18 Декември, 2018 10:20 1 753 9

Нобел за премиерите на Гърция и Македония?

  • македония-
  • гърция-
  • зоран заев-
  • алексис ципрас

Алексис Ципрас и Зоран Заев ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г.

Нобел за премиерите на Гърция и Македония? - 1
Снимка: БТА/АР

Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г. за договора от Преспа, с който се решава датиращия от две десетилетия спор за името, съобщават скопските вестници.

Номинирането на Заев и Ципрас ще бъде обявено от носителката на Нобелова награда за мир за 2015 г. Уидед Бишмауи.

На среща с председателя на македонския парламент Талат Джафери - Бишмауи изрази подкрепа за мира, стабилността и сигурността, и приветства усилията на двете страни за намиране на мирно решение на отворените въпроси, показвайки по този начин, че проблемите могат да се решават чрез диалог.

Македонският министър на външните работи Никола Димитров реагира във връзка с твърдения на "Уикилийкс" за негово сътрудничество с чуждестранни служби, пише Плусинфо.

Димитров пише, че е имал комуникация със САЩ, стратегически партньор на Македония, с цел осъществяване на държавните интереси.

Това са същите партньори, които през 2004 г., когато бях посланик във Вашингтон, признаха конституционното име на Република Македония. Фактът, че след цели осем години се злоупотребява със същите информации с опит за тенденциозна лична дискредитация, за да се навреди на изпълнението на договора от Преспа, тъкмо на финала на процеса, говори, че зад тези игри са сили, които са против реализацията на европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония, пише Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    13 1 Отговор
    А, ми Боцко що го нема между тях. Нали той обединява западните Балкани. Той най много заслужава медал.
  • 2 Салам Алеко

    11 1 Отговор
    Сега е време и ние да им направим една 20 годишна спирачка, и като станат българи ще им дадем по един Кралимарковски боздуган!
  • 3 грешник

    8 0 Отговор
    Заглавието ви не е много точно ! Не Македония , а Северна Македония. Иначе е много малко вероятно да получат Нобел, защото опозицията в Гърция е против това име.
  • 4 Све

    9 0 Отговор
    Имаме последна възможност да изберем нещо по-добро. Не ГЕРБ, ДПС, ОП, БСП , десни джендъри… Или България ще започне да се разпада
  • 5 Све

    12 0 Отговор
    Телевизии излъчиха как З. Заев иска подкуп, като кмет на Струмица, но получава Нобелова награда вместо затвор. СБЪРКАНО ВРЕМЕ

    Коментиран от #7

  • 6 Иванов

    3 3 Отговор
    Ципурата и Заяка ще получат първа награда с брада лично от бай Ердо!
  • 7 Що е маке се е

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Све":

    Не сбъркано време а сбъркана държава. Ние кого предлагаме за нобелист Борисов , Каракачанов, Сидеров...…………………………….
  • 8 Македонец

    0 0 Отговор
    До Стоян: Стояне, виждаш ли какво е политик, честен и неопетнен. А не като твоя корумпиран Каракачанов. Заев ще вземе наградата Нобел за най-добър актьор във филмът "Подкуп".
  • 9 браво

    0 0 Отговор
    искам да поздравя автора на статията по случай правилното изписване на името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ а не както всички останали евро-продажници да я пошат като някакъв квартал или район
Новини по държави: