17 Декември, 2018 11:40 3 056 10

Facebook блокира сина на премиера

  • израел-
  • бенамин нетаняху-
  • яир нетаняху

Яир Нетаняху постоянно критикува политиката на социалната мрежа

Facebook блокира сина на премиера - 1
Снимка: БТА/АР

Най-голямата социална мрежа, Facebook, блокира достъпа на сина на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Яир, до страницата му за 24 часа, след като той написа коментар, в който нарече онлайн платформата "мисловна полиция", и сподели забранено по-рано съдържание, предаде АР.

Вчера Яир Нетаняху нападна Facebook, за това, че по-рано беше свален негов пост, в който той призоваваше за "отмъщение за смъртта" на двама израелски войници, убити миналата седмица от палестинци с огнестрелно оръжие, както и за изгонване на палестинците.

Tой сподели снимки на по-ранния пост в Тwitter, в нарушение на правилата на Facebook за общуване между потребителите.

Миналата седмица Facebook премахна пост на Нетаняху, в който той написа, че би "предпочел" "всички мюсюлмани да напуснат земята на Израел".

"Знаете ли къде няма атентати? В Исландия и Япония, където по случайност няма мюсюлмани", написа в четвъртък Яир Нетаняху, което беше обичайна провокация в социалната мрежа.

Малко по-късно младият Нетаняху написа, че има само два пътя за постигане на мир: "всички евреи да си тръгнат или всички мюсюлмани да напуснат", добавяйки "предпочитам втората възможност".

Двама израелски войници и преждевременно родено бебе загинаха след палестински атаки на Западния бряг на река Йордан миналата седмица.

След като Facebook премахна тези постове, Яир Нетаняху написа текст, в който критикуваше политиката на социалната мрежа, която не пипа, според него, "хиляди постове, призоваващи за унищожението на Еврейската държава и за смърт на евреите".

Този пост стана причина за блокиране на достъпа му за 24 часа и Яир написа в Тwitter, че Facebook упражнява диктатура върху мисълта.

27-годишният син на Нетаняху си навлече критиките на медиите заради груби постове и разгулен живот за сметка на обществото.

Той е една от любимите мишени на критиците на баща му, които изтъкват, че данъкоплатците плащат за неговата охрана, за шофьор и за начина му на живот в резиденцията, макар да не заема никакъв официален пост.

В началото на тази година публикацията на смущаващ запис с Яир Нетаняху предизвика скандал.

По време на запой в стриптийз клубове в Тел Авив през лятото на 2015 г. Яир казва между другото на друг младеж от компанията - син на един от най-богатите хора в Израел - че министър-председателят е помогнал на баща му да спечели милиарди долари, благодарение на важна сделка за експлоатирането на израелски природен газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    11 2 Отговор
    В Япония исляма е забранен!Японеца трябва да работи, не да се моли и да враждува с другите религии като в Индия, Пакистан/будисти срещу мюсулмани/

    Коментиран от #10

  • 2 Авраам

    7 5 Отговор
    Право е момчето
  • 3 no name no face no number

    4 1 Отговор
    Но първата е по справедлива.
  • 4 немам думи

    4 2 Отговор
    Написал е истина. И разбирс се помитиката на САЩ е да се скрива истината и затова го бликират. Нали не се съмнявате, че САЩ контролират fcebook, twitter, google ... ?
  • 5 Кукуригу

    0 1 Отговор
    То щот скоро не са е къпало
  • 6 Bubbles

    8 2 Отговор
    Всички чифути в завод Аушвиц!
  • 7 Bubbles

    6 1 Отговор
    Апропо Стайков оправи си заглавието, така излиза, че са блокирали достъпа на сина на Бойко Борисов, посвен ако евреина Нета... как му беше името, не е станал случайно премиер и на България.

    Коментиран от #8

  • 8 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bubbles":

    Бях се замислил даже кой е сина на ББ, но видях, че е за Израел.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.