Last news in Fakti

17 Декември, 2018 21:29 2 294 11

Косово взе ненавременно решение

  • косово-
  • армия-
  • нато

Представител на НАТО срещу косовската армия

Косово взе ненавременно решение - 1
Снимка: БТА/AP

Решението за създаване на армия на Косово дойде ненавременно. Това заяви ръководителят на мисията на НАТО в Косово Лоренцо Дадарио, цитиран от ТАСС.

Парламентът на Косово взе решение за преобразуване на своите сили за сигурност в армия през миналата седмица. Дадарио подчерта, че мисията на НАТО в Косово не се занимава с политика.

Той припомни, че нейната мисия е осигуряване на сигурност по границите на Косово и подсигуряването на стабилност в Западните Балкани. Дадарио заяви, че мисията на КФОР ще продължи да подсигурява стабилността в Косово.

„Това решение трябва да бъде взето от страната Косово. Ние обаче ясно казахме, че това решение дойде ненавременно“, заяви Дадарио.

Съветът за сигурност на ООН вече обяви, че ще проведе извънредно заседание по настояване на Сърбия. Сръбското правителство се опасява, че армията може да бъде използвана срещу косовските сърби.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, НАТО и ЕС вече изразиха несъгласие с действията на Косово. Косово обяви, че ще използва армията си за мироопазващи мисии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    3 22 Отговор
    ТАСС изважда думите от контекста за да направи своите внушения, че и НАТО е против косоварската армия. Всъщност това противоречи на руската опорна точка, че зад армията на Косово стои Запада. Но това е логиката на руската хибридна война. Да сее дезинформация и да внуши, че всичко е лъжа.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bubbles

    9 2 Отговор
    Абе каква армия на Косово бе?
    Тия там не могат да се съберат 4 души за четворка белот, армия щели да имат...

    Коментиран от #5

  • 4 Бачо Киро

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Каквото и да дрънкат от НАТО, факт е, че Косово получи оръжия от САЩ. Демек руснаците са прави.
  • 5 охо бохо

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    За белот не могат да се съберат, но за някоя мизерия веднага ще получат помощ от САЩ и НАТО !
  • 6 Morgoth

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    НАТО е против косовска армия. Но САЩ в лицето на Тръмп е за. В случая не става дума за политика, Тръмп е практик и не му пука нито за Косово, нито за Сърбия - той иска да не плаща за опазване на границите на Косово. Той е съгласен и за размяна на територии, нищо че това е против идеите на предшествениците му, които създадоха тази държава, това е именно, което Сърбия трябва да използва, защото Косово е загубено за нея, но поне може да спаси поредното малцинство което оставя в чужда държава.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Абе ти нищо не разбираш бе я се скрии някаде.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Дадарио е подчертал, че мисията на НАТО в Косово не се занимава с политика.Че то по техните принципи НАТО никъде по света не се занимава с политика ,а само с възстановяване на мир и демокрация.В Косово натовските войници гледат безучастно как албанците убиват сръбски граждани и не се намесват защото това е политика ,а те са над нея.