Last news in Fakti

17 Декември, 2018 17:00 3 962 16

Ще се обедини ли Русия с Беларус

  • русия-
  • обедини-
  • беларус

Според Дмитрий Песков няма подобни планове

Въпросът за обединяването на Русия и Беларус в една държава не стои на дневен ред. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По-рано се появиха спекулации за подобно обединение, което след 2024 г. да бъде оглавено от руския президент Владимир Путин.

„В такава формулировка темата не е на дневен ред. Не сме обсъждали това и не са водени никакви разговори. Беларус е наш братски народ и най-близък стратегически съюзник и партньор. Те са наш съюзник с големи букви“, заяви Песков.

Според него в момента се развиват съюзните отношения между двете държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яне Сандански

    42 4 Отговор
    Обединението на един народ е естествен процес, за който няма нужда от дневен ред. Рано или късно просто се случва

    Коментиран от #3

  • 2 нама такава опасност

    17 56 Отговор
    Партенка.Беларус е естествен враг на Русия,също както Украйна и България.Рошковците не спряха да ревът колко големи врагове са им и Украйна и България.В Русия тече процес на побратимяване с братята турци и то не от вчера или онзи ден.Те толкова им е акълът на замаяните руснаци!Да видим докъде ще се докарат,но лошото е,че и нас докараха.

    Коментиран от #7

  • 3 ще видим

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Яне Сандански":

    Това само ако и двата народа искат това обединение.

    Коментиран от #5

  • 4 Guðmundsson

    10 36 Отговор
    1/3 от Беларус е полска територия.
  • 5 я па тоя

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "ще видим":

    Когато са два е така, но тук говорим за един народ!
  • 6 Русия е само лъжи и престъпления

    10 29 Отговор
    Идва времето, още тази пролет, когато Беларус ще се откъсне от задушаващата, отвратителна, руска окупация. Ще посрещнем с радост и помощ православните братя и сестри беларуси. Зловонната , разложена от нагла корупция кочина на злото и Лъжата московска сатрапия потъва самотна в блата и помия.

    Коментиран от #8

  • 7 антиджендар

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "нама такава опасност":

    И къв умен и къв красив гендар !
  • 8 немам думи

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Русия е само лъжи и престъпления":

    Ме е ли късно за дрогиране !
  • 9 гост

    6 5 Отговор
    Ша има да почакат , поне докато Лукашенко е жив , не е луд да играе втора цигулка , та и десета !! А пък като гледам може и да изкара повече от жужето !!
  • 10 Руски националист лекинко расист

    7 5 Отговор
    Много от вас си мислят че като знаят руски език, вече са руснаци и могат да ''бранят'' едва ли не Русия като воини!! Кроме знания русского языка у вас должна быть светлая кожа, но у вас болгары смуглая кожа и вы не встаете. Начинът ви на мислене е досущ като на африканските племена с копията, стрелите и лъковете, които до един знаят английски език и си мислят че са американци:):) Никак, ама никак не се отличавате /нищо лично само намеквам/:):)Аз тепърва разбирам че Беларус не е в Русия????

    Коментиран от #12, #14

  • 11 грешник

    2 1 Отговор
    Ще се обединят през 2024 г. Предсказал го е монаха Авел.
  • 12 Иванов

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Руски националист лекинко расист":

    Аз имам светла кожа, но никога не ми е идвало на ум да ви браня москалската кочина, пълна с пияни свини. Вие сте такива нагли и високомерни лекенца, че напълно заслужено сте мразени от всичките си съседи и народите които сте поробили скърцат със зъби и ви точат ножа!

    Коментиран от #13

  • 13 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Ха ха.Добре го описа.Сега се успокой.
  • 14 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руски националист лекинко расист":

    Начина ти на израз е африкански .Нищо лично....но за вас се говори че сте „белите африканци”.Московлиите и беларусите нямате нищо общо.И най новите проучвания по генен път.Беларусите са славяни.Но за вас излиза че сте скандинавци.И то от крадливите.Нещо подобно на циганите от Индия
  • 15 ДОКО

    2 0 Отговор
    БЕЗ ГОЛЕМОТО БРАТ РУСИЯ ОСТАНАЛИТЕ РЕПУБЛИКИ СА ГОЛА ВОДА..
  • 16 Иво

    2 0 Отговор
    Дмитрий, грешен изказ - верният е : Ще освободи ли Русия Беларус ?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания