Last news in Fakti

20 Декември, 2018 07:53 2 768 7

Италия готова да блокира ЕС

  • италия-
  • матео салвини-
  • италия

Страната може да блокира европейския бюджет

Италия готова да блокира ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Италия е готова да наложи вето върху бюджета на ЕС в сегашния му вид. Това заяви италианският вътрешен министър Матео Салвини, цитиран от ANSA.

По-рано от ЕС обявиха, че са постигнали споразумение за проектобюджета на Италия през следващата година.

„Европейски комисари си мислят, че италианските сметки ще останат под техен контрол. Истината е, че италианското правителство държи контрола над европейския бюджет“, заяви Салвини.

Той се противопостави на намаляването на парите за земеделието и риболова в европейския бюджет. Италия иска да приеме бюджет с по-висок дефицит, позволен от ЕС, за да покрие социални разходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крокодил

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Европейски комираси си мислят,........" Тази дума комираси нещо като педер@си ли е че не съм я чувал ? Защото само тя пасва по смисъл в изречението!
  • 2 Алигатор

    4 1 Отговор
    Правилното е “европейски комирасТи”
  • 3 Българина

    12 2 Отговор
    Като влезем в еврозоната нашия бюджет ще бъде в ръцете на юдеите на ецб германия и франция, но нашия министър предател, който и да е той няма да смее и да излезе да се опъне както италия.... Тогава за всички финансови неуспехи и че няма пари за нищо, герб ше винят ецб, това трябва да ясно от сега. Никакв еврозона, ще ни смаже до край, оше един хомот, още емиграция и ци га низация. Запада няма да ни остави докато тук не стане турсбко ци а нско гето на командно дишане от брюксел

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    С въвеждането на Евро в България на "братушките" ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
  • 6 Све

    4 0 Отговор
    Някои народи/държави имат свои политици, които се грижат за общите интереси
  • 7 Све

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    С правителство от мутри и престъпници, няма значение в какъв съюз сме. Ще ни унищожат независимо…… Време е за ,,Възраждане" . Иначе изчезваме с 0,3-0,5 млн всяка година
Новини по държави: