Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Декември, 2018 13:22 4 802 27

В Донецк се готвят за офанзива на Украйна

  • украйна-
  • военни-
  • донецк

Бойните части са в пълна готовност

В Донецк се готвят за офанзива на Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Военни подразделения на самопровъзгласилата се Донецка народна република са били преведени в пълна бойна готовност, съобщи РИА Новости.

Според заместник – началника на Народната милиция Едуард Басурин, мерките са взети в случай на военна офанзива от сухопътни войски.

Артилерийски част вече са готови да заемат позиции и да открият огън по настъпващ враг.

Съоръженията са подсилени със система за противовъздушна отбрана. Създават се и специални отряди за евентуално противодействие на украински военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саксофон

    30 6 Отговор
    Разделяй, насъсквай едни срещу други и владей.
  • 2 ТОЧКАТА

    45 8 Отговор
    Очаква се ново кърваво настъпление на демокрацията,,,,,,и атлантическите ценности.
  • 3 толерантен

    40 13 Отговор
    "Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време."

    Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

    Коментиран от #4, #8, #27

  • 4 Ото фон Бисмарк

    13 20 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    По голяма простотия не бях чувал(четох)

    Коментиран от #5

  • 5 Бисмарк

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ото фон Бисмарк":

    Бисмарк е казал също че Потрошенко само може да победи Русия сам Ха Ха..
  • 6 а стига бе....

    33 9 Отговор
    Абе да не е обратното...че самия Посеренко каза,че Киев до нова година ще влезе в Догецк....Та май точно укро-фашагите ще вдигнат напрежението та да оправдаят военното положение
  • 7 Барчо

    37 9 Отговор
    И как стана така? Косово законно се сапопровъзгласи, а Донецк незаконно се самопровъзгласява?
  • 8 Барчо

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    Казаното от човека важи еднакво за всички държави. Както виждаш това се получава и между БГ и Маке. За сега обаче нямат интерес да взривяват бомбата, която са отгледали с годините. Същото става и с шиити и сунити и т.н.
  • 9 Руските свине

    11 33 Отговор
    В Донецк са готови да направят поредната провокация и да пожертва няколко жени и деца за да обвинят братята украинци. Но света отдавна знае кой е агресора и отдавна го е посочил като такъв.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 ГОВЕДОТО СИ Е ГОВЕДО

    23 9 Отговор

    До коментар #9 от "Руските свине":

    ДАЖЕ ДЕЦАТА ОТ ЯСЛАТА КОЙ Е ОТРОВИЛ БЪДЕЩИЯ ИМ ЖИВОТ. ББ ТИ И ТАКИВА КАТО ВАС ПОСЛУШНИ СЛУГИ НА РТОТШИЛД И СОРОС .МНОГО ТОЧНИ ДУМИ НА ББ ВЧЕРА : ЧОВЕК КРАДЕ ИРЪЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ И НАКРАЯ ГО ГРЪМНАТ..

    Коментиран от #11, #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    9 22 Отговор
    много лоши тия украински фашисти еи.нещат да нападат донбас и тва си е!захарова го обявява тва нападение всяка седмица, трактористите и миньорите в донбас също ама укрите си траят и не нападат!!!!та другари трябва да обърнете странициа и защитно да нападнете .миролибивите комбаинери и трактористи трябва да окупират нови части от украина ,щото са много миролюбиви и въобще не са част от руските спецназ нали така другари!!!!може за цвят да си самоорганизират и взривят на едно две училихта ,та да може да държите речи за злощастната смърт на децата и да се надъхвате колко лоши са укрите фашисти.та тва е комунистическия морал кво да се прави!

    Коментиран от #13

  • 13 Димитър

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Според мен си пълно go вно.....Украйна е русия.комунист е бате ти Бойко и Юнкер.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бандеро

    5 12 Отговор
    Простаци що коментирате като не знаете. Знаете ли колко много украинци са измрели от глад ,защото Сталин им е взел житото след войната. Големият глодомор

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Мордор

    1 5 Отговор
    Слава УкрайнА...у края де
  • 19 любопитен

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бандеро":

    Ти от жертвите на глодомора ли си?

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 малката истина

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бандеро":

    Бандеро,неграмотността ти и липсата да четеш книги,история най-вече е доста изразено в коментара ти !! Сталин наказва украйнците,да умират от глад близо 2 мил., защото голяма част от тях са били в ударните отряди на СС и подобни подразделения на германската армия,нарекли се БАНДЕРОВЦИ .Те са "палачите" на няколко милиона мирни руснаци и Сталин доста ги "пощади" след 2 ВСВ. Чети бе,ненапасана оФца.

    Коментиран от #24, #26

  • 22 283

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Страната на вечно гладните и "невинни" червени боклуци се нарича Русия. Колкото и да са вмирисани все пак от граматическа гледна точка трябва Русия да започва с главно Р. Това че ръчкат всички около себе си за да ги прилапат е ясно и на малките деца, 10 поколения на зад. Тия самопровъзгласили се републики не са нищо повече от шепа руснаци, които знаят дереджето на кочината майка и правят всичко възможно да не отидат в РФ, ама и да си останат и в къщи. Такива изкуствени създания рано или късно изчезват.
  • 23 Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГОВЕДОТО СИ Е ГОВЕДО":

    ГОВЕДОТО СИ Е ГОВЕДО - хубаво име. И децата разбраха, че червените алкохолици няма да дойдат и да качат нашите червени боклуци отново на власт. Колкото до Бойко Борисов - дълги години след като се откаже от власт, ще си спомняме за него. Китаеца Путин отдавна ще е само един ред в учебниците по история тогава. Колкото до двамата милиардери, чиито имена даже не си написал правилно, те са показали, че могат да работят и печелят. Това, че не ти харесва как си харчат парите си е твой проблем. От теб така или иначе нищо не става, освен да мрънкаш.
  • 24 Зиновиев

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "малката истина":

    Ало, даскале нещо си объркал историята или си я чел по диагонала. Чети:"....Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г. Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин...." Къде видя Бандера и СС войски по това време. Това, червените тролове трябва да ви върнат в Москва на поправителна преподготовка. Много ви е паднало нивото.
  • 25 Славчо т

    6 1 Отговор
    Каква "истина" си бе мозък. Малко им е на руските свине тогава и сега. Как са живели толкова време заедно в СССР ? Явно на сила. Ватенките са обградени от всякъде от такива "приятели" като украинците. Добре са си постлали през годините . От всякъде им кроят шапка и удаде ли им се възможност ще прегризат гърлата на червените алкохолици, започвайки от дребното човече Пухлер.
  • 26 Де е Голодомор

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "малката истина":

    де е СС и Втора световна, има няма 20-тина години, ама поне си се научил да познаваш буквите по клавиатурата. Пропуснал си да напишеш "слава на рАЗИЯ", режем ти надника за днес!
  • 27 ЛИНК?

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    ЛИНК?

    ТРОЛ???
Новини по държави: