции с хиляди работни места, Лондонското сити все още е финансовия център на Европа, а брекзита е идилия за ЕС, защото сега всичките тези компании ще изберат ЕС дестинация и всичките пари дето наливат ще се наливат директно в територията на ЕС, а това са страшно много пари. УК никога не са били в позиция да преговарят каквото и да е с ЕС(който е съюз от още 27 държави) защото 80% от стоките в УК са внос точно от ЕС, а износа за ЕС на УК е направо смешен. Така,че брекзита е абсолютно икономическо самоубийство. И може би към 2020г ако брекзит наистина се състой, няма да има Обединено кралство, защото то ще се разпадне. Шотландия само това и чака, за да направят нов референдум за независимост, доста вероятно е и Уелс да я последва както и Ирландия.
  • 12 любопитен

    7 8 Отговор
    Я некой соросоид да каже -верно ли Сорос ви плащал само по 122 лв на месец тва ако е верно вие сте за оплакване братя компютърджийчета):):) хахахах):)
  • 13 РЗС

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "NikNay":

    Ес ще защитава всичките си поданици в кралството по чисто икономически причини, на острова има много народ от ЕС страни и познай къде пращат ежемесечно пари от острова. ЕС се смеят и се бъзикат на тия англичани, та не могат чак да повярват колко благоприятно се получи за ЕС. Затова не им дават никакви отстъпки за нищо, ЕС не зависи въобще от УК докато обратното е неизменно. Ако УК започнат да връщат хора в ЕС страните, отново ЕС ще е добре, защото ще има работна ръка, а в ук ще вият на умряло, че няма кой да им работи мръсната работа. Да не говорим че половината им здравна система е от наши кадри, както и много други отрасли, при положение че започнат да връщат хора, ще засегнат такива семейства със ценни кадри и всички в купом биха си тръгнали, УК ще колабира.

    Коментиран от #15

  • 14 NikNay

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Диди, не знам на каква база си правиш умозаключенията кой какъв е какво иска и кой на кого може да помогне.! А сега, колкото и да се опитваш да си идентифицираш с ЕС и нсобено със страните от западната му част да знаеше че никой и никога няма да те бръсне за слива. Европа на две скорости би трябвало да ти покаже къде те поставят и какво им е отношението към теб към мен към нас всички - втора клас граждани на ЕС.

    Коментиран от #26

  • 15 NikNay

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    А много голяма заблуда си. Работната ръка няма да им е никакъв проблем ще дойдат попълня от бившите им колонии (хора говорещи езика на местните ).GB не зависи от ЕС имат си Коменуекс в който членуват 53 държави с които говорят един език и имат изградени още от 1947 година икономически, политически и културни връзки.

    Коментиран от #16

  • 16 РЗС

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    май са ти напълнили главата с глупости консерваторите, предполагам,че си в Англия, както съм и аз, но виждам, че нямаш грам икономическо и миграционно знание. Това, че са в съюзи с много държави, не означава, че понеже от Англия искат ръботна ръка, от тези държави са съгласни на такова нещо. Ти идея имаш ли, че самите държави не разрешават на поданиците си да напускат границата им, заради политическите режими в тези държави и поради много други за теб незнайни причини. Вземи чети повече, пътувай и се образовай преди да се излагаш. Англия имат лимитиран избор откъм работна ръка, държавата с най-високите данъци в цяла Европа. А ако живееш на острова би трябвало да си запознат,че точно африканци и частично азиатци са най-мързеливите кадри, бягащи от работа като от чума. Жалко е,че пропагандата ти е промила мозъка

    Коментиран от #18

  • 17 яку

    1 3 Отговор
    Мей се оказа Дзмей! сеги бракзит без договор и еврагей да го деха!!!
  • 18 NikNay

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Няма да влизам в спор с теб но това което виждам е че на работния пазар на първо място са индийците, после са пакистанците и ако има нужда от работна ръка британците могат за много кратко време да вкарат няколко милиона гастарбайтери от тези стани. Това е само мнението ми а дали е така ще се види след време.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 ванката

    1 0 Отговор
    да допълня заглавието "за пореден път"...
  • 20 РЗС

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "NikNay":

    Ама защо да не спорим, нека се агументираме та хората да разберат истината. Това, което казваш за пакитата и индитата е вярно, защото те са ги интегрирали преди 100 години, но те са най-голям процент от чужденците точно поради същата причина. Нормално е като са няколко милиона, да работят част от тях, за да издържат цялата тайфа, за помощи дума няма да отварям, че сигурно след коренните жители са точно индиици и пакита. Така, че аргумента ти е слаб поради численноста на нациите, които каза. Все едно да кажем, че в Азия най-работливи са китайците, ми нормално като са няколко милиарда нали? Друго нещо, което не ти е ясно е,че само хора на зор биха дошли на тоя смотан дъждовен остров, тези милиони за които спомена, са точно тези хора, които най-много не искат да идват и пращат всяка една стотинка към родната си страна и живеят като мишки, за да закупят или построят жилище вкъщи и да се върнат обратно. Те не са икономически изгодни за УК, защото почти не харчат пари във държавата, а ги изкарват. Отгоре на всичко правят всичко възможно да скътават пари и да не плащат зверските данъци тук. Друга причина е,че тези нации имат различна вяра и виждания за живота и са направо отвратени от разпуснатия и унизителен живот на месните, които се търкалят пияни по 3 дни по централните улици, безморални и необразовани индивиди. Пакитата и индитата са особено надути, защото осъзнават, че са сериозно умствено напреднали спрямо месните и използват всяка възможност да ги издоят.

    Коментиран от #24

  • 21 Преживял

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "NikNay":

    Аз също съм живял дълго в Англия там общ работник ИНД/ПАК няма те са или таксиджии или в банка или летище или нещо такова, но не и общ работник. Те са толкова мързеливи че не могат да вдигнат една ягода от земята.
  • 22 Биг Дик

    1 0 Отговор
    Англетата да продължават с Новичока, белким ги отпусне Брекзита.
  • 23 дрън дрън

    0 2 Отговор
    джендъри-соросоиди
  • 24 NikNay

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    Ок, реално ако погледнеш те и местните са мързелив живеят на социални и на кредити които не могат да върнат и съдия изпълнителя им чука на врата - и те не са много икономически изгодни. На томитата държавата им е изградена от работната ръка от колониите им.

    Коментиран от #25

  • 25 РЗС

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "NikNay":

    вярно е, но англетата са преди всичко расисти, така, че предпочитат да дават на мързеливи местни отколкото на други. Това, че държавата им е изградена от колониите също е вярно, но не забравяй факта, че това са били роби. В момента пакитата и индитата имат почти същите права както местните и здраво натискат за още. Брекзит е добре за тях, защото ще искат още права и бенефити, за да им работят. Трудно ми е да си представя колко са им набрали за робските години и как ще стане точно обратното след време. Черните също са им били роби, сега по кръчмите каките много се радват на черни сабии, женят се за тях, деца им правят, бе трагедия, щото местните не стават за нищо. Не знам дали си забелязъл азиатската пропагадна - пакита и индита по тв, радиа и тн. забележи, че само добре се говори за тях, даже ббс 2 ако погледнеш си е пакистански канал, дават само филми и сериали за пакита и индита, така че нещата с тези е много зле за англетата. Търпение нямам да видя англетата да станат роби на робите си в собствената си държава
  • 26 Диди

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "NikNay":

    Кой ме ,,бръсне за слива,, (твой израз),повярвай не ме интересува.Добре е че България е в ЕС.Всичко няма как да е розово в България,но защо се търси вината винаги в ЕС а не при нас българите?Има и други източноевропейски държави,които са много по напреднали от нас. Защо ли? Живея от 34 години в Хамбург.Ти как мислиш откъде мога да имам тези разсъждения?
  • 27 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Хитрите, алчни и коварни ингилизи правят това , което им продиктува чичо Сам !!Въпреки че САЩ са се разположили трайно с военнен контингент на континента Европа, със Англия ЕС е голям, мощен, непредвидим. Сега , след като Германия им е в ръчичките, остават само продажните франсета. Италия и Испания не ги броят - останалото е "талаш" , начело с Люксембург, Монако и Малта. / На ком.№ 8 / "Чистите " българи Соломон и Симеон ни вкараха в НАТО и ЕС, защото така им бе продиктувано.Можем да си фантазираме, какво би станало с милата Родина, ако бяхме останали извън тези миролюбиви организации !??За излизане от тези два кръга изобщо не си и помисляйте. По никакъв начин - най-малко чрез " допитване до народа " !? Всички сме наясно как се правят референдуми у българско! Ако / недай си Боже/ това се случи, единствената ми утеха ще е, че при" разфасоването" на Българийката, София ще стане най-голЕмото село у Република Косово !!! Аз уча упорито румънски - буна диминяца, домнилор !!!

    Коментиран от #29

  • 28 Вили

    2 1 Отговор
    Руските мекерета нямат умора, искат България да е към Евразия, да играе по руската свирка.
  • 29 NikNay

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Шаран БГ":

    Диди, не сравнявай Birne mit Äpfel ! Много е лесно да се правиш на разбирач отдалечен на 2000 км от проблема. Върни се тук само за шест месеца и след това ела пак да дискутираме темата. . . . .
Новини по държави: