Last news in Fakti

17 Декември, 2018 08:15 4 764 10

Българка бе осъдена на 18 г. заради тормоз над мъжа си

  • италия-
  • тормоз-
  • съпруг-
  • жена-
  • българка-
  • малтретиране-
  • съд-
  • осъдена-
  • богдана маринова

Обвиненията са за малтретиране и насилие

Българка бе осъдена на 18 г. заради тормоз над мъжа си - 1
Снимка: Shutterstock

Съдът в тосканския град Пистоя осъди 51-годишната българка Богдана Веселинова Маринова на 18 години затвор за смъртта на съпруга й Антонио де Вит Моленди, съобщиха местни медии.

Обвиненията са за малтретиране и насилие над бившия пожарникар, заради което той получил инфаркт и починал. Българката е обвинена и за неоказване на помощ на съпруга си. По тялото му били открити 22 рани и отоци, заради което се смята, че сърцето му не е издържало на непрекъснатия стрес, на който бил подложен. Безжизненият мъж бил намерен в дома си в Пистоя на 5 февруари 2017 година.

Маринова беше арестувана година след смъртта на Моленди. Това стана след дълъг и сложен процес по събиране на доказателства срещу нея. След месеци разследване, включващо контролиране на телефонните разговори и вземане на показания от 30 свидетели, следователите стигнали до заключението за жестокото отношение на жената към пенсионера.

Според властите българката биела и унижавала Моленди, когото лишавала от всякакви финанси. Често той бил принуден да проси пари от съседи и познати. Стаята, където било открито тялото му, била определена от следователите като стая на мъченията – в нея имало само легло, а стените били оцапани с кръв, съобщи „24 часа“.

Прокурорът по делото поиска 17 г. затвор за българката, но съдът реши още по-тежка присъда от 18 г. заради прецедент в съдебното минало на жената. През 2007 г. съдия в Сиена заповядал отдалечаването на Маринова от къщата, в която по онова време се грижела за възрастен човек. И в този случай обвинението към нея било за малтретиране. Малко след това тя била поставена под домашен арест за неспазване на приложената й мярка. През 2009 г. я осъдили на 1 г. и 10 месеца затвор, но присъдата не била изпълнена. Маринова се преместила в Пистоя, където се омъжила за Моленди. Българката винаги е отричала да е прилагала насилие над мъжа си. Според нея той падал, защото страдал от епилепсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    70 3 Отговор
    Е покажете и снимката да видим колко е българка! Щото знам българи в чужбина, които казват че са българи само когато ги вкарат в ареста! През останалото време се представят за друг "модел"!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ромъ

    66 1 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Когато са в България се турчеят, а в чужбина българеят. А всъщност са си цигани, като стане нещо се ромеят и си мислят, че имат само права и наглеят, но се оказва поне в чужбина има наказание за техните престъпления.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    49 0 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    От рижавите братчеди е...-гледах и снимката в италянски сайт. Ама те на запад нали се побъркаха с тази толерантност и идиотските им ценности и взеха да се женят за всякакви орки...

    Коментиран от #6

  • 5 882

    34 0 Отговор
    И какво стана с конвенцията?
    За мъже кога ще има?
  • 6 Алеко Салам

    36 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Абе в Ерапетра в Гърция отишли в кметството да просят, одеяла, квартири, Абе квото се сетиш! Попитали ги що са черни? И те казали че така са българите, а белите в България били цигани! Смятай има 5000 цигани в града и 5-6 българи! И хората там си го вярват! Ама пък целия град плющи малките 13-годишни сънароднички за по 5 евро! Старите кошници на 17 г вече не вървят! Дано да се сети Бенатова да отиде със скрита камера, голям кеф ла падне!
  • 7 Цар Навуходоносор

    17 0 Отговор
    Хайде истанбулска конвенция, хайдеее, ама факта, че 40% от домашното насилие е над МЪЖЕТЕ, не се отчита от тея ИК и джендърите, щото в цялата работа стои проклетия феминизъм. И не само физическото насилие е насилие, психическия тормоз, постоянното намилане, потъпкване авторитета, достойнството, упреци и т.н. това също е насилие, да видим дали наистина европейските власти търсят мира на семействата или имат задни мисли.
  • 8 Batushka

    3 0 Отговор
    Хихихи има ги много такива ....в България или той нея или тя него....нормално семейство не съм видял....
  • 9 Сатаната

    3 0 Отговор
    За малко да си помисля че е в България.
  • 10 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Ми то половината българки са за затвора за вербална агресия-психически тормоз, ама като си нямаме мъжка инстамбулска конвенция.
Новини по държави: