Last news in Fakti

17 Декември, 2018 19:59 3 092 12

Мей обяви кога ще се гласува споразумението с ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Джереми Корбин заплаши британския премиер с вот на недоверие

Мей обяви кога ще се гласува споразумението с ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Споразумението за излизането на Великобритания от ЕС ще бъде гласувано в третата седмица на януари 2019 г. Това обяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от „Гардиън“.

Дебатът за споразумението ще бъде подновен на 7-ми януари, като споразумението ще бъде гласувано на следващата седмица. Мей вече отмени едно гласуване по темата, което трябваше да се състои през миналата седмица. В момента тя се опитва да договори нови условия с ЕС.

Тя подчерта, че европейските лидери не смятат да задействат механизма за твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия.

По-рано днес лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин обяви, че е готов да поиска вот на недоверие за премиера, ако не бъде обявена дата за гласуване на споразумението.

„Мей ни води към национална криза. Това е безпрецедентна ситуация“, заяви Корбин.


Според него депутатите трябва да избират между споразумението на Мей и Brexit без споразумение.

Изглежда, че на този етап той няма лично да поиска вот на недоверие за Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    11 1 Отговор
    От днес:"Великобритания изгуби короната си на най-голям частен капиталов пазар по стойност на сделките "
  • 2 икем

    9 4 Отговор
    Всичко е една голяма измама, а първият референдум беше манипулиран. Играчът са САЩ, а губещ е само Великобритания. За това няма да има втори референдум, защото ще е трудно да нагласят пак резултатите. Корабите със ГМО продукти (и всякаква леш) от гига- фабриките в САЩ вече са спазарени и е въпрос на време на бъдат натоварени. САЩ ще превземат тотално УК и след като го опоскат до шушка, ще го оставят като едно гето.Новото "търговско" споразумение е подготвено още преди референдума за Брекзит!
  • 3 Кмета на Симитли

    3 7 Отговор
    Ебах тикваъа и се насрааа.ХаХаХа!!!!Слава РОССИИ!!!!!анално податливи гербави сороспиййй!!!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Морук

    7 0 Отговор
    Оооооф ай махайте са от нашите географски ширини че вече взе хептен да ни писва от вашите претенции че властелина на света
  • 5 Руски националист лекинко расист

    3 5 Отговор
    Много от вас си мислят че като знаят руски език, вече са руснаци и могат да ''бранят'' едва ли не Русия като воини!! Кроме знания русского языка у вас должна быть светлая кожа, но у вас болгары смуглая кожа и вы не встаете. Начинът ви на мислене е досущ като на африканските племена с копията, стрелите и лъковете, които до един знаят английски език и си мислят че са американци:):) Никак, ама никак не се отличавате /нищо лично само намеквам/:):)

    Коментиран от #7

  • 6 не син

    5 0 Отговор
    Стига ни навирате в лицето този крокодил Мей ! Не ни занимавайте вече с тези деградирали англичани ! Просто съобщете новината, когато се самоубият за да пием по едно малко !
  • 7 охо бохо

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Руски националист лекинко расист":

    Ти не си руски националист, а джендър спермояд и искаш да настроиш българите срещу Русия ! Ние българите /не ти/ си имаме един велик поет, който е казал : "Не се гаси туй що не гасне" !
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Мей е ходила при няколко медиума, те са и казали третата седмица на януари. Друго обяснение няма.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Валентин

    2 0 Отговор
    Най интересното че главния герои който рекламираше брекзита още се спотайва на топло в европарламента и си получава заплатата без да го безпокоят за нещо

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: