15 Декември, 2018 16:10 2 957 14

Канада скочи на Китай

  • канада-
  • huawei-
  • китай

Китайските власти задържаха канадски граждани

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви, че задържането на двама канадци от властите в Китай е неприемливо, съобщи Fox News.

Китай задържа двама канадци след ареста на финансовия директор на компанията Huawei Мън Ванчжоу в Канада. Арестът стана по искане на САЩ, заради обвинения за нарушаване на санкциите срещу Иран от страна на компанията.

В Канада има опасения, че евентуално обтягане на отношенията с Китай ще навреди на икономиката на страната. Очаква се канадският външен министър Кристия Фрийланд да повдигне въпроса пред властите в САЩ.

Смята се, че коментари на американския президент Доналд Тръмп може да са подкопали делото за екстрадиция на Ванчжоу.

„Ние напълно подкрепяме канадските граждани, които бяха задържани в Китай. Ние се опитваме да демонстрираме на тази страна, че това не е приемливо“, заяви Трюдо.

Мън Ванчжоу беше освободена под парична гаранция по-рано през тази седмица, но трябва да остане в Канада. Трюдо заяви, че конфликтът между САЩ и Китай може да има последствия както за Канада, така и за световната икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fakantanka

    41 2 Отговор
    Канадския пудел бил скочил. Няма нищо, чичо Сам ще го почеше зад ушите.

    Коментиран от #6

  • 2 Хасан

    39 0 Отговор
    Китайците не се шегуват..
  • 3 Тръмп

    1 16 Отговор
    Ние пък сме сериозно сърдити,та внимавайте да не лазите на 4-ри крака!!!:):):)Китаеца,Руснака,Иранеца и Турчина се държат,като побесняла лисица!!!:):):)
  • 4 Димитър

    32 1 Отговор
    Много се чудя, на страни, които първо без да мислят вършат глупости по заповед на сащ, а после или народите им страдат, или икономиките, или въобще се развихря война, като в украйна и грузия навремето. Защо всички си мислят, че трябва сляпо да следват заповедите на сащ, и да не очакват никаква реакция от потърпевшите, а когато такава има, и е силна и непропорционална, то гледат като стреснати и министрите им започват да говорят още по-големи глупости. Мислете бе хора! Сащ не са приятел или съюзник на никого, те гледат винаги само собствения си интерес, и въобще не ги вълнува кой и колко ще пострада, пък било то и страна съсед като канада.
  • 5 СссереМ

    15 5 Отговор
    Абе кви са тия заглавия от рода на "скочи","вилняха","разцепи","скриха топката" и тям подобни,бъдете малкооооо по сериозни,все едно чета вестник някой жълт вестник от зората на "демокрацията".

    Коментиран от #12

  • 6 пиди

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "fakantanka":

    като баща му!
  • 7 КОЛЬО МАНАФА

    7 0 Отговор
    Канада скочи на Китай и стана ебнята.!.
  • 8 Шойгу

    14 1 Отговор
    Знаете ли каква е разликата между джендър държавите и империите? Джендър държавата Канада се ОПИТВА да демонстрира, че нещо не е приемливо за нея, доката Поднебесната империя просто ДЕЙСТВА, като пляска по меките китки, когато шават не по правилата.

    Коментиран от #11

  • 9 Све

    9 0 Отговор
    Пак сме на грешната страна. Унищожената Турция хитро остана неутрална във втрората световна и измъкна максимум . Естествено нашите мутри неумеят….. 20г ни управляват пълни идиоти
  • 10 Све

    7 1 Отговор
    Ако САЩ не успеят да разделят Русия, Китай, Иран и Индия , ще фалират заедно с Канада , Европа, Австралия и англичаните.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Джендърски грип....Правилно даваш сиропче...аз добавям и хапче....Тези термини копаят авторитета ви......Остава ,,ФАКТИ,, да се излекува...Пък ние ще следим процеса.....Оздравявайте и се пазете от други зарази....Успех.
  • 13 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Май ТИ носиш джендървируса.....
  • 14 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ....ние напълно подкрепяме...,,,.Това много ми напомня много сцени от много филми,където Амерката избива хиляди граждани заради един от техните спецове и обикаля с хеликоптерите и крещи по мегафона,,,НИЕ НЯМА ДА ТЕ ИЗОСТАВИМ,,Майки,,.........,,блек хоук...,,например....
Новини по държави: