16 Декември, 2018 16:31 6 923 9

Турция смекчава натиска върху Башар Асад

  • турция-
  • сирия-
  • башар асад-
  • ислямска държава

Анкара би обмислила да работи със сирийския президент, ако той спечели демократични избори

Турция смекчава натиска върху Башар Асад - 1
Снимка: БТА/АР

Турция би обмислила да работи със сирийския президент Башар Асад, ако той спечели демократични избори, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конференция в Доха, предаде Ройтерс.

От началото на гражданската война в Сирия през 2011 г. Турция подкрепяше сирийските бунтовници, които искат да свалят президента Башар Асад, на когото Русия и Иран оказват военна подкрепа.

Благодарение на тази подкрепа Асад успя да се задържи на власт, но големи части от Сирия остават извън неговия контрол, включително райони в северната част, които са под турски контрол, и райони в източната част, намиращи се под контрола на подкрепяна от САЩ коалиция начело със сирийска кюрдска групировка.

Чавушоглу каза, че предполага, че американският президент Доналд Тръмп обмисля политика за напускане на Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    48 7 Отговор
    Xaxaaaaaaa и сега Какво стана?!? пак Путин печели!!! Xaxaxaaaaaa! никой не можа да прекърши думата му на две! Това е велика сила! Това е Русия! когато целия корумпиран от САЩ свят беше срещу нея тя пак успя да наложи своето! много силно сме имали нужда от тази страна по времето на Турското робство и отново ще имаме Дано да се сетим по-рано преди да е станало късно!
  • 2 СССРБарета

    36 4 Отговор
    кой какво прави Русия пак от страната на печелившите!
  • 3 Yavuz

    14 7 Отговор
    Това означава че операцията ще обхване много по голяма територия от предвидените.Сирия ще бъде разделена на три- САЩ с кюрдите ,Русия с Асад,Турция със Свободна Сирийска Армия.Номерът е да се намали пайът на САЩ.Турция и Русия си подават топката и в един момент Турция го забива на кюрдите,дефакто териториите за ССА ги печели от там,а не от Асад.
  • 4 Анализатор

    4 13 Отговор
    Те Кюрдите да не пасът трева. В момента няма кьорав кюрд в зоната на Русия щото Путин ги продава като семки.
  • 5 no name no face no number

    13 3 Отговор
    сигурен съм, че Турция и Сирия ще се разберат.
  • 6 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    ами тва е условието и на запада.да управлява този дето спечели демократично изборите в сирия.само дето няма как това да е асад,а доиде ли правителство в което асад не е доминантен ще почнат съдебните процеси срещу него и сътрудниците му.
  • 7 Славчо

    0 3 Отговор
    Турция ще стане много голяма сила нас кой ще ни спасява

    Коментиран от #9

  • 8 Славчо

    1 3 Отговор
    Братушките са с тях край с нас
  • 9 истината

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Славчо":

    ВАЗЕЛИНЪТ !!!