Last news in Fakti

19 Декември, 2018 07:21 2 836 11

Тръмп притиска Косово: Разберете се със Сърбия

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • хашим тачи-
  • косово-
  • сърбия

Президентът на САЩ призовал Прищина за постигане на историческо споразумение с Белград

Тръмп притиска Косово: Разберете се със Сърбия - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп е пратил писмо до косовския си колега Хашим Тачи, призовавайки го да направи всичко за постигане на споразумение със Сърбия две десетилетия след приключването на тяхната война. Това се казва в съобщение на сайта на Тачи, предаде Reuters.

Сърбия и бившата й провинция Косово, която обяви независимост през 2008 г., поеха ангажимента през 2013 г. да водят диалог под егидата на ЕС, целящ да разреши неразрешените въпроси между тях. Но малко напредък беше постигнат оттогава.

"Провалът да се извлече изгода от тази уникална възможност ще бъде стратегическо отстъпление, тъй като друг шанс за траен мир вероятно няма да се случи скоро", се казва в текста на писмото, публикувано на сайта на Тачи.

"САЩ инвестираха много в успеха на Косово като независима, суверенна държава", се допълва още в текста.

В писмото се казва, че споразумението между Косово и Сърбия ще бъде приветствано от Тръмп като "историческо".

Тръмп притиска Косово: Разберете се със Сърбия

Белият дом не е коментирал информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    24 1 Отговор
    Хората сами са си написали- колко много инвестира САЩ в тази „държава”!
  • 2 Льо Джендер

    27 2 Отговор
    Ами да си взимат инвестициите и да отиват на майка си в ,..!Сърбите знаят как да се оправят с арнаутите!
  • 3 Анти седераст

    15 3 Отговор
    Еврейски седерасти, яжте косовски "течен шоколад"!
  • 4 Когато господарят заповяда...

    20 1 Отговор
    Направо не е за вярване как американците се месят в суверенини държави... биши инвестирали в Косово??? По дефиниция инвестиция означава да дадеш пари за нещо, от което ще изкараш повече пари от дадените. И си го казва съвсем открито...

    Коментиран от #11

  • 5 Няма значение

    19 2 Отговор
    Зашто не духате супата косово от тяхните воини ми доиде до гуша ас ако сам на тъч няма да им помагам а напротев ще помагам на сърбите да ги бият като топани
  • 6 Енчев, Илия

    14 4 Отговор
    Америкосите и най-вече НАТО-петролните геноциди заедно с всичките им подопашни €-марионетни, Коран-пикльо-пачаври че и ние даже, трябва да научат че, геополитическите зони на Азовско мое, Черрно море и Средиземно море с присъщите им там погранични територии са, и винаги ще бъдат територии на Братушките!
    Америкосите ФАШИнгтонци, трябва да научает че, Думите "РОДИНА, СВОБОДА и ХЛЯБ" са имена “Съществителни”, както за нас Българите, така и за всички Братя Славяни!
    Ракетно отбранителните чудовища ПВО - "ИСКАНДЕР", С-400 - "Триумф", C-500 - "Прометей", PC30 - "СМЕРЧ" и "УРАГАН"са РУСКИТЕ без аналог "кинжали" на гърлото на НАТО, превъзходили го с 25г.
  • 7 no name no face no number

    12 3 Отговор
    Както казах : Само смяната на долната капиталистическа система на упраеление може да промени нещата. Референдуми за всичко с национално и международно значение, народни представители около 20 човека без парламент, безмандатно избиране и ежедневен народен контрол, незпартийни избори. тва е са модераторите да си заврът крастаеичка у........
  • 8 Нещастник

    0 11 Отговор
    Слаб Путин, слаббббб... Кух милиционер. Кууух.
  • 9 Енчев, Илия

    10 1 Отговор
    СТОП на 11 годишното ни €vro-РОБСТВО !!
    СТОП крадците на РОДОЛЮБИЕТО ни!!
    БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
    Правилното название на €С/€U-то е;
    Недообмислен €вро-Г€Й-ски конгломерат на концептуален Ш€НГ€НО-МА$ОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ, т. е. сбирщина от КРА£СТВА, ЦАРСТВА, Р€ПУБЛИКИ, МОНАРХИИ, Т€О-МОНАРХИИ и забележете, В Ч£€НСТВО с КО£ОНИА£И$ТИ!
    Народите зашлевиха прозвището "Четвъртия-Райх", на този Н€о Нацистски пс€вдо-съюз.
    КО£ОНИА£И$ТА №-1, островна Мало-БритАнглия !
    Мало-БритАнглия краде островите ЧАГОС в Индийски океан, и за да скрие Престъплението си, ги дава с таен договор под-наем на НАТО.
    Същият този Мало-Британски „Г€Й-ропейски колонизатор ” в съглашение с “Чичо-$АМ”, другият Милитарист-НАТО, създават Най-Голямата Военна база за унищожение в Света, построена върху „Открадната територия”;
    Това е базата с прозвището на смъртта “Диего-Гарсия”.
    А псевдо православният ни синод, затворил очите и на бога пред факта че и неговата килимявка членува в €вро-Г€й Конгломерата с колониалисти, продължава бизнеса си "православие".
    Но истинските божие чеда-Българи, потомци на Дякона, Ботева и Вапцарова се питаме;
    Къде е това "православие"когато църквата ни безприемно, едни народи урочаства приживе, а други присмъртно помазва?!
    Подробности ще намерите в Документалното филмче;
    (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger) https://archive.org/details/John_Pilger
    Става дума за Народа от Архипелага ЧАГОС, останал без Родина
  • 10 Енчев, Илия

    5 1 Отговор
    Британския колонизатор и подложен на И$ГНАНИ€ до ден днешен.
    Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с мас-ООН-ите), не се застъпи ефективно, за да принуди и накаже Мало-Британския колонизатор, връщайки Родината и жизнените му права.
    Тази открадната територия е превърната в основен Милитаристичен плацдарм за Коран-опикани, петрол-геноцидни НАТО-агресии срещу Човека.
    От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афганистан, Либия, Сирия, Ливан, Судан, Сомалия и Ирак.
    Сега са насочили очи към Иран и Пакистан след неуспеха им в Грузия.
    Всичко това за кражба на петрола.
    Мало-Британския колонизатор №-1 в 21ви ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДИ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
    Така и псевдо православният ни синод, и €вро-Конгломерата не признават самоосвободилите се от Нео-Нацизма републики;
    Нагорны-Карабах, Сверна и Южна Осетии, Донецк, Луганск, Малороссия, Сръбско-Косово и Крым, а поддържат Нео-Нацистските режими в Литва, Латвия, Эстония, Полша и Украйна, бръщолевейки за д€мокрация.
    СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ на €вро-Конгломерата!
    С Уважение, Енчев / България
  • 11 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Когато господарят заповяда...":

    Те и за Украйна си призначат, че са инвестирали много.Американската посланничката там каза в обръщение към украинците миналия месец,,Свободата ви не е безплатна"