Last news in Fakti

16 Декември, 2018 14:10 3 602 21

Льо Пен вече е пред Макрон във Франция

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • марин льо пен-
  • жълти жилетки

Лидерът на крайната десница би спечелила първия тур на президентските избори, ако те се провеждат днес

Льо Пен вече е пред Макрон във Франция - 1
Снимки: БТА/АР

Ако днес, в разгара на протестното движение на "жълтите жилетки", отново има президентски избори във Франция, то лидерът на крайната десница Марин льо Пен ще излезе първа на първия тур. Това показва ново допитване на института ИФОП, публикувано във в. "Журнал дю диманш".

Льо Пен ще получи 27 процента от гласовете на евентуален първи тур. Ще я следва Макрон. Но той ще има с един процент повече, отколкото получи на първия тур на президентските избори миналата година. Тогава той спечели 24 процента, а сега, според допитването, ще получи 25 на сто.

Друго проучване на ИФОП пък показва, че рейтингът на Макрон е спаднал с два процентни пункта в сравнение с ноември. Едва 23% от сънародниците му са доволни от работата му. През ноември те са били 25 процента.

Льо Пен вече е пред Макрон във Франция

А недоволните са се увеличили от 73 на 76 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    37 0 Отговор
    Май "вторият акъл" не се отнася само до българите. Французите да бяха си избрали нея за президент, а не макарона геронтофил!
  • 2 Говедаря

    29 0 Отговор
    Мацката е истинска Бонапартидтка, Банско д'Срк. Жалко, че госпожа Сидерова Солена няма патриотичния патос на тази французойка. Продаде го за парички май? Мари Пен е отговора на франките срещу глобализацията на Меркел и Макрон
  • 3 Българка националистка

    5 37 Отговор
    Във Франция има кой да ги поведе. Тук ни създават неприятности няколко етноса но най-вече от руски произход /другите ги поовладяхме/. Руските подлоги са ма.гали-комплексари /избиват комплекси с руската армия и оръжие/ защото си нямат нито държава нито армия. Като отидат в Русия българо-руснаците, там ги смятат за сигани-татари и ги бият тежко, не се задържат дълго там. Като се върнат в България пак стават ''руски воини'' - с две думи комплексари):)НЕ ИМ СЕ СЪРДЕТЕ ТОВА СЕ НЕЩАСТНИ ХОРА БЕЗ ДЪРЖАВА И АРМИЯ КАЖИ МУ БЪЛГАРО-РУСНАК И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ ТОВА МУ Е ДОСТАТЪЧНО:):)

    Коментиран от #5

  • 4 ГосТ

    2 18 Отговор
    Хм френски журналисти констатираха още в началото,че е много опасно Макрон да не постеле червеният килим на крайно дясната популистка Люпен. Аз не мисля, че тя е добър вариант за Европа. В крайна сметка,там има и правителство,а освен това се надявам че ще се намерят и други претенденти.

    Коментиран от #6

  • 5 Миро

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка националистка":

    Не се прави нс националист. Един сороски джендар неможе да бъде националист защото работи срещу българия в полза на сорос. Виж за това , че се правиш на жена донякъде те схващам , че си трансик. Сигурно си нежен и женствен !
  • 6 Даскал

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Сбъркал си една буква в никът си. Вместо "о" е трябвало да напишеш "ъ"

    Коментиран от #8, #9

  • 7 тя отдавна Е

    14 1 Отговор
    просто вече не могат да го скрият ;)
  • 8 ГосТ

    0 19 Отговор

    До коментар #6 от "Даскал":

    Даскале, Люпен е по лош вариант от Макрон. Онзи поне разбира от цифри малко от малко,а тази освен гола крайно дясна пропаганда не носи нищо със себе си. Чупенето на луксозните коли и анархията за смяна на статуквото е едно на ръка,но въпросът е да не дойде по голямо зло. Покрай тази има много тъмни пари от руската олигархия. Ние в Европа не искаме олигархия руски тип. Нали така ?
  • 9 ГосТ

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "Даскал":

    Там обаче си имат механизми за превенция от такива опасности. Досега я държат настрана, както е било и с баща и ;)

    Коментиран от #12

  • 10 Plovdiv

    17 0 Отговор
    Há хората им писна от тая направо бясна толерастията в полза на всякакви мигрантски и цигански примати, които едва ли не трябва да носим на гърба си. Ако нещата продължават така, като нищо бездетните кретени меркел, макрон, юнкер и нашият Дръвник от Банкя могат да бъдат постигнати от съдбата на Мария Антоанета или Мусолини. Точно това заслужават!

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Plovdiv":

    Меркел си го каза директно-внасяла инженери и лекари. Защо? Защото в Германия и ЕС са малко? Не, защото разчита че онези ще работят за по малко. И дефакто прави дъмпинг на европееца. "Бизнеса" навсякъде реве че нямало хора, които да работят за без пари и те им внасят. Това е. От самото начало във Франция със същата цел са внасяли алжирци и мароканци,а в Германия турци. Затова изнасят и производството си в страни с по евтина работна ръка. Няма никаква толерастия и т.н. Само че, явно не са толкова умни, след като смятат че мароканския и сирийският инженер ще работи като френския и германския. И мароканеца и сириеца остават в един момент на улицата и искат социална помощ. Ако беше до помощ, щяха да осигурят лагери с прилични условия на бежанците до приключване на конфликта и щяха да инвестират в Африка в образование и здравеопазване. А,да и щяха да престанат с бесната експлоатация

    Коментиран от #15, #17

  • 12 ТОЧНО ТАКА НА ПО ПРЕДНИТЕ

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    ИЗБОРИ НА ПЪРВИЯ КРЪГ ПЕН ИМАШЕ КОСМИЧЕСКА ПРЕДНИНА А СЛЕД ДЕСЕТ ДЕНА НА ВТОРИЯ КРЪГ ЗАГУБИ С КОСМИЧЕСКА РАЗЛИКА. СОРОСОИДИТЕ КЪТ ТУКА ФАЛШИФИЦИРАТ ВСЯ ВСЬО КЪТ ВИДАТ ДЕБЕЛИЯ
  • 13 Borislav Popov

    1 13 Отговор
    Ако беше днес, ако беше утре, бла, бла, бла... всите във Франция знаят, че Мара Пенева е руска подстилка и никогаш няма да я изберат за президент !
  • 14 ХанкоБрат

    14 0 Отговор
    Ами то зад Макрон винаги е заето. По няколко негъра чакат ред да го пъхнат на топло.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тръмп

    1 12 Отговор
    Льо Пен играе за Путин и се продаде,на Путин!!!:):):)Путин имитира ”арабска пролет” с ”жълто от Русия”!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 17 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Какви лекари и инженери, от палмите ли? Внесоха си примати!
  • 18 Българка националистка

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    И ако е така кое му е нередното? Модата с "пролетите" я пуснаха "водачите на земната раса" (the best, of the best, of the best). Значи той се учи от най-добрите. Отговаря им по същия начин. Силно се надявам да е талантлив ученик и да ги надмине. В русия вече няма комунизъм. Изпълни се волята на западните глисти-да бъде капитализъм! Да им е честито!
  • 19 Демокрация

    2 0 Отговор
    Толкова разделени общества в тази демокрация, че е нормално с 25% одобрение на народа да станеш президент. Да ама пак никой не задава въпроса: това най-интелигентните, най-възпитаните, най-предпиемчивите ли хора са точно тези 25%. Демкрацията е утопия на разъединени общества, където е нормално лидер да станеш с 25% подкрепа на народа си.... Трябва да работим така, че одобрението да стане 75-80% -> тогава вече обще това го наричат заплаха на демокрацията, защото не може да манипулираш едни 4-5% с медии и да извоюваш преднина.

    Коментиран от #20

  • 20 незнайко

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Демокрация":

    Прав сте. Истинската ДЕМОКРАЦИЯ е смърт за капиталистите ! Марин льо Пен е като Жана д'Арк .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: