19 Декември, 2018 15:42 2 014 1

ЕК се готви за Brexit без споразумение

  • великобритания-
  • brexit-
  • ес

Подготвят се мерки при излизане на Великобритания без сделка

ЕК се готви за Brexit без споразумение - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия обяви, че започва работа по своя план за непредвидени обстоятелства, в случай, че Великобритания реши да излезе от ЕС без споразумение, съобщи The Telegraph.

ЕК планира да предприеме 14 мерки в няколко области. В това влизат финансовите услуги, въздушният транспорт, митниците и политиката в областта на климата. Отбелязва се, че Brexit без споразумение ще доведе до сериозни затруднения бизнеса в тези сфери в останалите страни от ЕС.

„Комисията счита, че е съществено и спешно тези мерки да бъдат предприети още днес. Така извънредните мерки ще могат да влязат в сила на 30-ти март и ще гарантират ограничаването на щетите в тези области в случай на сценарий без споразумение“, се казва в изявление на ЕК.

Великобритания трябва да излезе от ЕС на 29-ти май. Възможността това да стане без споразумение е голяма, тъй като много депутати не планират да подкрепят договореното от британския премиер Тереза Мей.

ЕС отказва да предоговаря споразумението. Във Великобритания вече започнаха работа по сценарий на излизане от ЕС без споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    11 2 Отговор
    Голям автогол си вкараха тези, ся се чудят как да се оправят, а ако излязат Великобритания отива в историята.
    Отивам за пункаки, че сеира ще е голям.
Новини по държави: