16 Декември, 2018 11:18 2 270 11

Китайски хакери удариха Пентагона

  • хакери-
  • китай-
  • сащ-
  • пентагон

Азиатците са проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС

Китайски хакери удариха Пентагона - 1
Снимка: Shutterstock

Китайски хакери са проникнали в системите на подизпълнители на американските военноморски сили и са откраднали всичко, от данни за поддръжка на кораби до планове за ракети. Това разкриват американски представители и експерти, пише "Уолстрийт джърнъл".

Заради атаките е започнал основен преглед на киберсигурността.

Хакерските набези, станали в продължение на 18 месеца, са подчертали уязвимостта на системата на военноморските сили и на техните цивилни подизпълнители. Хакерите в частност са успели да откраднат засекретена информация, касаеща нови военни технологии на САЩ.

В един от случаите хакерите са получили достъп до данни, свързани със секретни чертежи на свръхзвукови противокорабни ракети, които трябвало да бъдат инсталирани на подводници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    20 0 Отговор
    Е "18 месеца" сте спали ли? :D
  • 2 Хахаха

    15 4 Отговор
    Очаквам сега да дойдат обичайните тролове и напишат: Глей Русиа колко е назад, дори и китайците са по-добри в хакерството от тях.
  • 3 а стига бе....

    24 2 Отговор
    Абе амекриканците станаха за резил вече...Нали ужким бяха свръх държава-супер икономика и супер технологии----а едни комунисти от Китай ги правят къдрави.Забележете--комунистите си правят гаргара със Пентагона-емблемата за величието и мощтта на САЩ....Кой казва,че комунизма е безперспективен???????????

    Коментиран от #6

  • 4 Говедаря

    9 13 Отговор
    Аз твърдя, че комунизма е безперспективен.Китай се засили заради КАПИТАЛИЗМА, тоест АЛЧНИТЕ за свръхпечалби американски, еврейски, европейски, японски компании изнесоха производства в Китай заради огромен пазар и евтина работна ръка. Лошото е, че КАПИТАЛИЗМА, се изроди в държавните МОНОПОЛИЗЪМ, тоест държавни служители като политици, чиновници, военни, ченгета, са спрягани чрез държавата да работят за частни и точужди корпорации, в народна вреда. Както и нас е, ченгетата служат на политиците, те на частните си бизнеси и чужди наредби и корпорации както Дънди, Майкрософт, Вантотрейд и други. Ето това превръща и комунизма и капитализма в МАФИОТСКИ ТОТАЛИТАРЕН МОНОПОЛИЗЪМ. защото няма Справедливост, не се наказват политиците, оттам и системата е боклук вече и наш враг.Разбийш ли...?

    Коментиран от #5

  • 5 Хахаха

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Говедаря":

    Ти наистина СИ ГОВЕДАР. Хахаха.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Све

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "а стига бе....":

    Не зная какво е социализъм, комунизъм, капитализъм… но всеки НОРМАЛЕН ЧОВЕК ТЪРСИ СПРАВЕДЛИВОСТТА, ИСТИНАТА И ЧЕСТТА
  • 7 но май

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    и говедата се му поумрели...

    Коментиран от #9

  • 8 Говедаря

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Подиграваш същество, което е желали, работило, за доброто на тази държава, много българи над 30 години. Тогава, когато министри, генерали, военни, институции, чиновници работеха, а и досега повечето работят срещу българите и България, а аз ви желаех доброто. Това е загубен за мен живот, време, понесени злини, пропуснати ползи.Акобях дори в Скалистите планини повече полза за себе си щях да имам, отколкото да съм тук и да съм свързан с такива като теб и над 90% от държавните служители тук. Аз съм си сам виновен, защото ви имах за ,,НИЕ (НАШИТЕ, НАРОД, ДЪРЖАВА...), но вие сте враждебни и подигравали на това. Съжалявам, че не емигрираха и да забравя за вас. Такива като теб, не ги заслужавам в живота си, а сте над 3 млн. Непукист чета и продажници. Но и аз съм грешен, грешах, че ви имах за НИЕ. . А ти и други сте подигравали се врагчета с дела и бездействия. Аз нямам нужда ни от слуги ни от господари, ни от държава, народ, институции Просто се родих сред 90% продажни племе, което не му пукса ни за народ ни за държава, а за своя сидирник.Ско аз бях властта на тая кочина, а не ченгетата от ДС, тя нямаше да бъде кочина . Но ти си заслужаваш кочината, а аз просто не съм я напуснал...все още.
  • 9 Говедаря

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "но май":

    Господин Две номер 6 е изразил какво искат нормалните хора. Ти не си от тях, очевидно.
  • 10 нико

    0 0 Отговор
    Сега трябва да сложат санкции на Китай . Месят се във вътрешните работи на САЩ. Ако бяха руснаците и един ден нямаше да пропуснат,ама с китайците са чакали цели 18 месеца. Аз си мисля че америте са имали проблем да си разшифроват информациятя и са пуснали китаеца да си свърши работата ама не безплатно !!!!

    Коментиран от #11

  • 11 КРЕЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "нико":

    според мен 18 месеца са опитвали да свържат опитите за пробив с рашкита, ама като не са успели набедиха китачеатата