19 Декември, 2018 14:56 2 096 3

ЕС се разбра с Италия

  • ес-
  • бюджет-
  • италия

Постигнато е споразумение за бюджета на страната

ЕС се разбра с Италия - 1
Снимка: БТА/AP

Европейската комисия потвърди, че ЕС е постигнал споразумение с Италия за проектобюджета за 2019 г. Това обяви европейският комисар по въпросите на еврото и европейския диалог Валдис Домбровскис, цитиран от France 24.

През последните седмици ЕС и Италия бяха изпаднали в противоречие за бюджета на страната за следващата година. Споразумението ще позволи избягването на процедура по прекомерен дефицит.

През миналата седмица италианският премиер Джузепе Конте предложи бюджета да бъде разпределен с дефицит от 2.04%.

През октомври ЕК отхвърли оригиналния бюджетен план на Италия. Той предлагаше универсален базов доход и повишаване на пенсиите.

„Интензивните преговори през последните няколко месеца доведоха до решение за следващата година. То не е идеално, но на този етап избягва процедурата по прекомерен дефицит“, заяви Домбровскис.

Италианското правителство искаше да завиши задълженията си, заради повече социални харчове, но това притесни ЕС заради високата задлъжнялост на страната. Италианското правителство вече се съгласи да намали разходите си, за да избегне глоби от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    13 0 Отговор
    А прекомерния дефицит на франсетета за следващата година - защо не ви притесняват? Макарона направи големи отстъпки и с това наруши бюджета за следващата година . Дали заради това не се стигна до споразумението с ЕС ? Иначе щеше да има развод по италиански !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.