18 Декември, 2018 20:50 4 193 27

Русия, Иран и Турция с важно решение за Сирия

  • сергей лавров-
  • комисия-
  • сирия

Трите страни се споразумяха за сирийската конституционна комисия

Русия, Иран и Турция с важно решение за Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Русия, Иран и Турция обявиха, че са постигнали споразумение за сирийската конституционна комисия, съобщи „Дейли Сабах“.

Трите държави призоваха Сирия да започне политически процес в страната. Според тях това трябва да стане с посредничеството на ООН след разговори в Сирия.

Новата конституционна комисия трябва да се събере в началото на следващата година. Общата декларация беше прочетена от руския външен министър Сергей Лавров. Това стана, след като той разговаря със специалния посланик на ООН в Сирия Стефан де Мистура.

Според тях работата на новата комисия трябва да бъде ръководена от компромиса и конструктивното обвързване.

Конституционната комисия ще дискутира реформения процес. В нея трябва да участват представители на сирийското правителство, опозицията и гражданските организации.

В състава на комисията ще има 150 члена, които ще бъдат излъчени по равно от трите групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КГБ Териер

    52 5 Отговор
    Всеки от тримата сложи по един пръст на САЩ
  • 3 А защо

    34 10 Отговор
    Без САЩ? Тях не ги ли евават за джанка?
  • 4 5555

    33 5 Отговор
    ФАЩат са за палците?
  • 5 Иванов

    9 31 Отговор
    Сметки без кръчмар!

    Коментиран от #9

  • 6 в петък в бара

    7 32 Отговор
    Никакво ефективно споразумение не може да има без всички участници в този конфликт. Тия тримата горе на снимката може да се споразумеят да се напият някъде някоя вечер, но нищо повече ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Синан

    15 5 Отговор
    Русия - Турция "карат влака" в Сирия! 🇹🇷❤️

    Коментиран от #17

  • 9 Знаещ

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Хи-хи-хи-хи........а КЪДЕ е "кръчмара"???????????????? Май нещо се е запил някъде или пък съвсем е гушнал букета???? Алллоооууу.....този пиян "кръчмар" СКОРО НИКОЙ ЗА НИЩО НЯМА ДА ГО ИМА!!!! Ти не гледай, че тука разни наши отрепки още се мъкнат до там, зад голямата локва, ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ!!! Е, къде толкова акъл от тях да го разберат, ние се обичаме да се "снишаваме" или да се "подлагаме"!
  • 10 onq s konq

    1 17 Отговор
    ВИНАГИ САНКЦИИ НАЛАГА СИЛНИЯ,А СЛАБИЯ САНКЦИОНИРАН...ТЪРПИ.На снимката виждаме представители на 3 държави.Русия и Иран са ДЪЛБОКО САНКЦИОНИРАНИ,с други думи-с "последно предупреждение".Турция...няма да обсъждаме,щото е СЪСЕД.Е пита се в задачата-МОЖЕ ЛИ ТАЯ "КОМБИНАЦИЯ" от усмихнати хора ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ В СИРИЯ?Да не говорим пък че ЛИЧНО МЕЖДУ ТЯХ НЯМА ЕДИНОМИСЛИЕ по въпроса за оставането на Башар във властта.
  • 11 чичо сам

    2 12 Отговор
    чалмите и "православния" броят без хотелиера
  • 12 Баш МАЙСТОРА

    18 1 Отговор
    Браво , това е най удачния изход от тази каша. Някои дойдоха да налагат джендърски вариант върху пясък но сега ще трябва да преглътнат и на гореща супа вятър вятър силно вятър.
    Ще има буферна зона и твърда ръка , иначе камиларя не разбира друг начин на живот.
    Мантилетът им е съвсем чужд за нас, но е практичен и работещ механизъм за тях. Остава да им пожелаем успех и най после да настъпи мир и покой в този регион.
    Каубойският метот е неработещ , тук няма индианци и е време да си вдигнат чукалата и гоу хамерика.

    Коментиран от #14

  • 13 Българин

    4 21 Отговор
    Тримата смешници от запаса щели да решават проблем от който са част :)
    Какво ще решават като Идлиб е пълен с терористи а кюрдите нямат представител???
    Докато Турция е в Сирия кюрдите няма да са спокойни и проблемът няма да се реши, докато Иран е там Израел няма да е спокоен и проблемът няма да се реши, докато Путин целува ръка на Султана, който се гаври с него всеки ден няма как Алкайда да бъде победена и кюрдите да седнат на една маса с Турция. Това са само приказки за пред избирателите, вижте ни ние правим нещо като нищо.
    Решението е Турция и Иран вън, Русия и САЩ на една маса за съгласуване на избори и договаряне каквото и да се случи базите да си останат и от двете страни.
  • 14 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Баш МАЙСТОРА":

    Да така е буферната зона щяла да е до Газиантеп!!!!!

    Коментиран от #22

  • 15 НАСДАК

    3 17 Отговор
    Три държави дето Парите им са Тоалетна Хартия дето молят гражданите си да не купуват доларчета - решили как да се оправи друга една държава .....
    Доньо Донев направи анимационен сериал за тях - Сещай се
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 777

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "Синан":

    ....хахахаа...карат....влака....хахаха...като се знае колко често дерайлират турските влакове ....хахахаа...тоя влак е излязъл от релсите още преди да го композират на гарата....пхахахааа.......хахахаха....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 1944

    3 7 Отговор
    петролът пада, рублата след него, третият рим се перчи. иде януари с новите санкции, другари.
  • 21 Роко

    3 6 Отговор
    Да тримата независими (от които нищо не зависи) решили нещо си. Е голем праз.
  • 22 Баш началника

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Буферната зона ще бъде от мосул керкук до африн, вие не се притеснявайте РЕШЕНО Е ВСИЧКО ВЕЧЕ .

    Коментиран от #24

  • 23 случаен

    1 1 Отговор
    Много хубаво звучи, нещо като Рим, Берлин и Токио от не чак толкова далечното минало.
  • 24 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Баш началника":

    Да решено е ще включва както казах от Газиантеп до Самсун!!! Засега всичко на запад ще бъде ваше все още!!! Ако отрежете още 1М глави може и то да си замине кой знае??? По интересното е друго кой от днес нататък ще се довери на Путин??? Това което постигна Асад е пирова победа,още една такава победа и на Асад няма да му остане територия!!!!! Всеки трябва много да се замисли когато става приятел с Русия колко квадратни км ще му струва това, срамота за руснаците е това чучело в кремъл!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 винету

    0 0 Отговор
    това е спасението без индианци
  • 26 Български турчин

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Много ми е интересно за какво ревеш след като американците се изнасят. Турската армия настъпва с гаубици, танкове, 25000 аскер. Ще прочисти и демократизира района както в Африн. Добре е, че това е съгласувано с други страни. С твойте коментари защитаваш терористи без да знаеш защо. Ние сме за добросъседски комшийски отношения.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания